پیام آذری
استان اردبیل در مسیر توسعه قرار گرفته است/ در حال تدوین برنامه جامع عملیاتی کاهش آسیب‌های اجتماعی هستیم
سه شنبه 15 آبان 1397 - 10:49:40 AM
ایسنا
پیام آذری- آقای نواداد، برای شروع گفتگو اگرموافق باشید در خصوص آخرین وضعیت احزاب ونقش آنها درروند سیاسی استان  بپردازیم؟ 
  
 بله خواهش می کنم، در حال حاضر، 42 حزب و تشکل سیاسی، از تمامی طیف‌ها و جریان‌ها اعم از اصلاح طلب، اصول گرا و میانه رو و اعتدال  در استان اردبیل فعالیت دارند و بستر و زمینه فعالیت در دولت آقای روحانی در جای جای استان برای کلیه احزاب فراهم شده است. 
  
*در یک سال گذشته چه کارهایی در خصوص احزاب و تشکل های سیاسی در استان صورت گرفته است؟ 
  
 آقای مهندس بهنامجو، احزاب را به عنوان پل ارتباطی بین مردم ومسئولین سیاسی می دانند و تاکیدشان برنامه ریزی و به تبع آن آماده کردن بستر مناسب برای فعالیت احزاب و تشکل‌های سیاسی و همچنین اجرای منشور گفتگوی سیاسی است که این امر خود زمینه ساز تسهیل فعالیت احزاب در استان است.  
  
ما با احزاب نشست‌های منظمی داشته‌ایم که این نشست‌ها در بعضی مواقع به ریاست شخص استاندار و گاهی نیز با حضور مسئولان کشوری برگزار شده و دبیران احزاب نقطه نظرات خودشان را انتقال داده‌اند و در جاهایی که شرایط اجازه داده سعی کرده‌ایم از نظرات کارشناسی فعالان سیاسی در حوزه خود استفاده کنیم.  
  
* این نشست‌ها و گفتگو‌ها صرفا با احزاب اصلاح طلب انجام می گیرد؟ 

جلسات بصورت گروهی و با حضور احزاب هر دو طیف اصلاح طلب و اصولگرا صورت می گیرد ضمن اینکه ما جلساتی را هم صرفا با اصلاح طلبان یا اصولگرایان داریم. البته جلسات مستمری هم بصورت اختصاصی و با حضور اعضای شورای مرکزی تشکل های سیاسی داشته ایم. 
  
*یکی از دغدغه‌ها و درخواست احزاب در استان٬ راه اندازی خانه احزاب دراردبیل بود در این مورد آیا اقداماتی انجام گرفته؟ 
  
ما معتقدیم که راه اندازی و تاسیس خانه احزاب به ساماندهی بهتر و بیشتر احزاب کمک می کند از مطالبات به حق احزاب استان هست. مکاتباتی در این خصوص با وزارت کشور و خانه احزاب کشور داشته‌ایم که به نتایج خوبی رسیده ایم و انشاالله بزودی شاهد افتتاح خانه احزاب در اردبیل خواهیم بود و آقای استاندار هم در خصوص ساختمان محل استقرار خانه احزاب قول مساعد داده‌اند . 
  
*در برخی موارد شاهد گله مندی احزاب در شهرستانها بوده‌ایم از بابت بی توجهی مسئولین شهرستان مربوطه به احزاب؛ دراین مورد چه کارهایی صورت گرفته؟ 
  
یکی از کارهای خوبی که در این مدت انجام گرفته شناسنامه دار کردن احزاب است که این کار راه اندازی شعب شهرستانی احزاب را هم تسهیل کرده ضمن اینکه ما را فرمانداران مکلف کرده ایم که نشست‌های احزاب را به صورت مستمر در شهرستان ها داشته باشند و بر دیدار های چهره به چهره تاکید داشتیم.  
  
*اگر موافق باشید از بحث احزاب کمی فاصله بگیریم اما باز در حوزه سیاسی بمانیم و در خصوص ارتقای سطح عملکردی فرمانداران چه فعالیت هایی داشته اید؟ 
  
به روز کردن اطلاعات همکاران، جز اولویت‌های ماست و در همین راستا، چندین دوره آموزشی در بخش سیاسی برای فرمانداران و معاونین فرمانداران، بخشداران و کارشناسان سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها با حضور اساتیدی از وزارت کشور و استان برگزار کرده‌ایم، امیدواریم در ارتقای سطح عملکردی آنها تاثیر گذار باشد. 
  
