پیام آذری
سمینار "روش‌های تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان از طریق بازار سرمایه" در تبریز برگزار شد
يکشنبه 13 آبان 1397 - 11:05:26
ایسنا - اقتصادی - آذربایجان شرقی
پیام آذری - سمینار یک روزه "روش‌های تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان از طریق بازار سرمایه با تاکید بر معاملات بورس و فرابورس" به همت موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه و با همکاری کارگزاری آگاه و استانداری آذربایجان شرقی، به عنوان یکی از برنامه‌های جنبی نمایشگاه علم و فناوری ربع رشیدی(رینوتکس) در سالن همایش اداره کل استاندارد استان برگزار شد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، عضو هیات مدیره موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه در این سمینار اظهار کرد: این سمینار به همت کارگزاری آگاه و موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه با هدف آموزش و اطلاع رسانی به عموم علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه برگزار شده است.

حامد قدس بیان کرد: از چند ماه قبل برای برگزاری "سمینار یک روزه روش‌های تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان از طریق بازار سرمایه با تاکید بر معاملات بورس و فرابورس" برنامه‌ریزی شده تا در کنار ششمین نمایشگاه ربع رشیدی در راستای آشنایی عمومی از اصول سرمایه‌گذاری در بورس، برگزار شود.
وی با بیان این‌که موسسه ارزش آفرینان مالی سرمایه به عنوان اولین مرکز تخصصی بورس شمالغرب کشور در تبریز راه‌اندازی شده است، گفت: این مرکز به اتفاق چند تن از اساتید برجسته استان زیر نظر کمیته راهبری بازار سرمایه در بهار سال 97 در تبریز با هدف اطلاع رسانی در حوزه بورس و بیمه تاسیس شده که دارای مجوز رسمی از سازمان فنی حرفه‌ای کشور، سازمان بورس و اوراق بهادار و بیمه مرکزی است.
قدس با تاکید بر این‌که این مرکز طی سه ماه اخیر هفت دوره دوره‌ تحلیل تکنیکال و سه دوره‌ی تحلیل بنیادی ارایه کرده است، خاطرنشان کرد: تاکنون 200 نفر در این مرکز آموزش دیده‌اند که اکنون در بازار بورس اقدام به خرید و فروش می‌کنند.
وی تشریح کرد: ارائه‌ی آموزش در رابطه با آخرین نرم افزارهای بازار سرمایه، بررسی نقاط ورود و خروج سهم‌ها، تحلیل‌های بنیادی و... از جمله فعالیت‌های این مرکز است.
وی افزود: کارگزاری آگاه نیز با همکاری نزدیک با موسسه ارزش آفرینان مالی سرمایه، بعد از سپری کردن دوره‌های آموزشی، برای آموزش دیدگان کد بورسی ایجاد کرده و اکنون کلیه آموزش دیدگان کد بورسی در اختیار داشته و در این رابطه فعالیت می‌کنند.
عضو هیات مدیره موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه با بیان این‌که موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه نسبت به تعهد خود در توسعه علم، یکی از موسساتی است که با حداقل شهریه نسبت به امر آموزش اقدام می‌کند و هدف خدمت به جامعه را دارد.
عوامل مهم در سرمایه‌گذاری در بازار بورس و اوراق بهادار

رییس هیات مدیره موسسه ارزش آفرینان بازار سرمایه نیز در این سمینار به عوامل موثر در سرمایه‌گذاری در بورس و اوراق بهادار اشاره کرد و گفت: "مسایل کلان اقتصادی و عوامل سیاسی و اجتماعی، وضعیت صنعت، ساختار مالی شرکت، وضعیت سودآوری شرکت، ثبت قیمت به سود هر سهم، مدیریت شرکت، وضعیت اطلاع رسانی شرکت، سیاست تقسیم سود شرکت، قابلیت نقدشوندگی سهم و روند قیمت سهم شرکت در گذشته" در این رابطه اثرگذار بوده و سرمایه‌گذار باید این موارد را قبل از سرمایه‌گذاری بررسی و تحلیل کند.
رسول برادران با بیان این‌که ما در یک اقتصاد تورمی زندگی می‌کنیم و اگر تورم نباشد اقتصاد حرکت نخواهد کرد، افزود: همانطور که در سال 96 تجربه کردیم و دولت سعی در کنترل تورم داشت که به نتیجه‌ای هم نرسید.
عضو هیات مدیره موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه با بیان این‌که وضعیت صنعت عامل بسیار مهمی برای سرمایه گذاری در این حوزه است، افزود: برای سرمایه‌گذاری در بازار بورس و اوراق بهادار باید وضعیت صنعت را درنظر گرفت.
