پیام آذری
دبیر علمی کنگره علمی تخصصی نظامی گنجوی در دانشگاه تبریز:
برگزاری کنگره‌، گام بزرگی برای جلوگیری از تحریف نظامی است
سه شنبه 22 آبان 1397 - 23:36:48
ایسنا - فرهنگی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - دبیر علمی کنگره بین المللی نظامی گنجوی معتقد است کنگره‌ بین المللی نظامی گنجوی گام بسیار بزرگی در راستای جلوگیری از تحریف نظامی توسط برخی است تا آثار و هویت واقعی نظامی را به جامعه جهانی شناساند و او را از تحریف بازداشت‌.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، ابراهیم اقبالی در حاشیه کنگره‌ی بین المللی نظامی گنجوی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، در خصوص اهمیت برگزاری کنگره بین المللی گنجوی، اظهار کرد: برگزاری این کنگره از چند نظر اهمیت داشت، از آنجایی که نظامی گنجوی یکی از شاعران بزرگ ایران به شمار می‌رود، ضروری بود که آثار و زندگی او را به خوبی به همگان معرفی کنیم.
وی ادامه داد: نظامی اهل آذربایجان بوده و دانشگاه تبریز نیز دارای صلاحیت برگزاری این کنگره بود تا با برگزاری این کنگره به شناخت این شاعر بزرگ بپردازد.
اقبالی با اشاره به حضور سخنرانان از کشورهای خارجی در کنگره، افزود: وجود میهمانان خارجی در این کنگره نشان می‌دهد، نظامی تا دور‌ترین نقاط جهان مانند بنگلادش پیش رفته و همه او را به عنوان شاعری نامی می‌شناسند به طوری‌که در برخی از دانشگاه‌‌های خارجی، واحدی به نام درس نظامی تدریس می‌شود.
وی با بیان این‌که نظامی گنجوی داستان شناس بوده و هر پنج منظومه‌ی خود را در قالب داستان نوشته است، اظهار کرد: نظامی شاعری مذهبی، پایبند به اسلام و احکام شرعی بود و به به پسرش وصیت می‌کند" به دنبال شعر نرو و اگر روزی قصد سرودن شعر کردی، قبل از یادگرفتن احکام شرعی به هیچ عنوان شعر نگو" .
دبیر علمی این کنگره، نظامی گنجوی را جزو شاعران پرکار کشور دانست و گفت: این شاعر بزرگ هزار بیت در قالب خمسه، هزار و 900 بیت نیز شعر سروده است، نظامی از نظر ادبی در سطح بسیار بالایی قرار دارد و با این‌که چندین شرح در مورد او نوشته شده ولی هنوز هم نیازمند نوشتن شرح حال‌های خوب و مفصلی است و به همین دلیل باید دیوان و آثار او را از ابتدا تا آخر تصحیح کرده و نسخه‌ای به بازار کتاب، عرضه شود.
وی شگرد نظامی را انتخاب وزن‌های روان و بدون تکلف عنوان کرد و گفت: در طول تاریخ افراد زیادی به دلیل موسیقی شعر نظامی، اشعار او را تقلید کردند ولی هیچ کدام از آن‌ها، نتوانستد در سطح نظامی قرار بگیرند.
وی با بیان این‌که جنبه‌ی انتقادی نظامی از دوره‌ی پادشاهان خود، مورد غفلت واقع شده است، گفت: نظامی در اشعارش از ظلم حکام خود انتقاد کرده که نمونه‌ی این نوع اشعار در ادبیات فارسی بسیار محدود است‌.
وی خاطرنشان کرد: نظامی گنجوی علاقه‌ی خاصی به پیامبر اکرم(ص) داشت، به طوری که نام پسر خود را نیز محمد انتخاب کرده بود و هرکدام از منظومه‌های خود را به نام پیامبر اعظم زینت داده است.
اقبالی ادامه داد: نظامی گنجوی تحمیدیه‌ها و مناجات نامه‌های خوبی در ستایش حضرت باری تعالی، پیامبر اکرم و بزرگان دین داشته است.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/102275/برگزاری-کنگره‌،-گام-بزرگی-برای-جلوگیری-از-تحریف-نظامی-است
بستن   چاپ