پیام آذری

آخرين مطالب

رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان در گفت‌وگو با ایسنا:

رشته‌‌های مهارتی نیاز امروز جامعه است علمي

  بزرگنمايي:

پیام آذری - رئیس دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان‌شرقی رشته‌های مهارتی را نیاز امروز جامعه دانست.
فرزان قالیچی در گفت‌وگو ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با بیان این‌که 33 مرکز علمی کاربردی در استان فعال است، بیان کرد: این مراکز شامل مراکز دولتی و غیر دولتی است و براساس مصوبه شورای عالی اداری، مراکز دولتی از پذیرش دانشجو منع شده و تا فارغ التحصیلی آخرین دانشجو به فعالیت خود ادامه خواهند داد. 
وی با بیان این‌که حدود هفت هزار دانشجو در مراکز علمی کاربردی استان مشغول به تحصیل هستند، افزود: امسال پذیرش دانشجو در مهرماه کاهش یافته ولی سال آتی با توجه به این‌که اکثر رشته‌های درسی به سمت مهارتی سوق یافته اند، انتظار داریم آمار جذب دانشجو در مراکز علمی کاربردی استان افزایش یابد. 
وی با اشاره به تاسیس دانشگاه علمی کاربردی در سال 73، گفت: بعد از جنگ تحمیلی، کشور نیاز به بازسازی داشت و باید برخی از افراد متخصص در عرصه‌ی سازندگی ورود پیدا می‌کردند به همین دلیل به نیروی مهارتی نیاز داشتیم، ولی قبل از انقلاب اقدامات موثری در حوزه آموزش عالی انجام نشده و تعداد مراکز آموزش عالی بسیار محدود بود، به برکت انقلاب اسلامی مراکز آموزش عالی فرصتی مناسب برای تحصیل افراد علاقمند فراهم کرد. 
قالیچی، رسالت دانشگاه جامع علمی کاربردی را تربیت نیروهای مهارتی و کارآفرین در حوزه تکنسین دانست و گفت: حدود 45 درصد از دانشجویان مراکز علمی کاربردی در مقطع کاردانی و 55 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند، ستاد مرکزی تلاش دارد جذب دانشجو در مقطع کارشناسی را به 30 درصد و در مقطع کاردانی به 70 درصد تغییر دهد. 
وی ادامه داد: اقدام به صدور مجوز جهت ایجاد مقطع کارشناسی ارشد در حوزه مهندسی و فناوری برای پروژه‌های مشخص انجام شده و از سال 98 مقرر شده مراکز توانمند علمی کاربردی در برخی رشته‌ها برای پروژه‌های از قبل تعریف شده در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو بپذیرند. 
وی یادآور شد: هنوز برنامه‌ی خاصی برای پذیرش دانشجو در مقطع دکترا در مراکز علمی کاربردی وجود ندارد. 
رئیس دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که دانشگاه جامع علمی کاربردی در مقاطع کارشناسی و کاردانی دانشجو می‌پذیرد، اظهارکرد: براساس برنامه ششم‌ توسعه باید 30 درصد دانشجویان در پایان برنامه، دانشجویان مهارتی شوند در حالی که اکنون تنها 15 درصد دانشجویان مراکز علمی کاربردی مهارتی هستند، معتقدم دانشگاه علمی کاربردی با ظرفیت خود می‌تواند 30 درصد از دانشجویان مهارتی جامعه را تامین کند. 
وی با بیان این‌که باید در تمامی مراکز علمی کاربردی، دفتر کارآفرینی مستقر شود، افزود: اقدامات خوبی در کنار دفاتر کارآفرینی انجام شده که امسال در شش مرکز علمی کاربردی، مجوز فعالیت مراکز نوآوری را اخذ کرده‌ایم تا در این مراکز از ایده‌های خلاق دانشجویان در جهت کارآفرینی و اشتغال زایی استفاده شود. 
وی با اشاره به افتتاح کلینیک اشتغال و کارآفرینی در شهریور ماه سال جاری، گفت: اکنون این مرکز فعال بوده و مدرسان کسب و کار برای آموزش مباحث اشتغال و کارآفرینی به دانشجویان در این مراکز حضور دارند، از تمامی مراکز آموزشی استان و دانشجویان دعوت می‌کنیم در این مرکز حضور یافته و از مطالب علمی کسب و کار بهره مند شوند. 
