پیام آذری

آخرين مطالب

دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به 6 میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد اجتماعي

دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به 6 میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - استاندار آذربایجان‌غربی گفت: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه 6 میلیارد متر مکعب است که با توجه به تبخیر سالانه 2 میلیارد متر مکعب و میزان ورودی آب به دریاچه، نیازمند زمان لازم و برنامه‌ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری هستیم.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدصادق معتمدیان در برنامه صف اول شبکه سراسری خبر وسعت دریاچه ارومیه را در حال حاضر 2 هزار کیلومتر مربع عنوان و اظهار کرد: وسعت دریاچه ارومیه نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل 560 کیلومتر مربع افزایش یافته و حجم آب دریاچه نیز با 600 میلیون مترمکعب افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، به 2.
5 میلیارد متر مکعب رسیده و از لحاظ ارتفاعی نیز تراز آب 20 سانتی‌متر افزایش یافته است.
وی در ادامه سخنان خود مشکل دریاچه ارومیه را در دو بخش تغییر اقلیم و کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما، همچنین مداخلات انسانی از جمله توسعه بخش کشاورزی و افزایش کاشت محصولات پرآب‌بر عنوان کرد و افزود: از سال 1377 شاهد روند نزولی آب دریاچه ارومیه بودیم و در مدت 25 سال اخیر وضعیت دریاچه ارومیه به شکل کنونی درآمده است.
استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به اجرای برنامه‌های مختلف سخت‌افزاری در دولت‌های مختلف در راستای احیای دریاچه ارومیه گفت: در این مدت در حوزه نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه کوتاهی شده است و ما شاهد افزایش 140 هزار هکتاری باغ‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستیم و این مسئله موجب افزایش روند مصرف آب کشاورزی در این حوضه شده است.
معتمدیان با اشاره به حجم مصرف آب در برخی از محصولات پرآب بر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، عنوان کرد: مصرف آب باغات سیب و محصولات چغندرقند و یونجه 57 درصد از آب کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه است و این مسئله ضرورت استفاده از محصولات جایگزین از جمله محصولات کم آب بر و تغییر الگوی کشت را در این حوضه افزایش می‌دهد.
وی رویکرد اصلی ستاد احیای دریاچه ارومیه را اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری و تغییر الگوی کشت عنوان کرده و ادامه داد: علیرغم وجود مشکلات موجود در این مسیر از جمله 73 هزار حلقه چاه غیرمجاز، با تاکید رئیس جمهور و مخبر رئیس کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، در کنار تأمین معیشت مردم الگوی مناسب مدیریت مصرف آب در این حوضه طراحی و اجرا می‌شود.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در ادامه با قدردانی از تلاش دولت‌های گذشته در اجرای پروژه‌های مختلف سخت‌افزاری احیای دریاچه، تصریح کرد: با نگاه ویژه دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور و با اختصاص اعتبارات مورد نیاز، بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام احیای دریاچه ارومیه در این دولت به پایان رسیده و هر سه ماه شاهد افتتاح و بهره‌برداری از یکی از پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه هستیم.
معتمدیان افتتاح تونل انتقال آب از کانی‌سیب را یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه عنوان کرده و گفت: با عزم جدی دولت و به ویژه وزارت نیرو و پیگیری‌های انجام شده و تأمین اعتبارات مورد نیاز، این پروژه به دست رئیس جمهور محترم در 5 اسفند ماه 1401 به بهره‌برداری رسید.
وی با اشاره به رهاسازی آب از پشت سدهای استان در راستای احیای دریاچه ارومیه افزود: در کنار انتقال 300 میلیون مترمکعب آب از کانی‌سیب، از آذر ماه سال گذشته بر اساس مطالعات و برآوردهای انجام شده، حق‌آبه دریاچه ارومیه از پشت سدهای مهاباد، بوکان، تکاب و چراغ ویس سقز به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.
معتمدیان با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه حدود 30 میلیون متر مکعب از طریق رهاسازی آب، به دریاچه ارومیه آب هدایت می‌شود و این روند تا دو هفته آینده ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: با توجه به بارش‌های اخیر، پیش بینی می‌شود حجم آب دریاچه ارومیه تا 3 میلیارد متر مکعب افزایش یابد.
