پیام آذری

آخرين مطالب

مصاحبه بی‌بی‌سی با امیر تتلو و داغ شدن تتلیتی ها! فرهنگي

  بزرگنمايي:

پیام آذری - شبکه بی بی سی اخیرا با امیر تتلو مصاحبه ایی انجام داد و این مصاحبه باعث شد دوباره هشتگ تتلیتی‌ها داغ شود
تتلو خواننده ایی که دو جناح را امتحان کرد و دوباره زیرزمینی شد
حدود پنج سال قبل بود. یکباره نماهنگ «خونه خوبه»اش گل کرد. تک‌آهنگی که توانست قدری توجه چهره‌های رسمی را هم به خود جلب کند. وحید یامین‌پور از چهره‌های اصولگرا از مرام لات‌منشانه و وطن‌پرستانه‌ تتلو خوشش آمده بود و اینکه مجری یکی از برنامه‌های شبکه من‌وتو علیه او چیزی گفته و او هم با این نماهنگ پاسخش را داده. محسن حسام‌مظاهری از چهره‎‌های نزدیگ به اصلاح‌طلبان و منتقد اصولگرایان، «خونه خوبه» را از تولیدات فرهنگی دانست که با نگاه «دفاع مقدس» مردمی تولید شده و با‌نگاه رسمی و حاکمیتی فاصله دارد که جمهوری اسلامی آن را ترویج می‌کند. تتلو فارغ از این نگاه‌ها کار خودش را می‌کرد. او یک آدم معمولی بود با همه علایق و احساسات و خاکی زدن‌هایش.
یک آدم معمولی با علایق میهن‌دوستانه و بیگانه‌پرستانه. با همان ادبیات خودش هم توی «خونه خوبه» خودش گفته بود که خارج از ایران خبری نیست و هر چه هست در همین خاک است: «خونه خوبه بوی مامانمُ میده؛ خونه‌مون ایرانه؛ به خدا اون بیرون هیچ خبری نی... سلامتی همه اونایی که تو همین خاک متولد شدن، واسه همین خاک جنگیدن و جزو همین خاک شدن؛ سلامتی شهیدا حاج حسینا تو دلیا... سلامتی داداشیای تو زندون دست‌فروشای تو میدون» در عین حال از دل‎‌تنگی‌ها و محرومیت‌هایش درون ایران هم نالیده با نگاه نوستالوژیک به گذشته. از اجازه نداشتن برگزاری کنسرت در برج میلاد گرفته تا چهار نعل دویدن برای زندگی: « چقده خوردیم پس‌گردنی؛ دیگه حال پارتی و مست کردن نی! نه حوصله نصیحت دارم؛ نه سر در میاره کسی از کارم... من با یه موج بیمار، تکیه به کنج دیوار، خسته از همه خسته از خالی بودن جای صدام تو برج میلاد!»
تتلو در اردوگاه اصلاح‌طلبان
رسانه‌های فارسی‌زبان به دلیل فعالیت‌های زیرزمینی تتلو و مخالفتی که ابزارهای حاکمیتی داخل با این مساله داشتند، آرام آرام از اواسط دهه هشتاد او را به ویترین پوشش رسانه‌ای خود کشاندند. گویی تتلو هم چیزی هم‌تراز بعضی چهره‌های موسیقایی اپوزیسیون ایرانی خارج ایران است که گاه و بیگاه، نیش و کنایه‌های سیاسی هم حواله جمهوری اسلامی می‌کند. تتلو به جز بخش سیاسی، شباهت‌های زیادی برای تحویل گرفتن توسط این رسانه‌ها داشت؛ از زیست فرهنگی و موسیقایی‌اش گرفته تا رفت و آمدهایش به دبی و سبک کاری‌اش. دور از ذهن هم نبود که بی‌بی‌سی فارسی در حاشیه مقاله یک منتقد ادبی و فرهنگی درباره تنگ‌نظری‌های جمهوری اسلامی علیه موسیقی‌های زیرزمینی، تصویر او را کنار مقاله قرار داده و از او به عنوان یک «چهره محبوب» در فرهنگ غیررسمی و تین‌ایجری داخل ایران نام ببرد.