قالیچی با بیان این‌که اکثر دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی قبل از اقدام به تحصیلات عالی شاغل هستند، افزود: طبق گزارشات ستاد مرکزی دانشگاه، تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه جامع علمی کاربردی که موفق به اشتغال زایی شوند بسیار بیشتر از سایر دانشگاه‌هاست به طوری‌که بالای 70 درصد دانشجویان علمی کاربردی مشغول به کار هستند.
وی تحصیل در دانشگاه جامع علمی کاربردی را فرصتی مناسب برای ارائه آموزش‌های تخصصی و توانمندسازی دانشجویان شاغل عنوان کرد و گفت: دانشجویان می‌توانند بعد از کسب مهارت و آموزش‌ها، بازدهی و راندمان شغل خود را افزایش دهند. 
وی با بیان این‌که دانشجویان مراکز علمی کاربردی در زمینه‌های مختلف از جمله فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی و دانشجویی فعالیت دارند، گفت: بی شک حجم فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه جامع علمی کاربردی در بین دانشگاه‌های استان کم نظیر است، بازدیدهای فرهنگی منظم از مراکز، حساسیت روسای مراکز نسبت به انجام فعالیت‌ها، توجه به مساله نماز، حجاب و عفاف، اجرای برنامه‌ها و مسابقات مختلف فرهنگی، برگزاری مناظرات دانشجویی و جشنواره قرآن و عترت از جمله فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه است. 
وی با اشاره به فعالیت‌های ورزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی، یادآور شد: صعود سراسری دانشجویان مراکز علمی کاربردی به مناسبت بیست و ششمین سالگرد تاسیس دانشگاه و بزرگداشت هفته تربیت بدنی به قله کمال از جمله فعالیت‌های ورزشی این دانشگاه بود. 
رئیس دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که پذیرش دانشجو در مراکز جامع علمی کاربردی استان در مهرماه سال جاری به اتمام رسیده است، افزود: با توجه به سیاست وزارت علوم، مجوز برای تکمیل ظرفیت مراکز علمی کاربردی صادر شده تا افرادی که فرصت ثبت نام در دانشگاه نداشتند، بتوانند تا 15 آبان ماه در مراکز علمی کاربردی ثبت نام کنند. 
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان این‌که در حال حاضر زمان، زمان اخذ مدرک دانشگاهی نیست، گفت: برخی از افراد علی رغم اخذ مدارک عالی تحصیلی، فاقد شغل مناسبی هستند لذا دانشگاه جامع علمی کاربردی شرایط مهارتی شدن را برای دانشجویان فراهم می‌کند. 
قالیچی با بیان این‌که هزینه‌های بسیار زیادی برای تحصیل هر فرد در کشور صرف می‌شود، گفت: معتقدم دانشجویان نباید به دنبال رشته‌های با پرستیژ بروند بلکه باید رشته‌ای را انتخاب کنند که بتوانند با انگیزه و علاقه در آن به موفقیت برسند.
وی اظهار کرد: امسال 17 مرکز علمی کاربردی دولتی وابسته به دستگاه‌های اجرایی با بخشنامه شورای عالی اداری از پذیرش دانشجو منع شدند.
وی گفت: مراکز دولتی جزو مراکز فعال و دارای امکانات مناسب بودند و با توقف فعالیت این مراکز، برخی از رشته‌های تحصیلی در استان حذف می‌شود.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که اطلاع نداریم که مبنای تصمیم گیری بر انحلال مراکز علمی کاربردی دولتی چه چیزی بوده است، گفت: این مراکز از هیچ گونه حمایت و منابع دولتی برخوردار نبودند بلکه از امکانات اضافی نهادهای خود بهره مند می‌شدند. 
وی ادامه داد: دانشجویان این مراکز تا نیمسال دوم سال تحصیلی 97 و 98 فارغ التحصیل می‌شوند، اقداماتی برای واگذاری برخی از این مراکز مانند مرکز علمی کاربردی دادگستری، فرهنگ و هنر و بهزیستی به افراد دارای صلاحیت در حال انجام است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/98212/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت خودرو سه‌نرخی می‌شود

