پیام آذری

آخرين مطالب

برنامه غذایی فصل گرما برای مقابله با گرمازدگی گفتگو

برنامه غذایی فصل گرما برای مقابله با گرمازدگی

  بزرگنمايي:

آذری آنلاین - یک متخصص تغذیه با بیان این‌که کاهش مایعات در بدن، عامل اصلی بروز گرمازدگی است، گفت: در کنار مصرف آب باید از میوه و سبزیجات برای جبران کم آبی بدن استفاده شود. 
دکتر «حسن فرهاد غیبی»  با بیان این‌که کم آبی مهم‌ترین عامل گرمازدگی در فصل گرماست، افزود: هر فصل نیازمند تغذیه‌ای مناسب است، با توجه به این‌که تمامی فعالیت‌های شیمیایی بدن در کنار آب انجام می‌گیرد بنابراین تامین آب مورد نیاز بدن ضروری است. 
وی بر اهمیت تامین آب بدن در فصل تابستان تاکید کرد و گفت: یکی از راه‎‌های تامین آب بدن استفاده از میوه‌ها، سبزیجات و برخی مواد دیگر است که علاوه بر تامین آب ویتامین‌های بدن را نیز تامین می‌کنند . 
وی افزود: توصیه می‌شود افراد در فصل تابستان هر روز از میوه‌های تازه حداقل دو واحد و از سبزیجات حداقل پنج واحد استفاده کنند تا آب، املاح و ویتامین‌های بدن تامین شود. 
فرهادغیبی با بیان این‌که بهتر است مصرف پروتئین‌ها را در فصل تابستان به حداقل برسانیم، گفت: غذاهای پر پروتئین به ویژه گوشت‌های قرمز، باعث تولید گرما و حرارت زیاد در بدن می‌شود، همچنین از غذاهای سرخ کردنی، مواد قندی، روغن‌ها و غذاهای پرچرب در فصل تابستان به مقدار کم استفاده شود. 
وی بیان کرد: غذاهای حاوی کافئین از جمله چای پررنگ و کولا‌ها آب بدن را تخلیه می‌کند و زمانی که آب بدن کاهش یابد باعث ایجاد سردرد، سرگیجه و از دست دادن تمرکز می‌شود.
متخصص تغذیه با اشاره به راهکارهایی برای جبران کم آبی، تشریح کرد: برای جبران کم آبی بهتر است هر روز حداقل هشت لیوان آب ملایم در طول روز استفاده شده و از مصرف آب یخ خودداری شود چرا که موجب مشکلاتی در سیستم بدن می‌شود. 
وی با بیان این‌که میوه‌های آبدار مانند هندوانه نقش موثری در تامین آب بدن دارند، افزود: افراد برای جبران کم آبی بدن می‌توانند از سبزیجاتی مانند کاهو، خیار و گوجه فرنگی که سرشار از آب و ویتامین هستند، به اندازه ی کافی استفاده کنند. 
وی استفاده از لبنیات مانند شیر و ماست را برای تامین آب مورد نیاز بدن در فصل تابستان موثر دانست و گفت: غذاهایی مانند سوپ یا دوغ‌های کم نمک بهتر است در این فصل زیاد استفاده شود تا املاح و آب مورد نیاز بدن را تامین کند. 
فرهاد غیبی بیان کرد: با توجه به این‌که شربت آبلیمو، خاکشیر و تخم شربتی آب را به خوبی به خود جذب می‌کنند، می توانند میزان زیادی از آب بدن را تامین کنند. 
وی بر اهمیت رعایت و رسیدگی به بهداشت مواد غذایی و فردی در فصل تابستان تاکید کرد و گفت: با توجه به این‌که فصل تابستان، فصل گرماست، آلودگی مواد غذایی و رشد سریع باکتری و آلودگی نیز در این فصل افزایش می‌یابد. 
وی ادامه داد: آلودگی‌های غذایی مسمویت‌های زیادی را در افراد به وجود می‌آورد به همین دلیل غذاها باید در یخچال و فریزر نگهداری شده و از قراردادن در فضاها ی باز و آزاد و کنار اجاق گاز خودداری کنیم. 
متخصص تغذیه با بیان این‌که مواد غذایی پخته نباید در کنار مواد غذایی خام در یخچال نگهداری شود، افزود: با توجه به این‌که مواد غذایی خام دارای آلودگی باکتریالی است، بنابراین نگهداری آن در کنار مواد غذایی پخته موجب آلودگی غذای پخته می‌شود. 
وی توجه به رعایت بهداشت فردی در فصل تابستان را ضروری دانست و گفت: افراد تا می‌توانند دست های خود را مکرر با آب و صابون بشویند و از تماس با مکان های آلوده خودداری کنند.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان و تاسیسات در ارومیه گشایش یافت