وی در ادامه گفت: باتوجه به این‌که درآمد ملی کشور از نفت و فرآورده‌های نفتی و مشتقات آن است، این تاکید دولت و اقتصاد کلان بر روی درآمدهای نفتی ما را به سمت شرکت های تولیدکننده نفت و شرکت هایی که فرآورده های نفتی تولید می‌کنند هدایت می‌کند.
وی در ادامه گفت: "صنعت غذا و کالاهای مصرفی" دومین صنعتی است که در کشور بر روی آن تاکید می‌شود.
رییس هیات مدیره موسسه ارزش آفرینان بازار سرمایه با بیان این‌که "صنعت مالی" دیگر صنعتی است که حائز توجه است، افزود: مردم به خاطر ترس از آینده(ابهام در آینده) معمولا سعی می‌کنند در نهادها و واسطه‌های مالی سرمایه گذاری کنند که "شرکت‌های تامین سرمایه" از جمله این نهادهای مالی فعال در بازار است.
وی با بیان این‌که ساختار مالی شرکت‌ها در سرمایه گذاری در بورس و اوراق بهادار اهمیت دارد، افزود: صورت جریان وجه نقد، صورت مالی است که در کشورمان عمر 17 ساله دارد؛ با نگاهی کلی به این صورت جریان مالی می‌توان دریافت که شرکت از لحاظ ساختار مالی و تامین مالی با مشکل مواجه خواهد شد یا خیر.
وی در ادامه بیان کرد: شرکت‌هایی چون پتروشیمی، غذایی، دارویی، سیمان و صنایع سبک معمولا از وضعیت جریان وجه نقد بهتری برخوردارند و در مقابل صنایع خودرو به دلیل فشار خودروسازها بر قطعه سازها معمولا مشکلاتی در نقدینگی و سرمایه در گردش دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز با بیان این‌که اگر به سرمایه گذاری مطمئن، میانمدت و بلندمدت در بازار بورس و اوراق بهادار فکر می‌کنیم باید به ساختار مالی شرکت‌ها توجه کنیم، افزود: بررسی وضعیت سودآوری شرکت‌ قبل از شروع سال مالی نیز از جمله موارد مهم در این رابطه است.
وی با بیان این‌که موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه در قالب دوره‌های تحلیل بنیادی، ارزیابی سهام و تحلیلی تکنیکی( توسط دکتر سید احمد شکوری، با دو دهه فعالیت در حوزه بازار سرمایه) آموزش‌هایی را در این رابطه ارایه می‌دهد تا علاقه‌مندان بتوانند بصورت حرفه‌ای در بازار بورس سرمایه گذاری کنند.
ضرورت ریتینگ کردن شرکت‌های بیمه

مدیرعامل بیمه تعاون نیز در این سمینار با تاکید بر اهمیت وجود رشته مدیریت ریسک به عنوان رشته دانشگاهی در کشور، گفت: متاسفانه چنین رشته‌ دانشگاهی نداریم در حالی که این موضوع در مقاطع "کارشناسی، کارشناسی ارشد، و PHD" در دانشگاه‌های معتبر دنیا تدریس می‌شود.
یونس مظلومی با بیان این‌که یکی از متداول تریک کارهای انتقال ریسک، بیمه کردن است، افزود: بیمه در ادمه‌ی فرآیند مدیریت ریسک بوده و یکی از منابع تولید ارزش و به عنوان بخشی از خدمات مالی در کشورهای توسعه یافته است.
وی با بیان این‌که در کشور آمریکا سهم تمامی صنایع و کشاوری از تولید ناخالص داخلی 25 درصد بوده و صرفا بخش خدمات مالی 75 درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص می‌دهد، گفت: این موضوع اهمیت خدمات مالی را می‌نمایاند؛ اما کشور ما در مجموع خدمات مالی و همچنین بیمه ضعف دارد.
وی با بیان این‌که ایران، یکی از قدیمی‌ترین کشورهای منطقه در حوزه فعالیت‌های بیمه‌ای است، افزود: ایران، 80 سال سابقه فعالیت صنعت بیمه را دارد و هرچند در این رابطه در منطقه وضعیت خوبی داریم اما در دنیا جزو کشورهای عقب مانده در این حوزه محسوب می‌شویم.
مدیرعامل بیمه تعاون با ارائه چندین مثال به نقش مهم صنعت بیمه در چرخه اقتصاد اشاره کرد و افزود: امید است سایه شون تحریم از اقتصاد کشور برداشته شده و به پشتوانه درآمدهایی که از منابع فسیلی به دست می‌آوریم، بتوانیم در آینده همانند نروژ شرکت‌های بیمه‌ای داشته باشیم که درآمدشان بیشتر از درآمد‌های نفت باشد.
