پیام آذری

آخرين مطالب

تراز دریاچه ارومیه به 1270.60 متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت اجتماعي

تراز دریاچه ارومیه به 1270.60 متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گزارش خبرگزاری مهر، محمدصادق معتمدیان دوشنبه شل در برنامه صفحه اول وسعت دریاچه ارومیه را در حال حاضر 2000 کیلومتر مربع عنوان کرد و افزود: وسعت دریاچه ارومیه نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل 560 کیلومتر مربع افزایش یافته و حجم آب دریاچه نیز با 600 میلیون مترمکعب افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، به دو و نیم میلیارد مترمکعب رسیده است.
استاندار آذربایجان غربی مشکل دریاچه ارومیه را در دو بخش تغییر اقلیم و کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما و همچنین مداخلات انسانی از جمله توسعه بخش کشاورزی و افزایش کاشت محصولات پر آب بر عنوان کرد و افزود: از سال 1377 شاهد روند نزولی آب دریاچه ارومیه بودیم و در مدت 25 سال اخیر وضعیت دریاچه ارومیه به شکل کنونی درآمده است.
وی با اشاره به اجرای برنامه‌های مختلف سخت‌افزاری در دولت‌های مختلف در راستای احیای دریاچه ارومیه، گفت: متأسفانه در این مدت در حوزه نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه کوتاهی شده و ما شاهد افزایش 140 هزار هکتاری باغات حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستیم و این مسئله موجب افزایش روند مصرف آب کشاورزی در این حوضه شده است.
الگوی کشت محصولات کشاورزی تغییر یابد
معتمدیان با اشاره به حجم مصرف آب در برخی از محصولات پرآب بر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، افزود: مصرف آب باغات سیب و محصولات چغندرقند و یونجه 57 درصد از آب کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه است و این مسئله ضرورت استفاده از محصولات جایگزین از جمله محصولات کم آب بر و تغییر الگوی کشت را در این حوضه افزایش می‌دهد.
وی رویکرد اصلی ستاد احیای دریاچه ارومیه را اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری و تغییر الگوی کشت عنوان کرد و گفت: علیرغم وجود مشکلات موجود در این مسیر از جمله 73 هزار حلقه چاه غیرمجاز، با تاکید حضرت آیت الله رئیسی رئیس جمهور و مخبر رئیس کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، در کنار تأمین معیشت مردم الگوی مناسب مدیریت مصرف آب در این حوضه طراحی و اجرا می‌شود.
هر سه ماه یکی از پروژه‌های سخت افزاری دریاچه ارومیه افتتاح می‌شود
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در ادامه با قدردانی از تلاش دولت‌های گذشته در اجرای پروژه‌های مختلف سخت‌افزاری احیای دریاچه، افزود: با نگاه ویژه دولت سیزدهم و شخص آیت الله رئیسی رئیس جمهور و با اختصاص اعتبارات مورد نیاز، بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام احیای دریاچه ارومیه در این دولت به پایان رسیده و هر سه ماه شاهد افتتاح و بهره‌برداری از یکی از پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه هستیم.
وی افتتاح تونل انتقال آب از کانی سیب را یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: با عزم جدی دولت و به ویژه وزارت نیرو و پیگیری‌های انجام شده و تأمین اعتبارات مورد نیاز، این پروژه به دست رئیس جمهور در 5 اسفند ماه 1401 به بهره‌برداری رسید.
معتمدیان با اشاره به رهاسازی آب از پشت سدهای استان در راستای احیای دریاچه ارومیه افزود: در کنار انتقال 300 میلیون مترمکعب آب از کانی سیب، از آذر ماه سال گذشته بر اساس مطالعات و برآوردهای انجام شده، حقابه دریاچه ارومیه از پشت سدهای مهاباد، بوکان، تکاب و چراغ ویس سقز به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.
روزانه 30 میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه هدایت می‌شود