واردات خودروهای فرانسوی به ایران ممنوع شد

تحریم واردات خودروی فرانسوی به ایران، بازار خود را با مشکل روبرو می کند؟

تحریم خودروسازان فرانسوی؛ پاس گل وزارت صمت به چینی‌ها

تکلیف وزارت صمت با خودش مشخص نیست

ایرانی‌ها رنگ کدام خودروهای خارجی را نخواهند دید؟

ادامه ریزش برندهای وارداتی خودرو؟

پیشنهاد عجیب یک خودروساز مطرح | به این دلیل اتومبیل نو نخرید!

بخشنامه جدید مالیاتی برای لوکس سواران | نحوه رسیدگی به اعتراض مالکان اعلام شد

آدرس غلط از رانت خودرویی

واردات این 6 خودرو به ایران استارت خورد | جایگزین رنو مشخص شد

عکس| عجیب و باورنکردنی؛ وقتی پراید هم قیمت یک دوچرخه بود!

خودروهای وارداتی به مزایده گذاشته خواهد شد

رانت‌پاشی از باک خودرو

پیش‌بینی واردات 100 هزار خودرو در سال 1401

سخنگوی وزارت صمت: تعدادی از خودروهای وارداتی به پشت مرز رسیدند

تولید پنج خودرو به دلیل عدم رعایت استانداردهای لازم متوقف شد / برند خودروهای وارداتی مشخص شد

رضایت بالای مشتریان از حذف قرعه‌کشی محصولات سایپا

خودروهای وارداتی در مسیر گمرک/ تویوتا کرولا 2022 در راه بازار ایران

حذف خودروی پاک از واردات

وزیر صنعت: یکی از خودروسازها به زودی واگذار می‌شود

اگر دوباره دلار گران شود، قیمت خودرو باز هم بالا می رود

برنده اول واردات خودرو کیست؟/ قیمت پایه خودروهای وارداتی چقدر خواهد بود؟

سایپا مجوز افزایش قیمت گرفت/ کوییک پلاس اتوماتیک 10 میلیون تومان گران شد

واردات خودروی چینی ممنوع می‌شود؟

وزیر صمت: نخستین خودروهای وارداتی هفته آینده وارد کشور می‌شود

لاتاری برای قرعه‌کشی خودرو راه افتاده است/ ثبات قیمت چه شد؟

نصف خانوارها بدون خودرو

خودروی چینی 500 میلیونی «دیگنیتی پرستیژ» در بورس کالا 2.4 میلیارد تومان معامله شد

با این شرایط قیمت پژو 206 به 500 میلیون تومان هم می‌رسد/ خودروهای مونتاژی به اسم واردات تمام می‌شود

پژو پارس 600 میلیون تومان شد!

فروش ماشین های چینی با دلار150 هزار تومانی! | خودرو، سوار بر رانت های دوگانه می تازد

درخت رانت در بازار خودرو

هیچ خودرویی به گمرک نرسیده است

یوسفی: واردات خودروهای یک میلیاردی، بازار را تنظیم نمی‌کند/وزیر صمت برای کنترل قیمت ورود کند

واکنش صمت به اظهارات پلیس درباره واردات خودروی بی‌کیفیت

واردات خودرو یا خم رنگرزی؟

خبرگزاری ایسنا: افزایش بالای 100 میلیونی قیمت برخی خودروها در عرض یک‌ماه!

بازگشت مشروط 2 خودروساز فرانسوی به بازار خودروی ایران

وعده عجیب معاون وزیر صنعت درباره ریزش قیمت خودرو/ افزایش 28 تا 185 میلیون تومانی قیمت خودرو در بازار

واردات خودرو به سبک جدید

دلیل افزایش قیمت خودرو از نظر وزیر صنعت؛ دلار مقصر است

مُسکّن درمانی بازار خودرو

سخنگوی وزارت صمت: با معاملات صوری در بازار خودرو قیمت‌سازی می‌کنند

سه محل عرضه خودروسازان/ قرعه کشی خودرو برای متقاضیان عادی متوقف شد؟

واردات 22 خودروی کره‌ای این همه خوشحالی دارد؟

فروش خودروهای وارداتی از هفته سوم دی ماه/ قرعه کشی خودرو حذف نشده است

واکنش رئیس پلیس راهور به واردات خودروهای چینی و هندی: باعث نگرانی است

سراب ارزانی با خودروی وارداتی؟

عرضه 900 هزار خودرو در بازار طی 6 ماه آینده/ وزیر صنعت: خودروهای کمتر از 10 هزار دلار وارد کردیم