در کنار همه اینها اما تتلو دست به یک کار بزرگ دیگر هم زده بود. او در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 با ورود به انتخابات، یکی از اولین کنش‌های سیاسی خود را رقم زد. آهنگ «ایران سبز» با یک تم تند و پرضرب در حمایت از اصلی‌ترین رقیب رئیس‎‌جمهور وقت خوانده شد. انتخابات 88 و حاشیه‌های بعد گذشت. حاشیه‌های آن موضوع چندان دامن او را نگرفت. تتلو همچنان چوب حاشیه‌های زیست زیرزمینی‌ و رفتارهای کاتوره‌ای‌اش را می‌خورد. رفتارهای خلاف عرفی که نه فقط در آن سال‌ها که هنوز هم چندان در آداب و فرهنگ ایرانی جاافتاده نیست. آذر 92 و همان حوالی انتشار «خونه خوبه» بود که تتلو توسط پلیس امنیت اخلاقی بازداشت شد. اتفاقی که برای رسانه‌های فارسی‎‌زبان بازی دو سر برد بود. همین هم شد که تیتر زدند: «خونه برای زیرزمینی‌ها خوب نیست!» تیتری که طعنه ریزی هم به تتلو داشت.
روی زمین آمدن آقای زیرزمینی
رفت و برگشت‌ها و بازداشت و آزاد شدن‌های متوالی تتلو اما ادامه داشت. «خونه خوبه» او که توسط تتلو و تیم همکارش با ادبیات خاص زیرزمینی‌طور خودش ساخته و راهی شبکه‌های اجتماعی و افکار عمومی شده بود، حواس بعضی مراکز فرهنگی را به خود جلب کرد. مراکزی که تتلو در همین مصاحبه اخیر با بی‌بی‌سی فارسی به آنها اشاره و از آنها تشکر هم می‌کند. به اعتقاد او این مراکز نسبت به سایر مراکز فرهنگی «به‌روز»تر هستند. همین هم شد که طرح جدید تتلو او را به عرشه ناو جنگی دماوند نیروی دریایی ارتش در دریای خزر کشاند. ادبیات و شعر و موسیقی، چیزی شبیه همان «خونه خوبه» بود با این تفاوت که اگر در حالت معمولی تولید شده بود دکوپاژ و میزانسن آن چیزی در مایه‌های اجرا در سواحل جنوب کشور بود نه اجرا روی عرشه ناو و هلی‌شات‌ها.
تیرماه سه سال قبل بود که کلیپ انرژی هسته‌ای منتشر شد. انتشار کلیپ واکنش‌های زیادی هم در پی داشت. حجم واکنش‌ها آنقدر بود که فرمانده وقت نیروی دریایی ارتش اعلام کند که از هویت واقعی خواننده کلیپ اطلاع نداشته و مجموعه تحت مسؤولیت وی به توصیه بعضی مراکز معتمد فرهنگی، امکانات خود را در اختیار تتلو قرار داده است. ناگفته نماند که بعضی از مسؤولان این کار در نیروی دریایی در ادامه با بازخواست فرمانده وقت کل ارتش هم مواجه شدند. اینها همه اما همه حواشی تتلو نبود. آدم معمولی گزارش ما همچنان بازداشت و همچنان آزاد می‌شد. همچنان زیرزمینی بود و همچنان برای جای خالی صدایش در برج میلاد حسرت می‌خورد. خواندن روی عرشه ناو نظامی برای انرژی هسته‌ای آن‌هم در کولاک شدیدترین اصطکاک‌های سیاسی بین جمهوری اسلامی و غرب هم باعث نشده بود تا تتلو بتواند زیر‌تایید دستگاه‌های رسمی فرهنگی برود. او همچنان یک پارتیزان زیرزمینی بود با یک لشگر از هواداران نوجوان و تین‌ایجر که چشم‌بسته او را می‌‎پرستیدند حتی اگر حکم به «بغ‌بغو کردن» بدهد.