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه حدود 30 میلیون متر مکعب از طریق رهاسازی آب، به دریاچه ارومیه آب هدایت می‌شود و این روند تا دو هفته آینده ادامه خواهد داشت، افزود: با توجه به بارش‌های اخیر، پیش بینی می‌شود حجم آب دریاچه ارومیه تا 3 میلیارد متر مکعب افزایش یابد.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده در ستاد دریاچه ارومیه برای هدایت یک میلیارد و 100 میلیون مترمکعب حق آبه از طریق رهاسازی آب از سدهای حوضه آبریز دریاچه و همچنین رودخانه‌های فاقد سد بود که خوشبختانه این میزان به یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب نیز افزایش یافته و این نشان از اثرات مدیریتی و کنترل‌های لازم در روند رهاسازی و انتقال آب به دریاچه ارومیه و مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است.
معتمدیان گفت: در حوزه سخت‌افزاری پروژه نیمه تمام خط انتقال بادین آباد به طول چهار و نیم کیلومتر در راستای انتقال 180 میلیون متر مکعب آب به پشت سد کانی سیب و انتقال از طریق تونل به دریاچه که با تلاش‌های شبانه روزی در حال اجراست و پیش بینی می‌شود تا پایان اردیبهشت ماه به اتمام می‌رسد.
تاکنون 90 میلیون مترمکعب آب از سدها به دریاچه ارومیه رهاسازی شده است
معتمدیان، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه حقابه تالاب‌های دریاچه ارومیه در سال 1401 حدود 65 میلیون مترمکعب تعیین شده بود، افزود: تاکنون 90 میلیون مترمکعب آب از سدها به سمت تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه هدایت شده و این مسئله موجب تثبیت و احیای این تالاب شد.
وی همچنین با بیان اینکه شرایط خوب دریاچه ارومیه و تالاب‌ها، نشاط اجتماعی را برای جامعه به ارمغان آورده است، خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن، آثار خوب زیست محیطی و میزبانی از صدها هزار پرنده مهاجر را فراهم کرده است.
معتمدیان همچنین با بیان اینکه برای احیای کامل دریاچه ارومیه حجم آب آن باید به 14 میلیارد مترمکعب برسد، اضافه کرد: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه نیز 6 میلیارد مترمکعب است که با توجه به تبخیر سالانه 2 میلیارد مترمکعب و میزان ورودی آب به دریاچه، نیازمند زمان لازم و یک برنامه ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه‌های نرم افزاری هستیم.
وی در ادامه با اشاره به رویکردهای نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در کنار اهمیت صیانت و ارتقای معیشت مردم، افزود: در راستای تغییر الگوی کشت در شمال آذربایجان غربی، طرح 3 هزار هکتاری کاشت درختان کم آب بر پسته و گردو اجرا شده است و این طرح می‌تواند به عنوان یک طرح نمونه در جایگزینی کاشت درختان گردو و پسته به جای درختان سیب در راستای افزایش درآمد کشاورزان و کاهش آب مصرفی در حوزه کشاورزی به باغداران معرفی شود.
رویکرد دولت سیزدهم مردمی سازی امور در احیای دریاچه ارومیه است
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر مردمی سازی امور نیز اشاره کرد و یادآور شد: همراهی مردم در اجرای سیاست‌هایی چون تغییر الگوی کشت، نیازمند تبیین برنامه‌ها و آگاهی مردم با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها بویژه صدا و سیما و شبکه‌های اجتماعی می‌باشد.
معتمدیان همچنین با اشاره به اختصاص 6 هزار میلیارد تومان برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم، افزود: در کنار اجرای طرح کشت جایگزین، استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری و تداوم نهضت گلخانه‌ای نیز درخصوص احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه مردم نقش اصلی را در حوزه نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه دارند، تصریح کرد: مردم منطقه در کنار همراهی برای اجرای طرح تغییر الگوی کشت که افزایش درآمد را نیز به دنبال خواهد داشت، با جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز از حقابه دریاچه ارومیه، همکاری لازم را با دستگاه‌های مربوطه داشته باشند.
کد خبر 6098893

