پیام آذری

آخرين مطالب

برنامه غذایی فصل گرما برای مقابله با گرمازدگی گفتگو

برنامه غذایی فصل گرما برای مقابله با گرمازدگی

  بزرگنمايي:

آذری آنلاین - یک متخصص تغذیه با بیان این‌که کاهش مایعات در بدن، عامل اصلی بروز گرمازدگی است، گفت: در کنار مصرف آب باید از میوه و سبزیجات برای جبران کم آبی بدن استفاده شود. 
دکتر «حسن فرهاد غیبی»  با بیان این‌که کم آبی مهم‌ترین عامل گرمازدگی در فصل گرماست، افزود: هر فصل نیازمند تغذیه‌ای مناسب است، با توجه به این‌که تمامی فعالیت‌های شیمیایی بدن در کنار آب انجام می‌گیرد بنابراین تامین آب مورد نیاز بدن ضروری است. 
وی بر اهمیت تامین آب بدن در فصل تابستان تاکید کرد و گفت: یکی از راه‎‌های تامین آب بدن استفاده از میوه‌ها، سبزیجات و برخی مواد دیگر است که علاوه بر تامین آب ویتامین‌های بدن را نیز تامین می‌کنند . 
وی افزود: توصیه می‌شود افراد در فصل تابستان هر روز از میوه‌های تازه حداقل دو واحد و از سبزیجات حداقل پنج واحد استفاده کنند تا آب، املاح و ویتامین‌های بدن تامین شود. 
فرهادغیبی با بیان این‌که بهتر است مصرف پروتئین‌ها را در فصل تابستان به حداقل برسانیم، گفت: غذاهای پر پروتئین به ویژه گوشت‌های قرمز، باعث تولید گرما و حرارت زیاد در بدن می‌شود، همچنین از غذاهای سرخ کردنی، مواد قندی، روغن‌ها و غذاهای پرچرب در فصل تابستان به مقدار کم استفاده شود. 
وی بیان کرد: غذاهای حاوی کافئین از جمله چای پررنگ و کولا‌ها آب بدن را تخلیه می‌کند و زمانی که آب بدن کاهش یابد باعث ایجاد سردرد، سرگیجه و از دست دادن تمرکز می‌شود.
متخصص تغذیه با اشاره به راهکارهایی برای جبران کم آبی، تشریح کرد: برای جبران کم آبی بهتر است هر روز حداقل هشت لیوان آب ملایم در طول روز استفاده شده و از مصرف آب یخ خودداری شود چرا که موجب مشکلاتی در سیستم بدن می‌شود. 
وی با بیان این‌که میوه‌های آبدار مانند هندوانه نقش موثری در تامین آب بدن دارند، افزود: افراد برای جبران کم آبی بدن می‌توانند از سبزیجاتی مانند کاهو، خیار و گوجه فرنگی که سرشار از آب و ویتامین هستند، به اندازه ی کافی استفاده کنند. 
وی استفاده از لبنیات مانند شیر و ماست را برای تامین آب مورد نیاز بدن در فصل تابستان موثر دانست و گفت: غذاهایی مانند سوپ یا دوغ‌های کم نمک بهتر است در این فصل زیاد استفاده شود تا املاح و آب مورد نیاز بدن را تامین کند. 
فرهاد غیبی بیان کرد: با توجه به این‌که شربت آبلیمو، خاکشیر و تخم شربتی آب را به خوبی به خود جذب می‌کنند، می توانند میزان زیادی از آب بدن را تامین کنند. 
وی بر اهمیت رعایت و رسیدگی به بهداشت مواد غذایی و فردی در فصل تابستان تاکید کرد و گفت: با توجه به این‌که فصل تابستان، فصل گرماست، آلودگی مواد غذایی و رشد سریع باکتری و آلودگی نیز در این فصل افزایش می‌یابد. 
وی ادامه داد: آلودگی‌های غذایی مسمویت‌های زیادی را در افراد به وجود می‌آورد به همین دلیل غذاها باید در یخچال و فریزر نگهداری شده و از قراردادن در فضاها ی باز و آزاد و کنار اجاق گاز خودداری کنیم. 
متخصص تغذیه با بیان این‌که مواد غذایی پخته نباید در کنار مواد غذایی خام در یخچال نگهداری شود، افزود: با توجه به این‌که مواد غذایی خام دارای آلودگی باکتریالی است، بنابراین نگهداری آن در کنار مواد غذایی پخته موجب آلودگی غذای پخته می‌شود. 
وی توجه به رعایت بهداشت فردی در فصل تابستان را ضروری دانست و گفت: افراد تا می‌توانند دست های خود را مکرر با آب و صابون بشویند و از تماس با مکان های آلوده خودداری کنند.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

