پیام آذری
فرماندار بستان آباد در گفت‌وگو با ایسنا:
خانه پدری استاد شهریار آماده بهره‌برداری است
سه شنبه 15 آبان 1397 - 11:00:37
ایسنا - اجتماعی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - فرماندار بستان آباد گفت: بستان آباد دیار شهریار بوده و او در مجموعه «حیدر بابا» که به 70 زبان زنده دنیا ترجمه شده، به بستان آباد و روستاهای آن اشاره کرده و خانه پدری استاد شهریار در حال حاضر آماده بهره‌برداری است.
سید علی حسینی موسوی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، اظهار کرد: طرح هادی روستای خشکناب (زادگاه پدری شهریار) با گرایش گردشگری اجرا شده و مشکل آب این روستا برطرف شده و حل مشکل راه نیز با هدف بوم گردی در دست اجرا است. 
وی در خصوص مشکلات بستان آباد در حوزه راه همچون نبود آسفالت مناسب در راه‌های روستایی و راه‌های اصلی، گفت: راهداری آذربایجان شرقی جوابگوی کل راه‎های استان نبوده و شلوغی جاده قدیم «تبریز-بستان آباد» و «بستان آباد-میانه» منجر به وقوع تصادفات متعدد و ناراحتی و نارضایتی مردم می‎شود و حل این مشکل، نیازمند اقدامات عاجل از سوی اداره کل راهداری و راه و شهرسازی استان است. 
وی، تامین آب شرب روستایی را از دیگر مشکلات عمده این شهرستان عنوان کرد و گفت: در طول سال‏‌های گذشته، اقداماتی در این راستا انجام گرفته، اما کافی نیست، عدم تحویل آب به اداره آب و فاضلاب روستایی در تعدادی از روستاهای شهرستان از دیگر مشکلات در این شهرستان بوده و آب فاضلاب روستایی به عنوان متولی تامین آب در روستاها باید مسئولیت حل این مشکل را بر عهده بگیرد. سدهای «الخلج»، «جوقان»، «وحدت» و «کلگان» از وضعیت خوبی برخودار بوده و تنها در بحث پایاب مشکل داریم که حل آن نیازمند مساعدت وزارت نیرو و جهاد کشاورزی است. 
حسینی موسوی در ادامه بیان کرد: بستان آباد از نظر استخراج از معادن، رتبه دوم و از نظر تعداد معادن اعم از پوکه، ماسه، پرلیت، لاشه و مالون، رتبه اول استان را به خود اختصاص داده است، این شهرستان دارای 87 معدن با مجوز بهره‌برداری بوده که 27 معدن از این تعداد فعال هستند. 
وی، تالاب «قوری گول»، مجتمع آب گرم، پیست اسکی سهند، کاروانسرای «الخلج» و «عباسی»، «شاه یوردی»، قله‎های «جام و کمال» و دره «سعید آباد» را از جمله مسیرهای هدف گردشگری خواند که مطالعات بوم گردی بر روی آن انجام گرفته است. 
وی با اشاره به قدمت شهر تاریخی «اوجان» بیان کرد: اوجان پایتخت ییلاقی ایلخانیان بوده و به ثبت ملی رسیده و اقدامات به منظور انجام کاوش‎های باستانی در این شهر به تازگی شروع شده است، حفاری‌های قسمت اصلی آن که در مساحتی نزدیک به 90 هکتار قرار دارد، در حال اجرا بوده و به دنبال کاوش‌های تاریخی، تعدادی ساختمان و قلعه قدیمی از زیر خاک کشف شده است و تحقیقات همچنان ادامه دارد. 
فرماندار بستان آباد در ادامه با بیان این که این شهرستان همواره جزو دو یا سه شهرستان صنعتی آذربایجان شرقی بوده است، تاکید کرد: در حال حاضر، سه شهرک صنعتی و یک ناحیه صنعتی فعال در این شهرستان قرار داشته و دو شهرک «الکترونیک» و «لوازم خانگی» نیز توسط بخش خصوصی در حال احداث بوده و از پیشرفت فیزیکی خوبی نیز برخوردار هستند. شهرک صنفی «کیف و کفش» نیز برای اولین بار در منطقه، شروع به کار کرده و 90 واحد واگذار شده است. 
وی ادامه داد: برج‎های آی تی که مقرر است در شهرک صنعتی «سهند آذران» ساخته شود، منجر به کارآفرینی برای حدود یک هزار فارغ‌التحصیل از سرتاسر کشور در حوزه تولید نرم افزار خواهد شد، زیرساخت‌های شهرک تامین شده و چندین واحد نیز در آن احداث شده‌اند، مطالعات احداث برج فناوری انجام شده و در مرحله مقدمه چینی برای اجرا قرار دارد. شهرک «میراث فرهنگی و صنایع دستی» شهرستان نیز در مرحله امور اراضی و تحویل زمین قرار دارد. 