تتلو در اردوگاه اصولگرایان
اتفاقی که او در همین مصاحبه اخیرش به آن اشاره کرده است وقتی که خود را نه یک خواننده بلکه یک سازنده معرفی می‌کند: «من سازنده مغز هوادارانم هستم!» بالا و پایین رفتن‌های آقای سازنده به اردیبهشت96 و انتخابات ریاست جمهوری رسید. انگار دوباره داشت اتفاق سال88 تکرار می‌شد با این تفاوت که طراحان کمپین تبلیغاتی اصولگرایان در انتخابات96 به اندازه کمپین جریان رقیب‌شان در سال88 هوشمند نبودند. تتلو یک آدم عادی زیرزمینی هرچند برای نامزد رقیب اصولگرایان خوانده بود اما به اندازه معمولی بودنش ارج یافت، اتفاقی که در انتخابات96 کاملا برعکس شد. گویی انتشار تصاویر اینستاگرامی در فضای مجازی حجتی بود که تتلوی زیرزمینی و غیررسمی را تا همنشینی با یک نامزد ریاست‌جمهوری بالا ببرد. اتفاقی که با مانیفست این جریان سیاسی در فرهنگ و بخصوص موسیقی، تطبیق چندانی نداشت. هرچند تتلو به حکم همان مرام معمولی‌اش هنوز هم از آن دیدار به نیکی یاد می‌کند.
او در همین مصاحبه اخیرش می‌گوید همه این کارهایش، رسمی‌شدن و کنسرت گذاشتن امسال خودش است تعبیر تتلو او برای این کار هر دو جناح را هم امتحان کرده است. اما انگار قرار است تیر خواننده سراپا تتوی زیرزمینی همیشه به سنگ بخورد.
امیرحسین مقصودلو یا امیرتتلو با چند میلیون فالوور اینستاگرامی‌اش چه درون و چه بیرون از ایران همان آدم معمولی یک دهه قبل است. انسانی سراپا تتو با تصمیم‌گیر‎ی‌های احساسی و زودگذر و هیجانات مقطعی. انسانی که هرچند با معیارهای عرفی و دینی امروز ایران هم چندان قابل هضم شدن نیست اما حرفش از توهین به بعضی اعتقادات مسلم دینی میلیون‌ها ایرانی را پس می‌گیرد. آدمی با زیست فرهنگی و جنسی و دینی خاص خودش که قائل است به این‌که از باز بودن بیش از حد مرزهای خصوصی بعضی اطرافیانش ضرر کرده. او را باید در همان حدی که واقعا هست، دید و تحلیل کرد، نه بیشتر و کمتر. تتلوی این روزهای خارج ایران و مقابل دوربین بی‌بی‌سی، همان تتلوی زیرزمینی سال‌های قبل درون ایران است. شاید اگر به همان حد و جایگاه معمولی‌اش قناعت می‌شد، روزی همین حرف‌ها را درون کشور زده بود.
بیشتر بدانید : معنای اصیل وقاحت در جملات تتلو در واکنش به حادثه سقوط هواپیما
بیشتر بدانید : هشدار تتلو به محسن افشانی برای مراقبت از همسرش
بیشتر بدانید : تتلو و طرفدارانش چه کسانی هستند؟
بیشتر بدانید : ارتباط امیر تتلو و مائده هژبری ؟! + عکس و توضیحات امیر تتلو
منبع : jamejamonline.ir