وی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده در ستاد دریاچه ارومیه برای هدایت یک میلیارد و 100 میلیون مترمکعب حق‌آبه از طریق رهاسازی آب از سدهای حوضه آبریز دریاچه و همچنین رودخانه‌های فاقد سد بود که خوشبختانه این میزان به یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب نیز افزایش یافته و این نشان از اثرات مدیریتی و کنترل‌های لازم در روند رهاسازی و انتقال آب به دریاچه ارومیه و مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است.
معتمدیان گفت: در حوزه سخت‌افزاری پروژه نیمه تمام خط انتقال بادین‌آباد به طول چهار و نیم کیلومتر در راستای انتقال 180 میلیون متر مکعب آب به پشت سد کانی‌سیب و انتقال از طریق تونل به دریاچه که با تلاش‌های شبانه‌روزی در حال اجراست و پیش بینی می‌شود تا پایان اردیبهشت ماه به اتمام می‌رسد.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با قدردانی از حمایت‌های رئیس جمهور از مطالبه ملی احیای دریاچه، گفت: در دولت سیزدهم با حمایت ریاست جمهوری و تعامل و همکاری وزارتخانه‌ها و تمامی دستگاه‌های متولی، روند احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال شده است.
معتمدیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه حق‌آبه تالاب‌های دریاچه ارومیه در سال 1401 حدود 65 میلیون مترمکعب تعیین شده بود، افزود: تاکنون 90 میلیون مترمکعب آب از سدها به سمت تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه هدایت شده و این مسئله موجب تثبیت و احیای این تالاب شد.
وی همچنین با بیان اینکه شرایط خوب دریاچه ارومیه و تالاب‌ها، نشاط اجتماعی را برای جامعه به ارمغان آورده، خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن، آثار خوب زیست محیطی و میزبانی از صدها هزار پرنده مهاجر را فراهم کرده است.
معتمدیان به استقبال گردشگران نوروزی و مسافران از بهبود شرایط دریاچه ارومیه نیز اشاره کرده و یادآور شد: با همکاری دستگاه‌های مختلف در راستای اجرای برنامه‌های فرهنگی احیای دریاچه ارومیه، اخیراً برنامه باشکوهی در ساحل دریاچه برگزار شد که با استقبال بی نظیر مردم روبرو شد و این مسئله علاقه ویژه مردم به دریاچه ارومیه را نشان داد.
وی همچنین با بیان اینکه برای احیای کامل دریاچه ارومیه حجم آب آن باید به 14 میلیارد مترمکعب برسد، اضافه کرد: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه نیز 6 میلیارد مترمکعب است که با توجه به تبخیر سالانه 2 میلیارد مترمکعب و میزان ورودی آب به دریاچه، نیازمند زمان لازم و یک برنامه‌ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه‌های نرم افزاری هستیم.
معتمدیان در ادامه با اشاره به رویکردهای نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه در کنار اهمیت صیانت و ارتقای معیشت مردم، افزود: در راستای تغییر الگوی کشت در شمال آذربایجان‌غربی، طرح 3 هزار هکتاری کاشت درختان کم آب‌بر پسته و گردو اجرا شده است و این طرح می‌تواند به عنوان یک طرح نمونه در جایگزینی کاشت درختان گردو و پسته به جای درختان سیب در راستای افزایش درآمد کشاورزان و کاهش آب مصرفی در حوزه کشاورزی به باغداران معرفی شود.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر مردمی‌سازی امور نیز اشاره کرده و یادآور شد: همراهی مردم در اجرای سیاست‌هایی چون تغییر الگوی کشت، نیازمند تبیین برنامه‌ها و آگاهی مردم با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها بویژه صدا و سیما و شبکه‌های اجتماعی است.
معتمدیان همچنین با اشاره به اختصاص 6 هزار میلیارد تومان برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم، افزود: در کنار اجرای طرح کشت جایگزین، استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری و تداوم نهضت گلخانه‌ای نیز در خصوص احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال می‌شود.
وی در پایان با تاکید بر اینکه مردم نقش اصلی را در حوزه نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه دارند، تصریح کرد: مردم منطقه در کنار همراهی برای اجرای طرح تغییر الگوی کشت که افزایش درآمد را نیز به دنبال خواهد داشت، با جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز از حق‌آبه دریاچه ارومیه، همکاری لازم را با دستگاه‌های مربوطه داشته باشند.
کد خبر 751238