* به عنوان معاون سیاسی، میخواستم نظرشما را درمورد فعالیت سیاسی دانشحویان دانشگاههای اردبیل جویا شوم؟ 
  
فعالیت سیاسی دانشجویان در چهار چوب مشخص بسیار پراهمیت است. برنامه دولت آقای روحانی که در یکسال گذشته شتاب گرفته و به نوعی اولویت ما هست، شاداب سازی دانشگاه و بازگشت نشاط سیاسی به دانشگاهاست که بحمدالله نسبت به سال‌های قبل از رونق خوبی هم برخوردار شده است. در این راستا رؤسای دانشگاه‌ها را مکلف کرده‌ایم تا ضمن برقراری ارتباطی صمیمی و مستمر با دانشجویان زمینه را برای فعالیت کلیه تشکل‌های سیاسی، در دانشگاه‌ها فراهم نمایند. 
  
*یکی از مواردی که اغلب شاهدش بودیم تجمعات و اعتراض‌های کارگری بود هرچند این مورد ارتباطی با دیگر معاونت استانداری یعنی امور اقتصادی و توسعه منابع دارد اما از اینکه این اعتراض‌ها اغلب مقابل استانداری و یا فرمانداری هاست و به نوعی اعتراضات کف خیابانی در بعد سیاسی‌اش ارتباط مستقیمی با شما دارد بفرمایید برای برون رفت از این مشکلات چه تدابیری اندیشیده‌ شده است؟ 
  
ما کمیسیونی بنام کمیسیون کارگری شورای تامین داریم که وظیفه‌اش بررسی مشکلات کارگری است و با پیگیری‌های استاندار محترم و معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع، بعد از ریشه‌یابی علل مشکلات ورفع موانع مربوطه که بیشتر ناشی از مشکلات اقتصادی بود. توانسته‌ایم مشکلات کارگری در استان را به حداقل برسانیم و امروز دیگر شاهد اینگونه تجمعات واعتراض ها نیستیم. این نکته را هم اضافه کنم این اعضای کمیسیون کارگری با حضور مستمر در واحد های تولیدی و صنعتی با رصد امور و گزارش آن، به پویایی واحد‌های تولیدی و رفع مشکلات جامعه کارگری کمک می کنند. 
حتی در قضیه کامیون داران هم ما با برگزاری جلساتی با رانندگان و نمایندگان آنها٬ قسمتی از مشکلات را که مربوط به داخل استان بود برطرف کرده‌ایم و انشاالله با حل شدن باقی مشکلات که منوط به تصمیم گیری در سطح کلان کشوری است شاهد رفع دغدغه رانندگان عزیز هم باشیم. 
  
* در بخش تقسیمات کشوری در استان چه اقداماتی در این مدت صورت گرفته؟ 
  
ارتقای مرکز سه بخش یعنی ثمرین در اردبیل، اردیموسی در سرعین و زهرا در گرمی به شهر، یک دستاورد خوب برای اهالی این مناطق بود که الحمدالله در این مدت انجام گرفته است. اما کار مهمتر دیگر که بزودی شاهدش خواهیم بود و دستاورد تیم سیاسی آقای بهنامجو است، ارتقای شهر مرزی اصلاندوز به شهرستان می‌باشد که این طرح هم اکنون در هیات دولت در حال سپری کردن مراحل نهایی است. 

 حوزه مسایل اجتماعی از حوزه هایی است که تقریبا مورد توجه جوانان و فعالان اجتماعی است در این زمینه چه برنامه هایی داشتید ؟ 
  
ما در دولت تدبیر و امید در استان اردبیل شاهد روند رو به رشد در زمینه تاسیس سازمان‌های مردم نهاد هستیم، بطوریکه نسبت به گذشته افزایش143 درصدی را شاهد هستیم که از لحاظ کیفی در بعدهای حقوق شهروندی و آسیب‌های اجتماعی، گردشگری و فرهنگ و هنر اقدامات مناسبی را شاهد بودیم. 
در یکسال گذشته روند آموزشی که با کمک دیگر دستگاه‌ها همچون ورزش و جوانان برای ارتقای سطح کیفی این سازمان‌ها برگزار می‌شود نسبت به گذشته از رشد بسیار خوبی برخوردار بوده است. 
  
*آسیب‌های اجتماعی از موضوعاتی است که ذهن خانواده‌ها و بطور کلی جامعه را به خود درگیر کرده است در راستای کاهش این آسیب‌ها چه برنامه‌هایی دارید؟ 
  
متاسفانه در بعد آسیب‌های اجتماعی وضعیت مناسب نیست و دربرخی موارد روند حتی رو به رشد هست . اما با برنامه ریزی‌هایی که انجام دادیم و با کمک دیگر دستگاه‌ها همچون آموزش و پرورش، بهزیستی و... خوشبختانه کاهش5 درصدی طلاق را شاهد بودیم که امیدواریم این کاهش همچنان ادامه داشته باشد.
 
