پیام آذری

آخرين مطالب

پول بده مقاله بگیر مقالات

پول بده مقاله بگیر
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به گفته عضو کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش، بیشترین موضوعی که سبب سرقت‌های علمی و آسیب به جامعه علمی می‌شود، بودجه‌های بسیار اندک تحقیقاتی، الزام دانشگاه‌ها برای ارائه مقاله هنگام دانش‌آموختگی دانشجویان و ضرورت ارائه مقاله برای ارتقای علمی اساتید است. - اخبار رسانه ها -
به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، این روزها کارگران کارخانه‌های تولید مقالات علمی جعلی و پایان‌نامه‌های مقاطع مختلف دانشگاهی حسابی مشغول کارند؛ تخمین زده می‌شود تعداد مقالات تقلبی تولید شده توسط کارخانه‌‌های مقاله‌سازی و کسب‌‌وکارهایی که آثار جعلی و تألیفی را می‌فروشند به صدها هزار مورد برسد.
نشریه علمی معتبر «نیچر» در گزارش سالانه خود اعلام کرده سال 2023 به لحاظ تقلب آکادمیک رکورد شکسته است و بیش از 10هزار مقاله تحقیقاتی پس از انتشار بازپس‌گرفته شده‌اند. در این گزارش از عربستان سعودی، پاکستان، روسیه، چین، مصر، مالزی، ایران و هند به عنوان هشت کشوری یاد می‌شود که بالاترین نرخ مقالات باطل‌شده پس از انتشار را در دو دهه گذشته داشته‌اند؛ مواردی همچون ارجاعات ساختگی و نادرست، سرقت ادبی و تقلب در متون از عوامل بازپس‌گیری و استرداد این مقالات بوده‌اند.
انگیزه تقلب‌های علمی
عضو کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش با بیان اینکه متأسفانه شاهد گسترش حرکت‌های غیراخلاقی در فضای علمی کشور هستیم که با انگیزه‌‌هایی چون دریافت مدرک یا ارتقای مرتبه‌ دانشگاهی صورت می‌گیرند، به قدس می‌گوید: بخش عمده علت سرقت‌های علمی، مربوط به شرکت‌هایی است که ادعای نوشتن مقاله دارند و دانشجویان و افرادی که در پی ارتقای رتبه علمی خود هستند، به آن‌ها مراجعه می‌کنند و در قبال پرداخت پول، مقاله یا پایان‌نامه را تحویل می‌گیرند.
پول بده مقاله بگیر
غلامرضا اصغری با اشاره به اینکه در واقع دانشجو بدون هیچ زحمتی و صرفاً در ازای پرداخت مبلغی صاحب یک پایان‌نامه حاضر و آماده و یا مقاله می‌شود که صفر تا صد آن را فرد دیگری انجام داده، می‌افزاید: گاهی داده‌ها موجود است، اما چون فرد نمی‌تواند مقاله بنویسد، این شرکت‌ها کار نوشتن را برای وی انجام می‌دهند، اما گاهی از همان ابتدا کاری انجام نشده و مقاله و پایان‌نامه‌ای وجود ندارد و داده‌سازی می‌کنند. 
رئیس سابق سازمان غذا و دارو یکی از دلایل بروز سرقت‌های علمی در میان دانشجویان دوره‌های مختلف را وجود فشار زیادی می‌داند که در آیین‌نامه ارتقای رتبه الزامی است و برای اینکه دانشجو دانش‌آموخته شود، باید حتماً یک مقاله علمی داشته باشد؛ این الزامات موجب شده برخی که توانمندی نوشتن مقاله را ندارند به این شرکت‌ها مراجعه کنند.
وی به سوءرفتارهای پژوهشی میان دانشجویان و برخی استادان اشاره کرده و ادامه می‌دهد: بیشترین دلیل ایجاد مشکلات مرتبط با سرقت‌های علمی به کمبود و محدود بودن بودجه‌های تحقیقاتی دانشگاه‌ها برمی‌گردد که دانشجویان توان پرداخت هزینه‌های بالای پژوهش‌های علمی را ندارند و در نتیجه نمی‌توانند مقاله یا پایان‌نامه ارائه دهند، از این رو به داده‌سازی رو می‌آورند و در واقع کار انجام نشده را گزارش می‌کنند.
اصغری ادامه می‌دهد: اگر بودجه و امکانات کافی برای تحقیق و پژوهش در دانشگاه‌ها موجود باشد، قطعاً دانشجویان هم که می‌خواهند کار انجام دهند، هیچ‌گاه سراغ داده‌سازی و سرقت‌های علمی نمی‌روند.
عضو کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش به آگاه نبودن برخی استادان از تقلبی بودن داده‌ها و اطلاعات موجود در مقالات و پایان‌نامه‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: هر چند راهکارهایی برای راستی‌آزمایی و مشاهدات میدانی برای این موضوع وجود دارد، اما برخی استادان دقت نمی‌کنند و وقت نمی‌گذارند و یا اینکه حتی در برخی مواقع چشم خود را بر این تقلب و سرقت علمی می‌بندند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در برخی موارد، فردی که مقاله یا پایان‌‌نامه برایش نوشته می‌شود حتی از موضوع اطلاع و به آن اشراف و تسلط ندارد، می‌گوید: ممکن است مقاله یا پایان‌‌نامه‌‌ای که فرد خریداری می‌کند و به استادش ارائه می‌دهد، کپی‌کاری از یک اثرعلمی نباشد و واقعاً یک نفر آن را نوشته باشد، اما آن یک نفر، این دانشجو نیست؛ این کار هم یکی دیگر از نمونه‌‌های تخلف و سرقت علمی است.
