پیام آذری

آخرين مطالب

مهدتمدن: از «بوز شوورن» غافل نشوید مقالات

مهدتمدن: از «بوز شوورن» غافل نشوید

  بزرگنمايي:

پیام آذری - تبریز - روزنامه مهد تمدن در آخرین شماره خود گزارشی با عنوان از «بوز شوورن» غافل نشوید، به بساط شربت فروشی های سنتی و مزایای خاکشیر پرداخته است.
به نوشته مهدتمدن، مشتریان بساطی های خاکشیر اغلب همان مشتریان ثابت و قدیمی هستند که هر روز بدون نوشیدن شربت از این محل نمی‌گذرند
وسط ظهر داغ تابستانی که خورشید با پنجه‌های طلایی‌اش بی رحمانه روی سر و صورت مردم چنگ می‌اندازد، گرمازدگان به دنبال راهی برای رفع عطش خود می گردند. وقتی گذرت به کافی شاپ‌های معمولی شهر می افتد، قیمت یک لیوان آبمیوه حدود هفت یا هشت تومن برای خریدار رقم می‌خورد به همین دلیل برخی از افراد ترجیح می‌دهند با خرید از شربت فروشان سیار، عطش خود را با قیمت پایین تری رفع کنند.
در مسیر خود که می روی، نگاهت به شربت فروشانی می‌‎افتد که بساط ساده‌ کاسبی خود را در گوشه و کنار شهر پهن کرده‌اند، هر رهگذری می‌تواند با پرداخت مبلغ ناچیزی، طعم شربت دانه های خاکشیر و عرق شاه اسپرم را بچشد و جانی دوباره بگیرد.
سراغ یکی از فروشندگان شربت خاکشیر می‌رویم که مشغول پر کردن لیوان خاکشیر به مشتری‌اش است و با دست دیگرش ظرف شیشه‌ای پر از شربت را هم می‌زند.
مرد میانسالی که بساط شربت فروشی خود را در چهار راه شریعتی تبریز پهن کرده و همزمان به فروش فیلم‌های طنز محلی و آهنگ های سنتی مشغول است. قیمت هر لیوان شربت خاکشیر را روی کاغذ بزرگی، روی شیشه ظرف چسبانده است، به گفته‌ خودش حدود 40 سال در کنار کار سی دی فروشی، کار شربت فروشی را نیز در فصل تابستان انجام می‌دهد.
عباس علی امیری، اظهار کرد: شربتی که می‌فروشم تشکیل شده از تخم خاکشیر، شکر، آب و عرق شاه‌اسپرم بوده و کاهش حرارت بدن نیز از عمده خواص این شربت است و شاه اسپرم نیز عطر مطبوعی را به آن می‌بخشد.
تهیه شربت خاکشیر کاری سنتی بوده و از دوران کودکی به یاد دارم که پدران و بزرگان ما نیز این کار را در فصل تابستان انجام می‌دادند. وی با بیان این‌که خرید یک لیوان از این شربت هزینه‌ چندانی ندارد ولی در مقابل عطش رهگذران را رفع می‌کند، گفت: روزانه رهگذران زیادی شربت خاکشیر را خریداری می‌کنند، مشتریان من اغلب همان مشتریان ثابت و قدیمی هستند که هر روز بدون نوشیدن شربت از این محل نمی‌گذرند.
شربت خاکشیر، بهترین نوشیدنی تابستانی
یک متخصص طب سنتی و مکمل، با اشاره به فواید تخم خاکشیر، اظهار کرد: شربت خاکشیر علاوه بر این‌که به عنوان بهترین نوشیدنی در فصل تابستان محسوب می‌شود، می‌تواند در درمان ضعف معده، تورم لوزه‌ها، بهبود جوش صورت، دفع سنگ کلیه، کنترل فشار خون، جلوگیری از خونریزی و بهبود یبوست سودآوی موثر واقع شود.
دکتر یوسف رفیعی بیرامی ادامه داد: ترکیب خاکشیر با آب یخ و آبلیمو کیفیت قابض پیدا کرده و یک داروی ضداسهال است و از بیماری‌های عفونی تابستان پیشگیری کرده و در آب جوش نیز به دلیل افزایش لینت، ضد یبوست می‌شود.
وی با بیان این‌که خاکشیر جذب بدن نشده و از طریق مدفوع دفع می‌شود به همین دلیل به آن جاروی روده هم می‌گویند، بیان کرد: استفاده از خاکشیر از رشد پولیپ در روده‌ها جلوگیری می‌کند چرا که 90درصد سرطان روده بزرگ ناشی از وجود پولیپ است.
وی با بیان این‌که برای تاثیر موثر خاکشیر در بدن، باید 24 ساعت قبل از مصرف در آب داخل یخچال خیسانده شود، اظهار کرد: با این اقدام تخم خاکشیر آب را به طور کامل جذب کرده و بعد از مصرف نیز در بدن به شکل آهسته رهش آب رو آزاد می‌کند و باعث هیدراته شدن بدن می‌شود.
خاکشیر بهترین درمان یبوست‌های شدید
رفیعی استفاده از خاکشیر را برای درمان افرادی که دچار یبوست مزمن هستند، توصیه کرد و گفت: افراد برای درمان یبوست خود، می توانند صبح ها دو قاشق غذاخوری تخم خاکشیر را همراه با یک لیوان آب گرم و یک قاشق عسل یا نبات مخلوط کرده و با معده خالی مصرف کنند.
خاکشیر مصرف کنید تا گرمازده نشوید
یک متخصص تغذیه نیز، با بیان این‌که شربت خاکشیر برای رفع کم‌آبی بدن و جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان می‌تواند بسیار راهگشا باشد، اظهار کرد: خاکشیر و تخم شربتی می‌تواند سه برابر اندازه‌ی خود آب را جذب کرده و در دستگاه گوارش آزاد کند، این نوشیدنی فشار و قند خون را افزایش نمی‌دهد ولی بیماران دیابتی آن را بدون شکر باید مصرف کنند.
دکتر حسن فرهاد غیبی ادامه داد: بیماران کلیوی و افرادی که نارسایی قلبی دارند و با محدودیت مصرف آب مواجه هستند نباید از این نوشیدنی مصرف کنند و همچنین خاکشیر برای افرادی که اسهال دارند هم توصیه نمی‌شود.
وی بهترین نحوه‌ مصرف خاکشیر را به صورت شربت توصیه کرد و گفت: تخم خاکشیر باید قبل از تبدیل به شربت، دو تا سه بار شسته شود تا آلودگی آن به طور کامل برطرف شده و برای مدتی هم باید در آب باقی بماند تا آب لازم را به خود جذب کند.
وی با بیان این‌که توصیه می‌شود خاکشیر همراه با آبلیمو مصرف شود، افزود: خاکشیر اگر صبح به صورت ناشتا همراه آب ولرم مصرف شود از یبوست، که یکی از مشکلت شایع است، پیشگیری می‌کند.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

