پیام آذری
آغازی بر یک پایان/
نمایشگاه نوآوری های رینوتکس 2018 پایان یافت
دوشنبه 14 آبان 1397 - 23:17:02
ایرنا - علمی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - تبریز - ششمین نمایشگاه نوآوری ربع رشیدی تبریز، موسوم به «رینوتکس 2018» در حالی دوشنبه شب به کار خود پایان داد که ایده های نو و طرح های فناورانه ارایه شده در آن، نویدی بر آغاز عملیاتی شدن آنهاست.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ارایه یک هزار و 250 طرح از سراسر کشور و چند کشور خارجی، برگزاری 29 رویداد و کارگاه آموزشی و ارایه محصول و حضور 4 هزار نفر در کارگاه های نوآورانه حاصل پنج روزکار تیمی جوانان و پژوهشگران خلاق در ششمین نمایشگاه نوآورانه و فناورانه ربع رشیدی تبریز، موسوم به «رینوتکس 2108» بود که امروز با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.
بر پایه این گزارش، از میان یک هزار و 533 طرح ثبت شده در سامانه این نمایشگاه نیز 364 طرح مورد ارزیابی قرار گرفت و حدود 60 درصد این طرح ها معادل 120 طرح به عنوان طرح منتخب معرفی شد، از بین آنها 20 طرح به مرحله سوم راه یافت و در نهایت 10 طرح به عنوان طرح برتر در مرحله ارزیابی و کمیته داوری انتخاب و تجلیل شدند.
**غلبه بر تحریم ها با کمک فناوری های نو
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین اختتامیه رینوتکس 2018 تبریز با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه نوآوری و فناوری های نو با حدود 1600 طرح شرکت کننده کاری بسیار سخت و پیچیده است، افزود: کشور ما امروز در شرایطی است که نمی تواند فقط بر اساس استراتژی های نفتی اداره شود مگر اینکه به فضای نوآوری و اقتصاد دانش بنیان تکیه کند.
مسعود برومند با بیان اینکه تحقق این امر پیچیدگی هایی دارد، اظهار داشت: در اکثر نقاط دنیا کسب و کارهای این چنینی که ممکن است شکست بخورند زیاد است، اما دوباره روی پای خود می ایستند.
وی با بیان اینکه این حوزه به شدت به ارتباطات سازمان ها و شرکت هایی که در این اکوسیستم نقش ایفا می کنند وابسته است، افزود: انتظار این است که با همه پیچیدگی ها و لحظات تلخ و شیرین به همدیگر کمک کنیم، زیرا راه طولانی در پیش است.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، یادآوری کرد: آینده کشور از طریق فروش نفت جلو نمی رود بلکه با تکیه بر نوآوری هایی که جوانان کشور انجام می دهند، به سامان می رسد.
** وزارت دفاع طرح های نوآورانه را حمایت می کند
معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز با بیان اینکه وزارت دفاع در بهره برداری از فناوری داخلی همیشه پیشگام بوده است، اظهار داشت: ما نتوانسته ایم به صورت کامل از توان فناوران استفاده کنیم و امیدواریم آن را سرعت ببخشیم.
فرهاد امیری، مشکل طرح های فناورانه را تجاری سازی آنها ذکر کرد و گفت: در تلاش هستیم از طریق اعطای وام و مشارکت، این فناوری ها را تجاری سازی کنیم.
وی یکی از راه های مبارزه با استکبار و غلبه بر تحریم ها را خودکفایی واقعی و توجه به علم و فناوری های روز اعلام کرد و افزود: قول می دهیم که تهیه پروژه های نوآورانه فعال شده و تاخیری در پرداختی به آنها نداشته باشیم.
** 14 درصد طرح های نوآورانه تجاری سازی شدند
معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی و رییس اجرایی نمایشگاه رینوتکس 2018 نیز اظهار داشت: از ابتدای شروع به کار دولت تدبیر و امید در استان به دنبال ایجاد اکوسیستم و نوآوری و فناوری بوده ایم از این رو تشکیل منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی با تکیه بر این نگاه است.
علی جهانگیری، تمرکز بر رویکرد حمایت از نوآوری فناورانه را از جمله برنامه های راهبردی استان دانست و گفت: این رویکرد به تخریب خلاق شهرت دارد و در آن ما باید بتوانیم ساختارهای موجود را تخریب کرده و همزمان با این کار نیازمند ساختن دوباره اما خلاقانه هستیم.
وی با بیان اینکه این نمایشگاه در عرض کمتر از پنج سال شروع به کار کرد و در سه سال گذشته هم بین المللی شده است، از مدیران کشوری خواست به مناطق و شهرستان ها اطمینان کنند و اختیار بیشتری دهند تا شاهد بروز و ظهور نوآوری باشیم.
رییس اجرایی ششمین نمایشگاه نوآوری و فناوری تبریز، این نمایشگاه را محلی برای رو دررو شدن فناوران با شمتریان دانست و گفت: بیش از 14 درصد از طرح های ارایه شده در نمایشگاه سال گذشته موفق به ایجاد کسب و کار شده اند که رضایت بخش است.
جهانگیری اظهار داشت: در آغاز کار ما معتقد بودیم اگر این کار را بدون پول نتوانیم انجام دهیم بدون شک با پول نیز نمی توانیم انجام دهیم، از این رو تلاش کردیم تا از امکانات موجود به شکل جدیدی استفاده کنیم.
وی یادآوری کرد: اگر امکانات موجود را با تعریف اهداف مشترک کنار هم قرار دهیم، می توانیم به سمت اکوسیستم نوآوری حرکت کنیم و رسیدن به این مهم نیازمند کنار هم قرار گرفتن عناصر مختلف برای اهداف مشخص است.
به گزارش ایرنا، ششمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری ربع رشیدی موسوم به رینوتکس 2018 به منظور شناسایی فناوری های برتر با قابلیت تجاری سازی به مدت 5 روز در تبریز برگزار شد.
رویکرد اصلی این نمایشگاه بستری برای ارتباط و تعامل بین تولیدکنندگان علم و دانش و مصرف کنندگان و مشتریان فناوری و نیز تجاری سازی ایده ها و طرح های فناورانه است.
این نمایشگاه در چهار بخش فناورانه، توسعه و تجاری سازی فناوری، فروش محصولات دانش بنیان و نیازمندی های فناورانه برگزار شد.
این نمایشگاه در شمال غرب کشور به یک برند تبدیل شده و امسال نیز از 29 استان و 6 کشور در آن حضور داشتند.
6132/518

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/101149/نمایشگاه-نوآوری-های-رینوتکس-2018-پایان-یافت
بستن   چاپ