سرقت ادبی، رایج‌ترین نوع سرقت علمی
اصغری سرقت ادبی را یکی از انواع سرقت علمی که در کشور ما بیشتر رایج است می‌داند و می‌افزاید: در این مورد داده‌ها و اطلاعات علمی، درست و صحیح هستند و کار انجام شده، اما چون باید به زبان انگلیسی نوشته شود و فرد به آن اشراف ندارد از روی یک مقاله دیگر و از جمله‌‌بندی آن مقاله و ادبیات نوشتاری فرد دیگری استفاده می‌کند.
وی با اشاره به اینکه سرقت علمی سبب ارائه اطلاعات اشتباه به نظام علمی شده و اعتماد عمومی و عامه مردم را به تحقیق و پژوهش از بین می‌برد، ادامه می‌دهد: این موضوع بیشتر از هر چیزی بی‌اعتمادی در جامعه علمی ایجاد می‌کند و داده‌ها و اطلاعات درستی هم که با زحمت بدست آمده و موجب اعتبار علمی کشور می‌شود، توسط برخی زیرسؤال می‌رود و بی‌اعتباری به وجود می‌آورد.
این رفتارهای خلاف واقع پژوهشی مثل سرقت علمی، موجب گمراه شدن پژوهشگران می‌شود؛ همچنین سبب ایجاد اختلال در همکاری‌های علمی شده و اعتماد میان پژوهشگران و همچنین میان پژوهشگران و مجلات را از بین می‌ برد و ضرر و زیان جبران‌ناپذیری به جامعه علمی و حیثیت علمی وارد می‌کند.
رئیس سابق سازمان غذا و دارو هرچند دسترسی آسان و آزاد به منابع و اطلاعات را در راحت‌تر شدن سرقت علمی مؤثر می‌داند اما می‌گوید: این موضوع حتی می‌تواند نتیجه عکس برای نویسنده تقلبی مقاله هم به وجود آورد؛ چراکه از این راه می‌توان در تشخیص تقلبی بودن اثر استفاده کرد؛ یعنی هم کنترل و هم انجام تخلف را آسان‌تر کرده است.
اصغری می‌افزاید: بیشترین موضوعی که سبب سرقت‌های علمی و آسیب به جامعه علمی می‌شود، بودجه‌های بسیار اندک تحقیقاتی در دانشگاه‌ها و همچنین الزام دانشگاه‌ها برای ارائه مقاله هنگام دانش‌آموختگی دانشجویان و علاوه بر این ضرورت ارائه مقاله برای ارتقای علمی استادان است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به راهکارهای کاهش سرقت‌های علمی اشاره می‌کند و می‌افزاید: از بین بردن بسترهای وقوع این سرقت‌ها با افزایش بودجه‌های تحقیقاتی دانشگاه‌ها و همچنین حذف الزامات دست و پا گیر در پایان تحصیلات می‌تواند در کاهش سوءرفتارهای پژوهشی بسیار مؤثر باشد.
مجازات‌هایی که بازدارنده نیست
اصغری به تدوین و تعیین مجازات‌های بازدارنده برای جلوگیری ازوقوع سرقت‌های علمی در میان دانشجویان اشاره می‌کند و می‌افزاید: مجازات‌ها دراین خصوص به هیچ عنوان بازدارنده نیست و عواملی که از تقلب و جعل جلوگیری می‌کنند، تضعیف شده‌اند.
وی می‌گوید: متأسفانه آیین‌‌نامه یا قانون قاطع و بازدارنده‌‌ای وجود ندارد که در صورت کشف تقلب و اثبات آن، در هیئتی در دانشگاه‌ها یا وزارت علوم، متقلب را از مزایای موضوع تقلب یا حتی دانش‌آموختگی و ادامه تحصیل محروم کند یا ارتقای استاد را پس بگیرد.
رئیس سابق سازمان غذا و دارو به نظارت‌های بیرونی و برخورد با تقلب که به صورت جدی و مؤثر وجود ندارد و سبب فرو ریختن ترس از تقلب شده، اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: نظارت درونی یکی دیگر از عواملی است که فرد به واسطه قبح تقلب و بی‌اعتبار شدن به سمت آن نمی‌‌رود که به نظر می‌‌رسد در سال‌‌های اخیر این نظارت درونی هم کاهش یافته و درواقع گستردگی و شیوع تقلب موجب فرو ریختن قبح و کاهش حساسیت اخلاقی به آن شده است.
وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر دانشجو می‌بیند دانشگاه نظارت چندانی بر تقلب ندارد، برخی استادان چشمشان را روی تخلف و تقلب می‌بندند، همکلاسی‌هایش به همین شیوه کارشان را پیش می‌‌برند و تفاوتی میان فرد زحمتکش و متقلب وجود ندارد، پس تشویق می‌شود راه تقلب را که آسان‌تر است انتخاب کند.
منبع: قدس
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/673817/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قاتل فراری از رباط‌کریم قبل خروج از مرز ارومیه دستگیر شد

