پیام آذری
جهاد کشاورزی ازتوسعه کشت سنجد در آذربایجان غربی حمایت می کند
پنجشنبه 10 آبان 1397 - 10:51:18
ایرنا - اقتصادی - آذربایجان غربی
پیام آذری - ارومیه- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی کشت های جایگزین را در احیای دریاچه ارومیه و مصرف آب مهم بیان کرد و گفت: این سازمان از توسعه کاشت نهال سنجد توسط باغداران با هدف کمک به حل بحران کم آبی دریاچه ارومیه حمایت می کند.
عبدالله فتح الله زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: درخت سنجد از درختان کم آب بر به شمار می رود و با توجه به این امر، کشت آن در قالب جایگزینی باغ‌ها به عنوان گونه مناسب در مناطق کم آب توصیه می شود.
وی ادامه داد: در این راستا سازمان جهاد کشاورزی حمایت‌های لازم را در زمینه تامین نهال و پرداخت یارانه به تولید کنندگان این محصول انجام می دهد.
وی با بیان اینکه هم اکنون 39 هزار هکتار از باغ های استان به کشت سنجد اختصاص دارد، گفت: ارقام کشت شده در آذربایجان غربی اغلب بومی و محلی بوده و تکثیر آن به صورت قلمه و برداشت در اوایل پاییز صورت می‌گیرد.
وی افزود: این محصول اغلب در شهر‌ستان های ارومیه، میاندوآب، خوی، بوکان، تکاب و شاهین دژ کشت می‌شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: درخت سنجد در باغ ها و حاشیه زمین های زراعی به عنوان درخت بادگیر کشت می شود و میوه آن به علت فواید فراوان درمانی، مشتریان زیادی دارد.
وی گفت: درخت سنجد، درخت خارداری است که در برابر شوری خاک و کم آبی مقاومت زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه میزان تولید سنجد طی سال گذشته حدود 134 تن بود، اضافه کرد: امسال قیمت هر کیلو سنجد 250 هزار ریال بوده و ارزش ریالی محصول تولیدی در سال گذشته سه هزار و 350 میلیون ریال برآورد می شود.
به گزارش ایرنا در آذربایجان غربی سنجد به عنوان یک میوه دارویی موثر بیشتر مورد توجه کارشناسان گیاهی قرار گرفته است، به ویژه استفاده از آرد آن بدون جدا کردن پوست و هسته در درمان لثه و دندان، آرتروز، پوکی استخوان، جلوگیری از خون ریزی داخلی معده، دردهای روماتیسمی و مفصلی، درمان اسهال در کودکان و افزایش هوش نقش بسزایی دارد و امروزه از آن در صنعت تولید لوازم آرایشی هم استفاده می شود.
میوه سنجد به عنوان یکی از سین های سفره هفت سین عید نوروز از زمان های قدیم در سبد غذایی مردم خوی وجود داشته و در فصل زمستان به همراه کشمش، گردو و تخم آفتابگردان آجیلی از جمله تنقلات مردم آذربایجان غربی به شمار می رود.
میوه سنجد در چهار نوع و شامل انابی، پائیزی، سفید و سیاه در این استان یافت می شود.
آذربایجان غربی دارای 112 هزار هکتار باغ است که انواع میوه های فصلی در این باغ ها کشت می شود.
این استان در تولید میوه هایی مانند سیب درختی دارای رتبه اول کشور بوده و در تولید انگور نیز جزو 10 استان اول کشور است.
سیب، انگور، هلو، شلیل، آلبالو، بادام، گردو، آلو، گلابی و سایر محصولات باغی در این استان تولید می شوند.
7125/2093

http://www.Azari-Online.ir/fa/News/100422/جهاد-کشاورزی-ازتوسعه-کشت-سنجد-در-آذربایجان-غربی-حمایت-می-کند
بستن   چاپ