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/95266/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کنایه خانم بازیگر به مسئولان صداوسیما: گذشته‌مان از آینده بهتره‌

قابی جالب از حضور «نیکا» سریال پایتخت در شهربازی استکهلم

تیپ متفاوت بازیگر «پدر سالار» در یک مراسم/ عکس

تغییر چهره «الیزابت داعشی» سریال پایتخت بعد 6 سال در 31 سالگی/ تصاویر

انتصاب جدید در سازمان منطقه آزاد کیش

واگذاری زمین به 400 خانوار اردبیلی در قالب طرح جوانی جمعیت

توزیع بیش از 214 میلیون متر مکعب گاز از جایگاه‌های سوخت اردبیل

اختصاص 300 میلیارد ریال برای بهسازی خیابان‌ها

پلمب یک محل غیرمجاز زیبایی در اردبیل

صرفه جویی 14 میلیون مترمکعبی آب با انسداد چاه‌های غیرمجاز در آذربایجان‌غربی

پربازدید‌های خبرگزاری صدا وسیمای آذربایجان غربی در 24 ساعت گذشته

تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری زمستانی در آذربایجان‌غربی

توسعه شاخصهای راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی در دستور کار

برنامه پرواز‌های فرودگاه بین المللی ارومیه در 28 فروردین

دستگیری عامل تیراندازی و مصدومیت یک شهروند در بوکان

4.6 میلیون مسافر از پایانه های مرزی آذربایجان غربی تردد کرده اند

حذف باکس های جمع آوری زباله از معابر تبریز

بیش از 14‌ هزار نفر در آذربایجان شرقی عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،‌ روستاییان و عشایر شدند

اجرای طرح برخورد با خودرو‌های شوتی در مراغه

تجلیل از پیشکسوتان فرماندهی آماد و پشتیبانی شمال‌غرب ارتش

افزایش 24درصدی ارزش صادرات از گمرک جلفا

افزایش سرعت اینترنت ایران علیرغم کاهش رتبه

صبر و ایثار خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگر درس آموز است

اقدامات سازمان اقتصادی کوثر منجر به خودکفایی‌های بزرگ در حوزه اقتصادی شد

ثبت ملی 25 اثر تاریخی استان اردبیل

علما در طول تاریخ با تبیین حق و حقیقت هدایتگر مردم بوده‌اند

انتخاب چهره هنر انقلاب اسلامی آذربایجان غربی

عامل تیراندازی مصدومیت یک شهروند در بوکان دستگیر شد

بازیکن استقلال در آستانه جدایی

هشدار مکزیک به شهروندانش؛ اسرائیل را ترک کنید

مدیرکل بنیاد شهید کرمانشاه بر شناساندن سبک و سیره عملی شهدا به جوانان تآکید کرد

افزایش تعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران با آموزش و پرورش برای توسعه فعالیت های فرهنگی

روایتی دلنشین از دوستی پایدار خانم بازیگر با تام کروز/ عکس

گسترش حاشیه نشینی در تبریز معضل اساسی است

فعالیت غیرحضوری مدارس نیکشهر،مهرستان،زرآباد ودلگان

جبران خسارت 340 میلیون ریالی شاکی پرونده خدمات آسانسوردر ارومیه

یک استقلالی به در خروج هدایت شد | دو گزینه برای جانشینی

آذربایجان شرقی تنها استانی که در انتخابات اسفند 1402، اصلاح طلبان در آن پیروز شدند

ثبت نام 840 خانواده برای طرح جوانی جمعیت در شهرستان اردبیل

تزریق سالانه حداقل 5 هزار میلیارد تومان به اقتصاد استان اردبیل

افزایش 32 درصدی تردد مسافر از پایانه مرزی بیله سوار

کشت سماق در اهر

همسران امیر حسین مدرس از گذشته تا امروز/ تصاویر

قاتل سریالی بعد از 28 سال آزاد شد

ادعای اعمال تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران

اسماعیل هنیه باز هم عزادار شد

هفت هزار مادر روستایی آذربایجان‌غربی به صورت رایگان بیمه شدند

نرخ بیکاری زمستانی هم در آذربایجان‌غربی تک‌رقمی شد

دستگیری عامل تیراندازی در بوکان

ارتش در حراست از مرز‌های ایران امادگی کامل دارد