در بحث اعتیاد هم جزو استان‌های پاک کشور هستیم اما درخشونت ونزاع‌های خیابانی آمارخوبی نداریم

  
*راه برون رفت و به عبارتی برنامه عملیاتی برای کاهش هرچه بیشتر این آسیب‌ها چیست؟ 
  
ما از سال گذشته با تشکیل کارگروه ویژه علمی تخصصی در دانشگاه محقق اردبیلی و ایجاد اکیپ‌های اعتیاد٬طلاق٬خشونت٬فساد، خودکشی وحاشیه نشینی با همکاری استانداری اردبیل در حال تدوین برنامه جامع عملیاتی کاهش آسیب‌های اجتماعی هستیم که برای اولین بار در کشور از اواخر آبان ماه اجرایی خواهد شد شاهد اقدامات عملی کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهیم بود. 
  
*حوزه سلامت در دولت آقای روحانی بسیار مورد توجه قرار گرفته است بفرمایید در استان اردبیل چه کارهایی در این حوزه انجام گرفته است؟ 
  
بله دقیقا در بخش سلامت و حوزه درمانی کارهای خوبی انجام گرفته است. افزایش 68 درصدی تخت‌های بیمارستانی و افزایش 120 هزار متربع فضای درمانی و بهداشتی از جمله این اقدامات هست. در بخش برنامه‌های تحول سلامت 186 میلیارد تومان در راستای اجرای تحول برنامه سلامت و 281 هزار میلیارد تومان هزینه در طرح بیمه سلامت در سال گذشته نشان از توجه به حوزه سلامت در استان می باشد. 
|  
*برای ایجاد شور و نشاط اجتماعی که لازمه پویایی یک جامعه است چه برنامه هایی دارید؟ 
  
برای این موارد برنامه ریزی کردیم و در حال پیاده سازی آن هستیم. ما هفته اردبیل را امسال با نشاط بیشتر و گستردگی بیشتری برگزار کردیم که حمایت‌های معنوی و مادی آقای استاندار امسال در مقایسه با سال‌های قبل بی سابقه و ستودنی است. 
در نیمه دوم امسال هم در راستای برنامه راهبردی آقای استاندار مبنی بر زمستان بیدار، برنامه‌های متنوعی پیش بینی کرده‌ایم . 
این را هم اضافه کنم ما الان برای اولین بصورت سازمان یافته فضای گفتگوی اجتماعی را برگزار می‌کنیم که به فضای بحث و تبادل نظر در میان اهالی فرهنگ وهنراساتید دانشگاهها و سایر گروههای اجتماعی کمک شایانی می‌کند که خروجی این گفتگوها قطعا به شادابی اجتماعی کمک می کند. 
  
*آقای نواداد در پایان می خواستم در خصوص پدافند غیر عامل که یکی از ارکان مهم  در شرایط بحرانی است توضیح بدهید و اینکه اصولا چقدر برای این مهم برنامه داشته اید؟ 
  
 پدافند غیرعامل برای ما بسیار مهم و حیاتی بوده و در اولویت اقدامات این حوزه قرار دارد در این راستا پدافند غیرعامل در بخش‌های تخصصی نسبتا گسترده ای در 14 حوزه مختلف فعال بوده که از جمله کارگروه‌های سایبری، زیستی، زیرساخت‌های کالبدی و آموزشی از مهمترین بخش‌های این حوزه بشمار رفته و دوره‌های آموزشی تخصصی برای سطوح مختلف مدیریتی از جمله فرمانداران، بخشداران، روسای دستگاه‌های اجرایی و رابطین پدافند غیرعامل تشکیل شده است. البته اقدامات عملی هم در این مدت از قبیل تجهیز زیرساخت‌های مهم استان به ژنراتورهای برق اضطراری، پیش بینی تامین آب شرب شهرها، دوگانه سوز کردن تعدادی از نانوایی‌های استان، اجرای مبحث 21 مقررات ملی ساختمان و همچنین برگزاری رزمایش‌های مختلف در راستای بالابردن آمادگی دستگاه‌های اجرایی استان انجام شده و این اقدامات بصورت مستمر و هدفمند ادامه خواهد داشت. لازم به ذکر است امسال از محل اعتبارات بند ز تبصره 12 چیزی حدود 50 میلیارد ریال برای ملاحظات و اهداف پدافندی در دستگاه‌های اجرایی استان هزینه شده است.

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/101182/استان-اردبیل-در-مسیر-توسعه-قرار-گرفته-است--در-حال-تدوین-برنامه-جامع-عملیاتی-کاهش-آسیب‌های-اجتماعی-هستیم
بستن   چاپ