وی گفت: با توجه به وجود واحدهای صنعتی متعدد در بستان آباد، نرخ بیکاری در این شهرستان برابر با 7.3 و پایین‏تر از سایر شهرستان‎ها بوده و رتبه دوم استان را از این نظر به خود اختصاص داده، اما مشکل بیکاری جدی است و باید فکری به حال مشکل اشتغال جوانان، به ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کرد. 
حسینی موسوی در ادامه با اشاره به موقعیت ویژه شهرستان بستان آباد در حوزه‌‏ی تولید محصولات کشاورزی، گفت: 50 درصد از هویج و بخش عمده‎ای از محصول سیب زمینی و 50 درصد قارچ خوراکی مصرفی در استان (دو هزار تن از چهار هزار تن)، در شهرستان بستان آباد تولید می‎شود. 
وی از فعالیت قابل توجه واحدهای صاحب نام در تولید مربا، پوره و کمپوت میوه، ژله، آب میوه و کنسرو در شهرستان بستان آباد خبر داد و افزود: اخیرا پروژه‎ای تحت عنوان فرآوری گل محمدی با هدف اسانس گیری و تولید عطر در این شهرستان آغاز شده و با رونق‌دهی به کار کشاورزان منطقه و تغییر الگوی کشت، کاشت گل محمدی را در شهرستان رواج داده است، به طوری که گل‌ها پیش خرید می‌شوند. تولید چیپس و پوره از هویج و سیب زمینی توسط بخش خصوصی نیز در دستور کار قرار دارد. 
وی تاکید کرد: بستان آباد در تولید محصولات لبنی به ویژه پنیر، از جایگاه ویژه‎ای برخوردار بوده و از این رو بحث ایجاد شهرک تولید پنیر در روستای «انباردان» مطرح و اقداماتی نیز به این منظور انجام شده است. 
حسینی موسوی، پروژه راه آهن میانه-تبریز را یکی از پروژه‎های ملی در این شهرستان عنوان کرد و گفت: زیرساخت‌های این راه آهن از میانه تا بستان آباد به طور کامل فراهم و ریل گذاری آن انجام شده و این ایستگاه از پیشرفت 70 درصدی برخوردار بوده و قول داده شده است تا در صورت تامین واگن‎ها و قطار، در دهه فجر سال جاری در این ایستگاه، مسافرگیری شود. 
وی، با تکمیل خط راه آهن میانه-بستان آباد، بحث احداث اولین «کمپ لجستیک» و «منطقه ویژه اقتصادی» در این شهرستان مطرح می‏شود، احداث منطقه ویژه اقتصادی در بستان آباد از 10 سال قبل مطرح بود، اما به دلیل نبود سرمایه گذار راکد مانده بود که پس از پیگیری‎ها، سرمایه گذار جذب و اهلیت او ثابت شده است. 
وی با ابراز رضایت از پیشرفت پروژه‎های عمرانی این شهرستان، اظهار کرد: در سال گذشته، از میان 21 شهرستان، رتبه چهارم کشوری را به دلیل پیشرفت قابل توجه پروژه‏های عمرانی‎ از محل تملک دارایی و توسعه متوازن، کسب کردیم، امسال نیز با اعتباری عمرانی بالغ بر 25 میلیارد تومان، رتبه خوبی بین شهرستان‎ها داریم. 
فرماندار بستان آباد در پایان از تزریق بیش از 35 میلیارد تومان اعتبار به دهیاری‎های شهرستان در دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت: در حوزه طرح‎های آبخیزداری با تامین اعتبار از محل صندوق توسعه ملی و به دستر رهبر معظم انقلاب، اقدامات اساسی انجام شده است. 
شهرستان بستان آباد در 55 کیلومتری تبریز واقع شده است و با وسعتی بالغ بر دو هزار و 795 کیلومتر، حدود 94 هزار و 769 نفر جمعیت دارد که 74 درصد ساکن روستاها و 26 درصد ساکن شهر هستند. این شهرستان از دو بخش مرکزی با پنج دهستان و بخش تیکمه داش با چهار دهستان تشکیل شده است. بستان آباد 188 روستا و دو نقطه شهری داشته و از نظر مساحت، رتبه ششم استان را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/101198/خانه-پدری-استاد-شهریار-آماده-بهره‌برداری-است
بستن   چاپ