حدود 3000 کارگر در آذربایجان غربی آموزش مهارتی فراگرفتند

چیزی به نام هاله‌ی حرارتی در اطراف دریاچه ارومیه وجود ندارد

15 هزار شغل در منطقه ویژه اقتصادی نمین ایجاد می شود

مدیرکل راهداری: بارش برف راه های آذربایجان شرقی را لغزنده کرد

جشنواره ایده‌های برتر بخش کشاورزی در استان برگزار می‌شود

مدیرکل راه آهن آذربایجان: پارسال بیش از 2.3 میلیون مسافر جابجا شد

جلوگیری از انتقال آب دریاچه ارومیه به دریاچه مصنوعی بندرشرفخانه

2 سالن ورزشی چند منظوره در روستاهای سردشت احداث می شود

فرمانده انتظامی: قطار جان کودک چهارساله را در مراغه گرفت

چهره جهانی کاریکاتور ایران: در سرزمین ام قدر و منزلت دارم

10 اثر تاریخی خلخال ثبت ملی می شود

بیمه سلامت 420 میلیارد ریال در مهاباد هزینه کرد

بازار تاریخی ارومیه از نظر ایمنی وضعیت مساعدی ندارد

طرح توسعه در 5 امامزاده آذربایجان شرقی اجرا می شود

نوروز امسال پلدشت میزبان بیش از 5000 گردشگر بود

حجم آب دریاچه ارومیه بیش از یک میلیارد مترمکعب افزایش یافت

بارش باران تا فردا /یکشنبه/ در آذربایجان غربی ادامه دارد

ارسال ماشین آلات بنیاد مسکن آذربایجان شرقی به مناطق سیل زده

خطر انقراض دو گونه خفاش نادر غار علی شیخ خوی

روستائیان از سکونت در ساختمان های کم دوام خودداری کنند

آب سد قلعه چای به دریاچه ارومیه رهاسازی شد

ظرفیت اسکان اقامتگاه های پارس آباد مغان پر شد

هشت درصد به پیشرفت فیزیکی پروژه راه آهن اردبیل اضافه شد

فرمانداری اهر رتبه دوم آذربایجان شرقی را کسب کرد

مدارس خوی تعطیل شد

سالانه 800 تن گل تر بیدمشک از باغهای آذربایجان غربی برداشت می شود

پاکسازی ورودی های شهر اردبیل آغاز شد

15 موقوفه در مراغه برای سرمایه گذاری شناسایی شده است

میوه شب عید از 25 اسفند توزیع می شود

المپیاد ملی فرش در تبریز آغاز شد

اجرای نسخه نویسی الکترونیکی بصورت پایلوت در بستان آباد

100 نوروزگاه در آذربایجان شرقی برپا می شود

برگزاری عصر شعر نیکوکاری و گلریزان در بستان آباد

سامانه بارشی وارد آذربایجان غربی می شود

300 هکتار از بافت فرسوده ارومیه تاریخی است

وسعت دریاچه ارومیه حدود 300 کیلومترمربع افزایش یافت

5 برنامه حفاظت از گونه جانوری آذربایجان غربی تدوین شد

نخستین ایستگاه شتاب نگار زلزله در ارومیه نصب می شود

سند آمایش اردبیل 25 ساله تدوین می‌شود

کنترل التهاب بازار نیازمند همراهی عمومی است

سامانه هوشمند ارجاع در ساخت و ساز دوباره اجرایی می شود

پیش فروش بلیت اتوبوس های نوروزی 12 اسفند آغاز می شود

قرارداد مطالعاتی خط آهن بین مناطق آزاد ارس - ماکو منعقد شد

نکاتی برای بهبود سلامت در محل کار

5200 طرح اشتغال زایی بین نیازمندان آذربایجان شرقی اجرا می شود

کلاهبردار تعاونی فرهنگیان هشجین خلخال دستگیر شد

آرمان ماندگار تنها دفتر هدایت نیروی کار ایرانی به دانمارک است

3 واحد تولیدی با سرمایه گذاری خارجی در خوی احداث می شود

قدرت نمایی چله کوچک در خلخال

مسدود بودن 84 راه روستایی/تمامی راه‌های فرعی بازگشایی می‌شود