پیام آذری
ساخت نمونه‌های تیتانیمی به روش نوین تفجوشی پلاسمای جرقه‌‌ای در دانشگاه محقق اردبیلی
يکشنبه 20 آبان 1397 - 17:43:19
ایسنا - علمی - اردبیل
پیام آذری - پژوهشگران دانشگاه محقق اردبیلی با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه‌‌های کوچ ترکیه و صنعتی سهند تبریز و با به کارگیری روش نوین متالورژی پودر-فرآیند ساخت پیشرفته تفجوشی پلاسمای جرقه‌‌ای موفق به ساخت نمونه‌‌های آزمایشگاهی از جنس تیتانیم و دارای خواص بهبود یافته شدند.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، پژوهشگران دانشگاه محقق اردبیلی با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه‌‌های کوچ ترکیه و صنعتی سهند تبریز و با به کارگیری روش نوین متالورژی پودر-فرآیند ساخت پیشرفته تفجوشی پلاسمای جرقه‌‌ای موفق به ساخت نمونه‌‌های آزمایشگاهی از جنس تیتانیم و دارای خواص بهبود یافته شدند. 
در این کار پژوهشی، مهدی شاهدی‌اصل و همکارانش، با به ‌کارگیری این فرآیند پیشرفته که با اعمال همزمان دما و فشار روی ذرات پودر تیتانیم ریخته شده، در قالب گرافیتی در مدت زمان به نسبت کوتاه انجام گرفت، امکان ساخت نمونه‌‌های تیتانیمی با چگالی نسبی بالا و خواص مکانیکی مناسب در مقایسه با روش‌های سنتی فرآهم آمد. 
فرآیند تفجوشی پلاسمای جرقه‌‌ای در دماهای گوناگون(750، 900، 1050، 1200 و 1350 درجه سانتی‌گراد) به مدت زمان 5 دقیقه و با اعمال فشار 50 مگاپاسکال به انجام رسید. مشخصه‌‌یابی دقیقی برای سنجش خواص نمونه‌های تیتانیمی ساخته شده به کار گرفته شد که از آن جمله می‌‌توان به آزمون‌‌های چگالی سنجی، بررسی‌های ریزساختاری با میکروسکوپ‌های نوری و الکترونی روبشی، آنالیز فازی به روش پراش پرتو ایکس، آزمون کشش، آزمون خمش، سختی‌ سنجی(با بهره‌گیری از تجهیزات موجود در داخل کشور) و آزمون پیشرفته نانو فرورندگی(توسط همکار پژوهشی در دانشگاه کوچ ترکیه) اشاره کرد. 
نتایج به دست آمده گویای آن بود که دمای تفجوشی تاثیر چشمگیری بر خواص محصول داشت به ‌گونه ‌ای که بهترین نتیجه در دمای 1200 درجه سانتی‌‌گراد به دست آمد.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/101848/ساخت-نمونه‌های-تیتانیمی-به-روش-نوین-تفجوشی-پلاسمای-جرقه‌‌ای-در-دانشگاه-محقق-اردبیلی
بستن   چاپ