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/679387/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای اقدام به خودکشی زن جوان در خودرو

تداوم روند افزایش دما در کشور / وزش باد در نوار شرقی و زابل شدت می‌گیرد

ویترین تسنیم شماره 677/ «سدّ مسیر ستیزه‌جوها»

3 کشته در تصادف زنجیره ای جاده ماکو در آذربایجان غربی (+عکس)

هواشناسی ایران1403/03/08؛ هشدار سازمان هواشناسی برای 6 استان

بابک زنجانی آزاد شد؟

مارک هنری از AEW جدا شد؛ کشتی‌کچ را ترک نمی‌کنم/ اخبار WWE

گرامیداشت شهید جمهور به همت اهالی فرهنگ و رسانه در اردبیل

خط کشی های سیاسی در دولت شهید رییسی بی معنا بود

70 شعبه ثابت و سیار جهت انتخابات در اشنویه پیش بینی شده است

35 عنوان برنامه هفته قوه قضاییه در آذربایجان غربی برگزار می شود

حجم آب سدهای آذربایجان‌غربی 115 میلیون مترمکعب افزایش یافت

خدمت زیر سایه شهیدجمهور نعمت بود/ شهید شدن یعنی عمر طولانی یافتن

خدمت زیر سایه شهید جمهور نعمت بود/ شهید شدن یعنی عمر طولانی یافتن

(ویدئو) موشک حامل ماهواره جاسوسی کره شمالی در میانه راه منفجر شد

7 کشته و مصدوم بر اثر تصادف تیبا و سانتافه در محور شوط به ماکو

مسابقات طب در رزم نیروی زمینی سپاه -آذربایجان شرقی

تصادف زنجیره‌ای در محور ماکو به شوط جان 3 نفر را گرفت

پخت کامل بره زیر لایه‌ای از نمک توسط آشپز ماهر اهل آذربایجان (فیلم)

دشمنان بدانند با رفتن یک خدمتگزار در اراده ملت خللی ایجاد نمی شود

خالکوبی خطر ابتلا به سرطان را 21 درصد افزایش می‌دهد

افزایش 43 درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار

کونسیسائو پس از هفت سال پورتو را ترک می‌کند؛ وداع با اسطوره‌ای پرافتخار

قوچانی وجود هرگونه لیست منسوب به کارگزاران را تکذیب کرد/ ایران به یک دولت میانه‌رو نیازمند است

فعالیت شرکت‌های دارای افتا زمینه‌ساز ارتقا امنیت سایبری و توسعه اقتصاد دیجیتال

تظاهرات اعتراضی در ایروان علیه واگذاری روستا‌ها به باکو

5 کشته و مصدوم بر اثر تصادف تیبا و سانتافه در محور شوط به ماکو

تدوین نقشه راه توسعه فناوری با هدف ارتقای همه ابعاد کارکردی نظام نوآوری فناوری

بزرگترین خدمت شهید آیت‌الله رئیسی به نظام، بازگشت به رویکرد اوایل انقلاب است

پوری بنایی: بهروز وثوقی بعد از جدایی از گوگوش گفت بیا دوباره با هم زندگی کنیم/ ویدئو

اختصاص هزینه مجلس ختم به آزادی زندانیان در پارس‌آباد

سرعت‌بخشی به روند آجرچینی واحدهای نهضت ملی مسکن ضروری است

ثبت بیش از 3 میلیون تردد در محورهای مواصلاتی استان اردبیل طی 2 ماه گذشته

فعالیت ستاد انتخابات آذربایجان شرقی به طور رسمی آغاز شد

تظاهرات اعتراضی در ایروان به واگذاری روستا‌ها به باکو

تظاهرات اعتراضی در ایروان برای واگذاری روستا‌ها به باکو

حق آیت‌الله رئیسی جز با شهادت ادا نمی‌شد

واژگونی کامیون در محور تبریز-آذرشهر

14 واحد غیرقانونی خرید و فروش ضایعات در خوی پلمب شد

تیم تبریز قهرمان مسابقات والیبال استادان و کارکنان دانشگاه آزاد شد

دیپلماسی اقتصادی؛ از شرق تا آسیای میانه

تصویب طرح احداث منطقه ویژه اقتصادی ارومیه-سرو در 1019 هکتار زمین پیشنهادی

سقوط بالابر موجب جان باختن کارگر ساختمانی در میاندوآب شد

کشف 11 هزار دستگاه غیرمجاز رمزارز در آذربایجان شرقی

وزیر علوم: اختراع و نوآوری مهم است اما نوشتن مقاله هم کم‌اهمیت نیست

کارگر میاندوآبی بر اثر سقوط از ارتفاع جان باخت

درست کردن گل کاغذ با بطری پلاستیکی

عزیز شبانی درگذشت

افزایش میزان صادرات از پایانه مرزی بیله‌سوار

مرد هزار چهره دستگیر شد