پیام آذری

آخرين مطالب

همزمان با آغاز فصل گرما؛

12 ایل آذربایجان غربی راهی مناطق ییلاقی شدند/زندگی با طعم طبعیت سياسي

  بزرگنمايي:

آذری آنلاین - ارومیه – با آغاز فصل گرما 12ایل و 21 طایفه آذربایجان غربی بار سفر بسته و راهی مناطق ییلاقی می شوند تا طبیعت مراتع کشور را به زندگی بی زرق و برق، صفا و صمیمیت مزین کنند.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها- سکینه اسمی: این روزها به مراتع آذربایجان غربی و شمالغرب کشور که سر بزنی مملو از زنان و مردان عشایری است که به دور از هیاهوی زندگی شهری در آرامش و عین سادگی زندگی می کنند.
بوی عطر نان و شیر تازه، هوای پاک و اکسیژن خالص را براحتی می توان در مراتع و در جمع پرشور عشایر تجربه کرد، جمع صمیمی که خبری از دغدغه های زندگی ماشینی و مشکلات رومزه شهری در آن نیست.
اینجا زندگی با طلوع آفتاب آغاز می شود و با وجود مشکلات متعدد از جمله نبود آب کافی، کمبود امکانات و زیرساخت های اولیه و ایلراه های ناهموار با اتحاد و همبستگی تمام اعضای خانواده ادامه می یابد و در انتهای شب به سفره ساده اما مزین به تولیدات خودشان ختم می شود.
مراتع آذربایجان غربی به خاطر داشتن آب و هوای خنگ و علوفه مناسب از مناطق ییلاقی مهم عشایر در شمالغرب کشور است، اصلی ترین شهرستانهای عشایر نشین اذربایجان غربی به ترتیب ماکو، چالدران، خوی، سلماس و پلدشت است.
آذربایجان غربی با 12 ایل و 21 طایفه چهارمین استان عشایرنشین کشور به شمار می رود که همه ساله با فرارسیدن فصل گرما کوچ خود را به مناطق ییلاقی آغاز می کنند.

عشایر 11 درصد جمعیت آذربایجان غربی را آذربایجان غربی را شامل می شود
در حال حاضر عشایر استان شامل 15 هزار و 599 خانوار با جمعیت بالغ بر 103 هزار و 927 نفر در قالب 12 ایل و 21 طایفه مستقل از 336 کانون استان مشغول کار و تلاش و زندگی هستند که این میزان 11 درصد جمعیت روستایی استان و چهار درصد کل جمعیت آذربایجان غربی را شامل می شود.
عشایر آذربایجان غربی از دیرباز در کنار سایر قوم ها و اقلیت های مستقر در آذربایجان غربی در راستای توسعه وتعالی استان و رونق اقتصادی منطقه نقش آفرین بوده و به عنوان مرزداران غریور سالها است با نثار شهدای زیادی پای آرمان و ارزشهای انقلاب اسلامی مانده اند.
3.6 درصد جمعیت آذربایجان غربی را عشایر تشکیل می دهند و سالیانه بیش از 15 هزار تن گوشت قرمز، سه هزار تن پشم، 50 هزار تن شیر و سایر فرآورده های دامی کشک، روغن و... تولید و به بازار عرضه می کنند.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی در خصوص کوچ عشایر به مناطق ییلاقی و آخرین وضعیت زندگی عشایر در استان به خبرنگار مهر گفت: همه ساله 15 خرداد کوچ عشایر به مناطق ییلاقی آغاز می شود اما امسال به دلیل بارشهای شدید باران و وقوع سیلاب کوچ عشایر به روزهای پایانی خردادماه موکول شده است.
بهرام زینال زاده با بیان اینکه کوچ عشایر مناطق جنوب استان انجام شده و در روزهای اخیر کوچ عشایر مناطق شمال استان آغاز شده است افزود: بر اساس آخرین آمار رسمی امسال 15 هزار و 100 خانوار عشایر به مراتع ییلاقی کوچ می کنند.
وی با بیاین اینکه هم اکنون 15 هزار و 599 خانوار عشایری در استان ساکن هستند عنوان کرد: از این تعداد 15 هزار و 100 خانوار کوچنده بوده و تعداد اندکی از عشایر به دلیل مناسب بودن محل زندگی خود کوچ نمی کنند.