اردبیل به سمت پیری حرکت می‌کند

مدرک یا مهارت کدام نیاز است؟

سیب هایی که تاناکورا شدند

خروج دارو از مرزهای اردبیل توسط اتباع کشور همسایه

سرعین در زمره 14 شهر نمونه گردشگری کشور

تهدید تجاری سازی پیرامونی برای بازار تبریز

غم ندیدن و نادیده گرفته‌شدن

بازیگر توانا تابع مکان نیست

آب گرم شوط ناشناخته ای که آوازه اش فراگیر خواهد شد

ثبات قیمت رهاورد سقوط ارز

بی وفایی با یار مهربان

همتی برای پیشگیری از بیماری های قلبی

آب درمانی؛ ظرفیت مغفول گردشگری استان اردبیل

امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنیم

سنگینی تمرکزگرایی بر گرده تجارت خارجی

محرم در میان اقوام ایرانی/ از شاه‌حسین‌گویان تا علم‌بندی

بهورزان را دریابیم - عبدالله رحمانی*

با دانه های سیاهت چه کنم؟

وقتی لباس کهنه مدرسه عزیز می شود

هنر دستمان را چند می خرید؟

نبض بازار لوازم خانگی کند می زند

اینجا گربه‌ها محترم هستند

گراوان

کوچ عشایر از فرهنگ و آیین های کهن

گام‌های تمام‌چرم به‌سوی جهانی‌شدن/ کفش تبریز نیازمند برندسازی است

مهدتمدن: از «بوز شوورن» غافل نشوید

تابستان گرم را با شربت خاکشیر خنک کنید

ترامپ تصویر مضحک تاریخ را تکرار کرد

فالگیر مشهور شهر، چه نسخه‎ای برای مردم می‏پیچد؟

جوانان همچنان دنبال شغل هستند/وجود145هزار بیکار در آذربایجان‌شرقی

خطر اعتیاد به فضای مجازی را جدی بگیریم

امرار معاش با چرخِ سختی/«کاش پای ماشین به بازار باز نشود!»

واریس، شناخت تا درمان

فرصتی مناسب برای ایجاد تحول در فوتبال استان

آتش رو به خاموشی تنور سازی

حمایت از کالای ایرانی

مرد تمام نشدنی سینمای ایران

صدای زنان: روایتی تلخ از زنانی که تسلیم افیون شده اند

طلای سبزی که هرساله خاکستر می شود

پدر شهید مدافع حرم: پیکر فرزندم را خودم به ایران آوردم

صرفه جویی، فرهنگ فراموش شده

زیبایی‌های بناب را بیشتر بشناسیم

ضرورت پیشگیری از «وبا» با رعایت بهداشت میوه و سبزی

پیشکسوت کیست؟

احیای دریاچه ارومیه؛ امیدی که رنگ نباخته

گردش در گنجینه ایران باستان؛ اینجا تاریخ با طبیعت گره‌خورده است

مزایده های مسموم

پنجره‌ای برای امیدآفرینی کارآفرینان

20 هزار شغل امری دست یافتنی

کلزا محصولی استراتژیک برای بهبود الگوی کشت