پیام آذری
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل:
الگوی توسعه اردبیل صنایع دانش‌بنیان است/بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان در تدوین سند آمایش
چهارشنبه 23 آبان 1397 - 12:27:46
ایسنا - اجتماعی - اردبیل
پیام آذری -
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: در نظریه پایه توسعه استان الگوی اساسی توجه به صنایع دانش‌بنیان و همچنین صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
داود شایقی در گفتگو با ایسنا، منطقه اردبیل، اظهار کرد: ما با دعوت از مشاور تهیه سند آمایش به کارگروه استانی آمایش سعی کردیم تا به صورت دقیق در جریان روند کارها قرار گیریم تا نظرات و دیدگاه‌های آنها را در ارتباط با تعامل و همکاری با مدیران دستگاه‌های اجرایی، کارشناسان و نخبگان بدانیم.
وی خاطرنشان کرد: مشاور در تهیه سند آمایش استان با جمع‌بندی نظرات و الگوهای سایر استان‌ها سعی می‌کند تا به شکل شاخص و برجسته کارها را به پیش برد که در این زمینه مشاور در کنار الگوی متناسب با شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان سعی می‌کند با توجه به تجاربی که در تهیه سند آمایش سایر استان‌ها نظیر بوشهر، کرمانشاه و سطح ملی دارد در بهترین شرایط کارها را در یک ساختار مناسب به پیش برد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: مشاور سعی کرده علاوه بر بهره‌گیری از دیدگاه‌های کارشناسان ملی از مشاوران بومی و استانی نیز در بخش‌های گردشگری، توسعه کشاورزی و مدل‌های ارائه شده در بخش صنعتی استفاده کند که در این زمینه به نظر می‌رسد مسایل و موضوعات زیست‌محیطی و منابع طبیعی بیش از گذشته مورد توجه و دقت نظر قرار گرفته است.
شایقی با بیان اینکه در بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، ساختار جمعیتی، موضوع سکونتگاه‌ها و بهره‌گیری از دانش بومی و نیروهای انسانی فنی کارها با یک هماهنگی مناسب در حال پیگیری است، افزود: برخلاف برنامه‌های گذشته در تهیه سند آمایش فعلی استان یک افق واقع‌بینانه در توسعه استان و جلب مشارکت فراگیر به ویژه فعالان و نخبگان اجتماعی مدنظر قرار گرفته و ما قادر هستیم در مسیر ارائه این الگوها به سمتی حرکت کنیم تا اختلاف‌نظرها و نارسائی‌ها به حداقل رسیده و یک شرایط مناسبی را در تدوین این سند شاهد باشیم.
وی با قدردانی از مشارکت نخبگان و کارشناسان بومی و محلی در تدوین این سند بیام کرد: با یک اجماع نسبی سعی کردیم تا اختلافات کنار گذاشته شده و از ظرفیت شبکه‌های نخبگان و مشارکت بالای آنها بهترین استفاده را بکنیم تا آمایش کنونی برخلاف دوره‌های قبل با یک شرایط بهتر و همگرایی مطلوب‌تر به انجام برسد.
80 درصد اطلاعات اولیه جمع‌آوری شده است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل در ادامه به تمرکز در تدوین سند آمایش برای کسب اطلاعات دقیق از ساختار جدید توسعه استان اردبیل و مطالعات در باب تاریخ ثروت و کارآفرینی در این استان افزود: براساس برنامه ششم توسعه و افق 1404 با یک تحلیل درست سعی می‌کنیم کارها را به نحوی به پیش بریم تا در هر سه مرحله تحلیل وضعیت، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری و آینده‌نگاری بتوانیم به شکل مطلوب و مناسب عمل کنیم.
شایقی گفت: از اردیبهشت ماه جمع‌‌آوری اطلاعات با همکاری فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی در هر 10 شهرستان استان اردبیل شروع شده و تیم‌های حاضر در تهیه این سند با حضور در کمیته‌های شهرستانی سعی کردند اطلاعات هر شهرستان را احصاء تا نسبت به یکپارچه‌سازی این اطلاعات مکانی و تحلیل آنها اقدام کنند.
وی با بیان اینکه 80 درصد این اطلاعات جمع‌آوری شده و در حال بروزرسانی نقشه‌ها و عکس‌برداری‌ها هستیم، خاطرنشان کرد: ما علاوه بر بهره‌گیری از توان شبکه نخبگان استان سعی می‌کنیم در جلسات و مصاحبه‌هایی که با نخبگان دانشگاهی داریم تحلیل‌های خود را به سرانجام برسانیم که در این زمینه برنامه‌ریزی‌های دقیقی نیز در حال انجام است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اظهار کرد: الگوی توسعه استان اردبیل که بر محور کشاورزی، گردشگری و صنعت تعریف شده براساس تحلیل وضعیت موجود و مطالعات تفصیلی برمدار توجه به صنایع دانش‌بنیان و همچنین صنایع تبدیلی و تکمیلی تعریف شده و ما به شدت نیازمند تقویت زیرساخت‌ها و مدیریت منابع در این حوزه هستیم.
شایقی توجه به صیانت از منابع طبیعی به ویژه آب و خاک را یادآور شد و تصریح کرد: ما در استان اردبیل در توسعه خدمات گردشگری بر مدار سلامت‌محوری، اکتشاف معادن به ویژه انرژی‌های نو، ایجاد صنایع دانش‌بنیان، صنایع تکمیلی محصولات ارگانیک، بوم‌گردی و توسعه خدمات گردشگری سلامت برای استان برنامه‌ریزی‌های دقیقی را انجام دادیم تا به اهداف موردنظر در توسعه استان دست پیدا کنیم.
وی افزود: در سند آمایش و در ارتباط با توسعه صادرات استان علاوه بر ظرفیت کشور آذربایجان بازارهای متنوع آسیای میانه و روسیه به عنوان یک کریدور قابل اطمینان مورد توجه قرار گرفته تا این محور توسعه استان اردبیل نیز مورد دقت و توجه نظر قرار گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل ادامه داد: علاوه بر آذربایجان برای توسعه صادرات این استان به کشورهای همسایه به ویژه ترکیه، گرجستان و نخجوان ما در سند آمایش برنامه‌هایی را در نظر گرفتیم تا بخش صادراتی استان نیز تقویت شود.
شایقی ضرورت توجه به استان‌های همسایه را در مسیر توسعه استان به عنوان مکمل به همراه تقویت خوشه‌های صنعتی به نیت توجه به زنجیره ارزش محصولات تولیدی و صادراتی در حوزه صنایع غذایی، صنایع دستی و همچنین بسته‌بندی عسل و محصولات دامی یادآور شد و گفت: در سند آمایش استان و درصدد رفع مهمترین چالش استان به عنوان تک‌محصولات صادراتی برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده تا تاب‌آوری اقتصادی استان با توجه به شرایط و برنامه‌ریزی‌های انجام شده ارتقا یابد.
وی اظهار کرد: در این سند راه درمانی برای عدم تعادل جمعیتی شهرستان‌ها به ویژه جلوگیری از مهاجرت روستائیان و شهرنشینان را به سایر مناطق کشور پیش‌بینی کردیم که در این زمینه اشتغال مولد روستاها و شهرهای کوچک در کنار تجمیع صنایع کارآمد مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/102325/الگوی-توسعه-اردبیل-صنایع-دانش‌بنیان-است-بهره‌گیری-از-ظرفیت-نخبگان-در-تدوین-سند-آمایش
بستن   چاپ