وی با بیان این‌که یکی از راه‌های ایجاد چنین شرکت‌هایی، ریت شدن شرکت‌های بیمه در کشور است، افزود: متاسفانه ما در بحث بانک و در صنعت بیمه به دنبال ریتینگ نرفته‌ایم و حتی ادبیات ریتینگ را نیز جا افتاده نکردیم تا اگر شرایط فراهم شد بتوانیم در منطقه حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی با بیان این‌که کشوری همانند لبنان در صنعت بیمه در حال تبدیل شدن به قطب در منطقه است، افزود: ما نیز باید از فرصت‌ها استفاده کنیم البته شرایط فعلی برای این کار فراهم نیست و باید به سمت ریتینگ برویم و با کشورهای دنیا در زمینه بیمه ارتباط داشته و نیروی انسانی متناسب با صنعت بیمه را پرورش دهیم.
مظلومی با بیان این‌که با "خلا دانش" در صنعت بیمه کشور مواجه هستیم، گفت: بسیار خرسند شدم که موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه بخشی از فعالیت‌های خود را به آموزش در حوزه بیمه اختصاص داده‌اند و در حقیقت بر روی نقطه ضعف این صنعت که پرورش نیروی متخصص است، دست گذارده‌اند.
سرمایه‌گذاری با آموزش و با دید میان‌مدت در بازار بورس، یک سرمایه گذاری بهینه است

مدیر آموزش شرکت کارگزاری آگاه نیز در این سمینار با بیان این‌که متاسفانه متولی‌گری خوبی در حوزه‌ی فرهنگ سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نشده است، افزود: در کارگزاری آگاه تلاش می‌کنیم تا به سمت فرهنگ سازی بازار سرمایه به عنوان "بازار رسمی و نهادینه در بین افراد مختلف با سرمایه های مختلف" حرکت کنیم.
مهدی افضلیان با بیان این‌که بازار مالی صرفا در بازار مسکن، سکه و ارز خلاصه نمی‌شود بلکه "بازار سرمایه" نیز داریم که متاسفانه ناشناخته مانده است، افزود: در رابطه با شناساندن این بازار تلاش می‌کنیم و اخیرا نیز تفاهم نامه‌ای با موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه که در تبریز مستقر است منعقد کرده‌ایم تا دوره های بازار سرمایه را به صورت مشترک ارائه دهیم.
وی با بیان این‌که کارگزاری آگاه از لحاظ آموزش رتبه یک را بین کارگزاری‌ها دارد، افزود: آموزش رسالت ماست و در این رابطه کمر همت بسته‌ایم.
وی با بررسی نرخ بهره و نرخ تورم در کشور، گفت: در کشوری زندگی می کنیم که در یک دوره زمانی سه الی پنج ساله تورم عجیی را تجربه کرده و لازمه‌ی پیش افتادن از تورم "سرمایه گذاری در یک بازار" است.
وی با بیان این‌که بازار سکه و ارز، بازار مولدی برای سرمایه‌گذاری نیست، گفت: معتقدم طی سه الی چهار ماه گذشته افرادی که در بازار سکه و طلا سرمایه گذاری کردند کمتر از پنج درصد جامعه بوده و شاید 95 درصد جامعه ارزش پول‌شان به یک سوم رسید و با کاهش ارزش سرمایه مواجه شدند، چرا که رویه درست سرمایه گذاری را بلند نبوده‌اند.
این فعال بازار سرمایه با بیان این‌که باتوجه به نرخ تورم باید به بحث "سرمایه گذاری" توجه شود، افزود: سرمایه گذاری در بورس با دید میان مدت و بلندمدت یکی از بهترین نوع سرمایه‌گذاری‌هاست؛ اگر فردی درست آموزش دیده و با دید میان‌مدت و بلندمدت سرمایه گذاری کند، یک سرمایه گذاری خوب و بهینه‌ای را انجام داده است.
وی با تاکید بر این‌که بدون آموزش و اطلاعات هرگز وارد وارد بورس نشوید، چرا که بازار بورس، بازار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای است، بیان کرد: اگر با دید میان مدت به همراه آموزش درست وارد سرمایه‌گذاری بورس شوید، قطعا موفق خواهید شد.
گفتنی است، موسسه ارزش آفرینان مالی بازار سرمایه، اولین مرکز تخصصی بورس در آذربایجان شرقی و شمالغرب کشور است که با اخذ مجوز رسمی از سازمان بورس اوراق بهادار، از حدود پنج ماه گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و آموزش تمامی دوره‌های تخصصی، نحوه سرمایه‌گذاری و تحلیل‌های تکنیکی و بنیادی در بورس در این موسسه زیر نظر سازمان بورس و فنی حرفه‌ای ارئه می‌شود و پس از برگزاری دوره‌های آموزشی مرکز برای افراد، گواهی شرکت در دوره‌ها ارائه می‌شود. 
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/100810/سمینار-"روش‌های-تامین-مالی-شرکت‌های-دانش-بنیان-از-طریق-بازار-سرمایه"-در-تبریز-برگزار-شد
بستن   چاپ