افزایش 5 درجه ای دمای هوا در آذربایجان غربی

طراحی میدان شبیه به نقش جهان در اردبیل

علی پسرک جوراب فروش/ دوست دارم مهندس شوم

کاهش 18 درجه‌ای دما در اردبیل/وزش باد و رگبار باران در پیش است

توقف ورود آب به دریاچه ارومیه در فصل گرما طبیعی است

سیل در آذربایجان‌شرقی موجب مسدود شدن چند راه روستایی شد

جذب سرمایه‌گذاری خارجی در آذربایجان‌شرقی 5 برابر شد

20 هزار تن آلبالو و گیلاس در خوی برداشت شد

دریافت دستمزد غیرمتعارف توسط کاریابی‌ها قانونی نیست

منطقه آزاد با مرکزیت مغان ایجاد می‌شود

نماینده مجلس: برنامه ششم توسعه در حوزه گردشگری و صنایع دستی احکام مهمی دارد

دولت 23 میلیارد تومان اعتبار به دهیاری های آذربایجان شرقی پرداخت کرد

ستاد احیا، دریاچه ارومیه را از حالت امنیتی خارج کرد/ 95 درصد محصولات کشاورزی تبریز با آب فاضلاب آبیاری می‎شود

تدوام ناپایداری جوی در آذربایجان شرقی

توقع مردم از تیم ملی والیبال بیشتر شده است

بیش از یک هزار500 بافت ناکارآمد شهری شناسایی شده است

آتش سوزی در باغلار باغی تبریز اطفاء شد

مسمومیت 16 نفر با گاز کلر در یکی از استخرهای ارومیه

نخستین فرش یکپارچه دنیا در تبریز بافته شد

550 فقره گواهی تخصصی برای کوهنوردان صعود کننده به سهند صادر شد

جمع آوری 3500 نمونه خون بند ناف در آذربایجان شرقی

78 طرح فناوری  استان اردبیل اجرا می شود

کمبود اکسیژن علت قرمز شدن آرتمیاهای دریاچه ارومیه است

855 طرح و واحد صنعتی در آذربایجان غربی تسهیلات اشتغال دریافت می کنند

کاهش تدریجی ورودی آب به دریاچه ارومیه از امروز

14 تقاطع غیرهمسطح جدید در ارومیه طراحی شد

50 میلیارد ریال برای توسعه روستایی چالدران هزینه می شود

آذربایجان غربی خنک می شود/ احتمال بارش تگرگ در برخی نقاط استان

عسل اردبیل برند سازی می‌شود

زلزله 3.4 ریشتری مشگین شهر خسارتی نداشته است

آموزش و پرورش در زمینه حفظ زبان مادری کم‌کاری کرده است

ضرورت تسریع در ساخت قطعه 5 آزادراه مراغه- هشترود

بهره برداری از 21 باب مجتمع خدماتی و رفاهی در آذربایجان غربی

420 هزار نفر در آذربایجان غربی فشار خون بالا دارند

رگبار باران آذربایجان شرقی را فرا می گیرد

مقابله با کوله بری در دستور کار مرزبانی نیست

رکوردزنی مصرف برق در تبریز/ احتمال خاموشی وجود دارد

بارش تگرگ و جاری شدن سیل به 3 منطقه عشایرنشین ماکو خسارت زد

زیر و بم دنیای ناشناخته استارت آپ ها

انفجار مین موجب قطع پای جوان سردشتی شد

ورزشکار بوکانی به اردوی تیم ملی ووشوی جوانان دعوت شد

450 کامیون نخاله از سرای «ایکی قاپیلی» بازار تبریز حمل شد

ثبت نام 87 درصدی واجدین شرایط دریافت کارت ملی هوشمند در آذربایجان غربی

عملیات اجرایی راه آهن اردبیل – پارس‌آباد سال آینده آغاز می‌شود

روزانه 150 تن زباله در ارومیه قابل بازیافت است

بارش باران شدید در مشگین شهر موجب آبگرفتگی معابر و خسارت به مزارع شد

آغاز عملیات احیا و مرمت پل تاریخی ساروق تکاب

تبیین اهداف دومین سند تدبیر توسعه گردشگری آذربایجان شرقی

شناسایی 12 هزار و 838 نفر مبتلا به فشارخون در میاندوآب