600 خانوار عشایری آذربایجان غربی به مناطق ییلاقی خارج آذربایجان غربی کوچ می کنند
زینال زاده با بیان اینکه هر سال 600 خانوار عشایر استان به مناطق ییلاقی خارج از استان شامل شهرهای مراغه و مرند کوچ می کنند خاطرنشان کرد: امسال طرح های عمرانی زیادی در جهت رفاه حال عشایر استان از جمله مرمت ایل‌راه‌ها، بازسازی چشمه ها، آبرسانی با لوله، ایجاد آبشخور برای دام انجام شده است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی با بیان اینکه متاسفانه بر اثر بارش شدید باران و وقوع سیل بیش از 300 کیلومتر از ایل‌راه‌های استان آسیب دیده اند عنوان کرد: مرمت و بازسازی این مناطق آغاز شده است.
زینال زاده اضافه کرد: علاوه بر مرمت مناطق سیل زده امسال مرمت و بازسازی 300 کیلومتر از ایل راه های استان با اعتباری بالغ بر 700 میلیون تومان در دست اجراست.
وی همچنین از بازسازی چشمه و تامین آب مورد نیاز ییلاقات با صرف اعتباری بالغ بر 250 میلیون تومان را از دیگر اقدامات این اداره کل در سالجاری با هدف رفاه حال عشایر استان اعلام کرد.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی با بیان اینکه با هدف حمایت از تولیدات عشایری استان امسال 10 میلیارد تومان وام کم بهره به عشایر استان پرداخت می شود افزود: این تسهیلات شامل وام کم بهره با سود چهار درصد و نیز وام سرمایه در گردش است.
زینال زاده خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیز 12.5 میلیارد تومان به عشایر استان تسهیلات اختصاص داده شده که این حمایت ها در سالهای آتی نیز تداوم خواهد داشت.

اختصاص حمام و فانونس های خورشیدی به عشایر آذربایجان غربی
وی در ادامه با بیان اینکه امسال با هدف حل مشکل برق مورد نیاز عشایر استان دو هزار فانوس خورشیدی به همراه شش حمام خورشیدی به عشایر استان اختصاص داده شده است گفت: این اقدام با هدف تامین نیازهای عشایر اجرایی شده و در نظر داریم هر سال 10 درصد از عشایر استان را به این امکانات مجهز کنیم.
زینال زاده اعتبار حمام و فانوس های خورشیدی را 170 میلیون تومان عنوان و اضافه کرد: این امکانات به صورت رایگان در اختیار عشایر قرار می گیرد و به دلیل محدودیت های اعتباری قادر به تجهیز تمام عشایر نیستیم ولی در نظر داریم هر سال بخشی از عشایر استان را به این امکانات مجهز کنیم.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی در خصوص مسایل و مشکلات پیش روی عشایر استان گفت: به دلیل اینکه عشایر استان راهی مناطق ییلاقی می شوند و این مراتع در مناطق صعب العبور قرار گرفته با سختی زیادی مواجه می شوند و این اداره کل به دلیل محدودیت اعتباری قادر به مرمت همه ایل راه ها نیست.
زینال زاده نبود زیرساخت های مورد نیاز از جمله آب و راه مناسب را از دیگر مشکلات جمعیت عشایری دانست و افزود: نبود خدمات بهداشتی و درمانی مناسب از دیگر مسایل و مشکلات جمعیت عشایری استان به شمار می رود.
به گفته مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی عدم خرید تضمینی محصولات تولیدی عشایر به همراه مشکلات آموزشی از دیگر مسائل پیش روی جمعیت عشایری استان است که در حال حاضر به عنوان مرزداران اصلی کشور به شمار می روند.

عشایر آذربایجان غربی 320 هزارتن فرآورده های دامی و باغی و کشاورزی تولید می کنند
زینال زاده مجموع تولیدات دامی، باغی و کشاورزی عشایر استان را 320 هزارتن اعلام کرد و افزود: از این میزان 25 درصد شامل 50 هزار تن شیر و 16 هزارتن گوشت مواد پروئینی است.
وی با بیان اینکه عشایر استان دو میلیون واحد دامی در اختیار دارند که این میزان نصف دام کوچک استان است گفت: هر سال سه هزار تن پشم توسط عشایر تولید و روانه بازار می شود اما در سالهای اخیر پشم های تولیدی عشایر بازار مناسبی ندارد.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون عشایر استان 60 هزار هکتار از باغات استان را در اختیار دارند افزود: همه سالهای انواع محصولات تولیدی باغی توسط عشایر روانه بازار می شود اما به دلیل عدم خرید تضمینی این تولیدات توسط دولت سود چندانی عاید عشایر نشده و بیشترین سود نصیب دلالان و واسطه ها می شود.
زینال زاده با اشاره به اینکه در زمان حاضر عشایر استان در 600 منطقه از مناطق صعب العبور مستقر هستند نیازمند حمایت جدی در بخش راه، آب، بهداشت و درمان بوده و امیدمی رود مسئولان توجه ویژه ای به این جمعیت تاثیرگذار استان داشته باشند.
آذربایجان غربی سومین استان عشایرنشین کشور به شمار می‌رود، عشایر ساکن در این دیار جلوه خاصی به فرهنگ و آداب و سنن این خطه از کشور بخشیده است .
عشایر آذربایجان غربی با پرورش دو میلیون واحد دامی 25 درصد فرآورده‌های دامی را تولید می‌کنند و سالانه 500 هزار رأس دام مازاد بر نیاز، 50 هزار تن شیر، 15 هزار تن گوشت و سه تن پشم را به بازارهای داخلی عرضه می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/55501/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منشأ صدای انفجار در تبریز چه بود؟