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/679401/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییر چهره «آرزو» سریال از سرنوشت بعد 3 سال

تصاویر بازدید مشترک رئیسی و علی‌اف از سد قلعه‌سی

امدادرسانی به عشایر گرفتار در اثر برف و کولاک منطقه آلوارس

دستگیری یک قاتل فراری در فرودگاه امام‌ خمینی

اردبیل با 4 درجه سلسیوس خنک‌ترین مرکز استان در کشور

رئیسی گفت سوار بنز سازمان بازرسی نمی‌شوم + ویدئو | ما در اردبیل تجربه بنز ضد گلوله را داشتیم

1600 هکتار اراضی ملی در اردبیل رفع تصرف شد

سبک تربیت اسلامی منحصر و منطبق با فطرت انسان هاست

183 میلیون متر مکعب آب در استان اردبیل صرفه‌جویی می‌شود

مشخص شدن نفرات راه یافته به مرحله نیمه‌نهایی مسابقات ووشو زنان

مراسم سالگرد درگذشت حسنی امام جمعه فقید ارومیه

سواد رسانه‌ای در جامعه ارتقاء یابد

پایش بیماریهای سل و بروسلوز درواحد های دامداری سلماس

اتمام مایه کوبی دام سبک و سنگین شهرستان سلماس علیه تب برفکی

برگزاری دوره آموزشی گلیم‌بافی در خوی

تجلیل امام جمعه تکاب از مدیر و معاونان آموزش و پرورش شهرستان

نشست ارتباطات و سواد رسانه‌ای در خوی

فستیوال موسیقی الکتروآکوستیک در سنندج برگزار می‌شود

قوه قضاییه با ترک فعل مسوولان مرتبط با بازار سرمایه برخورد کند

تصاویری از خوشامدگویی پیرمرد ترک‌زبان به رئیسی | برای ما دوستی و محبت خلق کردید

فیلم/ خوش‌آمد گویی پیرمرد ترک‌زبان به رئیس‌جمهور

سهمیه المپیکی ایران به 34 رسید

بازدید ‌روسای جمهور ایران و آذربایجان از سد قیز قلعه‌سی

بازدید مشترک رؤسای جمهور ایران و آذربایجان از سد قیز قلعه‌سی

بازدید رؤسای جمهور ایران و آذربایجان از سد قیز قلعه‌سی

کمک سد «قیزقلعه سی» به رونق اقتصادی استان‌های شمال غرب کشور

بهره‌برداری از چند پروژه‌ پالایشی در آذربایجان شرقی

بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های جدید نفتی در آذربایجان شرقی

بازدید مشترک روسای جمهور ایران و آذربایجان از سد قیز قلعه‌سی + عکس

‌‌دیدار رئیسی و علی‌اف آغاز شد + تصاویر

عکس/ نصب پرچم‌های ایران و جمهوری آذربایجان بر روی سد «قیز قلعه‌سی»

ادامه روند رگبار باران در برخی مناطق شرق کشور

بازدید مشترک روسای جمهور ایران و آذربایجان از سد قیز قلعه‌سی

دیدار روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان + عکس

عکس/ دیدار مهم و تاریخی روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان

چندخبر از گوشه و کنار آذربایجان غربی

سالانه 51 میلیون مترمکعب پساب به دریاچه ارومیه منتقل می شود

افتتاح سد قیز قلعه سی با حضور روسای جمهور ایران و آذربایجان

دستگیری 2 حفار غیرمجاز در شوط

‌دیدار رئیسی و علی‌اف آغاز شد

دیدار روسای جمهور ایران و آذربایجان

روسای جمهور ایران و آذربایجان دیدار کردند

سد قیزقلعه‌سی، کلید شکوفایی اقتصادی شمال غرب کشور

پایان ماموریت سفیر ایران در آذربایجان هم‌زمان با افتتاح سدهای مشترک

اختصاص 400 میلیارد ریال برای اشتغال زنان سرپرست خانوار در آذربایجان‌غربی

سد قیزقلعه‌سی ‌نماد دوستی بین ایران و آذربایجان است‌

بازدید مشترک روسای جمهور ایران و آذربایجان از سد قیز قلعه‌سی/ بازدید رییسی از کریدور ارس

تصاویری از آیین افتتاح سد قیزقلعه با حضور روسای جمهور ایران و آذربایجان

پایان ماموریت سفیر ایران در آذربایجان | آخرین پیام آقای سفیر

بازدید "رئیسی" و "علی اف" از سد قیز قلعه‌سی