پیام آذری
15 هزار باشگاه کتابخوانی در کشور تشکیل می شود
چهارشنبه 23 آبان 1397 - 9:07:12 AM
ایرنا
پیام آذری - ارومیه- مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: 15 هزار باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان در کشور تشکیل می شود.
ابراهیم حیدری روز چهارشنبه در حاشیه کارگاه آموزشی طرح توجیهی پنجمین دوره پایتخت کتاب ایران  افزود: 15 هزار باشگاه کتابخوانی کودک و نوجوان در هزار و 746 شهر و روستای کشور و در چهار بخش به رقابت خواهند پرداخت و از برگزیدگان نیز تجلیل می شود.
وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ مطالعه، افزایش جمع خوانی و تعامل هدف اصلی راه اندازی جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان است، گفت: بیش از 200 هزار نفر عضو این باشگاه هاست و به تمامی اعضای آنها 50 درصد یارانه پرداخت می شود.
وی ادامه داد: همچنین 10 هزار مربی و تسهیل گر نیز شامل کتابداران، مربیان مهد کودک، معلمان آموزش پرورش و علاقمندان به حوزه کودک و کتاب با هدف فعالیت در باشگاه های کتابخوانی آموزش داده شده اند.
حیدری با اشاره به اینکه دوشنبه های کتابخوانی مهدکودک ها نیز از دیگر برنامه های ترویج فرهنگ کتابخوانی است، اضافه کرد: تفاهمنامه ای در این باره با سازمان بهزیستی امضا شده است و برای اجرای این برنامه اقدام به آموزش مربیان و باشگاه های کتابخوانی مهدکودک ها می شود.
وی به پایتخت کتاب ایران نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته چهارمین دوره پایتخت کتاب ایران با شرکت 354 شهر و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب نیز با شرکت سه هزار و 300 روستا برگزار شد.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: هرساله به 10 روستای برگزیده در حوزه کتابخوانی 400 تا 500 میلیون ریال جایزه اهدا می شود.
وی، مروجان کتابخوانی را از برنامه های دیگر ترویج فرهنگ مطالعه عنوان کرد و افزود: مروجان کتابخوانی شامل افراد، گروه ها، اشخاص و نهادها به صورت داوطلبانه اقدام به ترویج فرهنگ کتابخوانی می کنند و تاکنون 900 گروه و شخص در این حوزه شرکت کردند که در هفته کتاب از آنان تجلیل می شود.
وی افزود: همچنین در نمایشگاه کتاب فضایی برای برگزیدگان پایتخت کتاب، مروجان کتاب و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب اختصاص داده می شود تا پس از آشنایی با کتاب های جدید فعالیت های خود را به نمایش بگذارند.
حیدری ادامه داد: سال گذشته 150 میلیارد ریال وام کم بهره به کتابفروشی ها پرداخت شد.
وی با اشاره به اینکه کتابخوانی مساله ای راهبردی است، گفت: ترویج فرهنگ کتابخوانی نیازمند همراهی همه دستگاه ها اعم از آموزش و پرورش، صدا و سیما و دیگر دستگاه هاست.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: توجه به فرهنگ کتابخوانی باید از قشر کودک و نوجوان آغاز شود تا درآینده قشری کتابخوان داشته باشیم.
وی اضافه کرد: براساس آخرین پژوهش های انجام شده سرانه مطالعه کتاب در کشور 12.2 دقیقه است.
 کمک به افزایش سرانه مطالعه میان کودکان و نوجوانان، تقویت فرهنگ گفت‌وگو و مهارت در بحث، پرورش قدرت تحلیل و تفکر انتقادی در کودکان و نوجوانان، آشنا کردن بچه‌ها با محیط‌ های مرتبط با کتاب همچون کتابفروشی، کتابخانه و تبدیل فضاهای عمومی موجود به فضاهایی مناسب برای مطالعه فردی و گروهی، گسترش فرهنگ همکاری و مشارکت در انجام یک کار گروهی، پیشرفت تحصیلی از راه برنامه‌ای سرگرم‌ کننده میان کودکان و نوجوانان، کمک به تاسیس و تقویت کتابخانه‌های کوچک کلاسی، مهدکودکی، کانونی، آپارتمانی، محله‌ای، مسجدی و ارتباط بین اهل قلم و کودکان و نوجوانان از اهداف تشکیل باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان است.
باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان گروه‌های کتابخوانی هستند که با حضور 12 کودک یا نوجوان برای مبادله کتاب و خواندن کتاب‌های مبادله شده زیر نظر یک مربی بزرگسال تشکیل می شود و پس از ثبت در دبیرخانه مرکزی جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان فعالیت می‌کند.


http://www.Azari-Online.ir/fa/News/102286/15-هزار-باشگاه-کتابخوانی-در-کشور-تشکیل-می-شود
بستن   چاپ