تحویل یک هزار و 257 واحد مسکونی به مددجویان آذربایجان شرقی

قدردان دغدغه مندی وزیر صمت درباره شرکت مس آذربایجان هستیم

رگبار باران و رعدوبرق آذربایجان‌غربی را فرا می‌گیرد

دستبند پلیس بر دستان اختلالگر امنیت عمومی در بوکان

دعوت از ٧ والیبالیست ناشنوای آذربایجان غربی به اردوی تیم ملی

نیکان قهرمان والیبال نوجوانان دختران آذربایجان شرقی

پیشرفت90درصدی مرحله نخست جهاد آبرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

ساخت کمپینگ گردشگری غارسهولان مهاباد

سالانه 3 هزار و 500 تن قارچ‌خوراکی در آذربایجان‌غربی تولید می‌شود

برگزاری رقابت‌های هندپلو توسط شهرداری ارومیه

افتتاح سامانه تلفنی رایگان مشاوره حقوقی در تبریز

کشف جسد مرد جوانی در محور پونل به خلخال

سی ام فروردین، روز آزمایشگاه

تحقق بودجه شهرداری ارومیه در سال 1403 منوط به مشارکت مردم است

ادامه مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو باشگاه‌های کشور در مهاباد

اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد

ترک‌های امیرچقماق جدی است

ترابی هم از عالیشاه عقب نیفتاد!

عملیات عمرانی سردرب بازار حرم‌خانه تبریز آغاز شد

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

3 مصدوم حاصل تصادف 2 دستگاه پژو 405 در محور ایرانخواه تکاب

علاقه مردم آذربایجان به مرحوم حسنی بی حد و اندازه است

دو برابر شدن کشت دانه روغنی کلزا در میاندوآب

روحانی جهادی خوی درگذشت

سیلاب به 5 هزار هکتار موزستان زرآباد خسارت سنگین وارد کرد +فیلم

ساخت کمپینگ گردشگری غار سهولان مهاباد

گرامیداشت یاد و خاطره سردار سرلشکر حجازی در مهاباد

3 اردوگاه اسکان اضطراری در سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شد

زنوزی: سرمربی جدید تراکتور هم خارجی است

سرمربی جدید تراکتور خارجی و در حال مذاکره است

خانم های باردار میوه های بهاری بخورند یا نه؟

60 درصد اعتبارات ملی و استانی تخصیص یافته است

افزایش سرانه فضای ورزشی مدارس اردبیل

تاکید بر اتمام طرح عظیم راه آهن اردبیل تا پایان سال

72 میلیارد تومان کسری فوق العاده ویژه کارکنان جبران شد

ادامه مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو باشگاههای کشور در مهاباد

سرو گیراسی بهترین بازیکن ماه مارس 2024 بوندسلیگا

معارفه اعضای نظام دامپزشکی آذربایجان غربی

میاندوآب از قطب‌های مهم دامپروری آذربایجان غربی است

توسعه همکاریهای دانشگاه فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی با صاحبان صنایع و خدمات

تولید سالانه سه هزار و 500 تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌غربی

وضعیت نامطلوب محیط کسب و کار اصلاح می شود

بهره گیری از ظرفیت مغفول سازمان بورس در اردبیل

سومین یادواره شهیدِ مدافع حرم سردار حجازی در اردبیل

راهپیمایی سراسری حمایت از عملیات تنبیهی وعده صادق پس از نماز جمعه در اردبیل

حمایت مردم اردبیل از اجرای طرح «نور» فراجا

72 میلیارد تومان کسری فوق العاده ویژه کارکنان جبران شود