هشدار وقوع سیلاب و تندباد در آذربایجان غربی

بازی ساده و هدفمند برای تقویت هوش فرزندان

انهدام باند قاچاق مواد مخدر در اردبیل

جنایت باورنکردنی دختر 10 ساله همه را شوکه کرد

تمرکز بر برندسازی در راستای بهبود زیبایی بصری اردبیل

رونق بخشی به واحدهای تولیدی در راستای تحقق شعار سال

انهدام باند قاچاق مواد مخدر در اردبیل/70 کیلوگرم مواد کشف شد

تخصیص 323 تن قیر رایگان به شهرداری‌های چایپاره

اسامی 3 ساختمان‌ ناایمن تهران اعلام شد

جزییات کاهش سن دریافت گواهینامه موتورسیکلت

ادای احترام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام شامخ شهدا در گلزار امامزاده ابراهیم قم

ستاد ارتباطات مردمی در مرکز توانبخشی ایثار قم برپا شد

دیدار نماینده تام ‌الاختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران  با تیم ایثار جانبازان قم

دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید کنسولگری ایران

تجلیل مدیرکل بنیاد کرمانشاه از خانواده شهید «کریمی»

افزایش 80 درصدی شرکت‌های دانش بنیان پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی

افتتاح رواق خدمت رضوی در پیاده‌راه عالی‌قاپوی اردبیل

جزئیات تازه از بازداشت متهم پرونده زهره فکور صبور

افشای پرونده قتل مردی جوان در بشکه اسید

ماجرای زنی که دختر 2 ساله‌ اش را با قرص کشت

جنبش دانشجویی آمریکا محاسبات سیاسیون جهان را به هم زد

فرایند انتقال اسناد رسمی املاک اسلام آباد کرج آغاز شد

تمرینات تیم ملی کاراته نوجوانان کشور در تبریز

تمهیدات لازم برای برگزاری سالم انتخابات درمرحله دوم اتخاذ شده است

مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز برای 25 سال آینده کفایت می‌کند

بازدید استاندار آذربایجان شرقی ازمدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز

ساخت 6 بیمارستان با 1750 تخت در آذربایجان‌ غربی

اهمیت رابطه محبت آمیز پدرها با دخترانشان

بلیط فروشی دیدار تیم‌های فوتبال تراکتور و گل‌گهر آغاز شد

اهدای 8 سری جهیزیه در شهرستان هریس

فرمانداران با اولویت‌بندی نسبت به حل مشکل مدارس کانکسی اقدام کنند

تحول ایجاد شده در خدمات کتابخانه های عمومی شگفت انگیز است

8 سال زندان برای محمد رسول اف

پیش‌بینی 1327 شعبه اخذ رای برای انتخابات مجلس در آذربایجان شرقی

خبرهای جدید از تغییر سن و شرط بازنشستگی

هوش مصنوعی می‌تواند آینده تحصیلی شما را پیش بینی کند

فرماندار ماکو منصوب شد

هفت باب کتابخانه در استان اردبیل ساخته می‌شود

رییس دانشگاه تبریز: تبیین اندیشه‌های رهبر انقلاب وظیفه دانشگاه‌ها است

هوش مصنوعی می‌تواند آینده تحصیلی شما را پیش‌بینی کند

بهره مندی 67 هزار نفر مستمری بگیر از حمایتهای بهزیستی آذربایجان‌غربی

عبدی: می‌خواهم بهترین خاطرات را در تبریز ثبت کنم

جمع‌آوری واکسن معروف از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد

اولین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان وارد فاز آزمایش بالینی می‌شود

آغاز طرح حامیم در دانشگاه علوم پزشکی تبریز

ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای برگزاری آزمون نهایی دانش آموزان

افزایش بارش‌ها در آذربایجان شرقی

افتتاح نگارخانه استاد واعظی در هشترود

تجلیل از خیرین حوزه آبرسانی در آذربایجان شرقی