پیام آذری

آخرين مطالب

رییس سازمان حفاظت محیط زیست:

آب ورودی به دریاچه ارومیه 400 میلیون مترمکعب کاهش یافت علمي

  بزرگنمايي:

آذری آنلاین - تبریز - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اعلام کرد: با وجود افزایش 23درصدی بارندگی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سال جاری نسبت به سال گذشته، شاهد کاهش 400 میلیون مترمکعبی آب ورودی به این دریاچه هستیم.
به گزارش ایرنا، عیسی کلانتری امروز دوشنبه در همایش یکروزه "نقش آموزش محیط زیست در توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه" در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز اظهار کرد: یکی از دلایل کاهش میزان آب ورودی به دریاچه ارومیه، حبس کردن آب ها پشت سد ها می باشد و لازم است وزارت نیرو به تعهدات خود در راستای رهاسازی آب ها عمل کند.
وی افزود: ما انسان ها معمولا بعد از اینکه تخریب می کنیم، مجددا به فکر احیا می افتیم؛ ابتدا ویران می کنیم سپس با هزینه های چند هزاربرابری به فکر احیا هستیم.
وی افزود: زمانی که تراز متوسط دریاچه ارومیه در سال 1381 نزدیک به یک هزار و 275 متر بود، تذکراتی در رابطه با خشکی دریاچه به گوش رسید، اما سازمان محیط زیست وقت با انکار چنین رخداد محیط زیستی از آن چشم پوشی کرد.
وی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی به مقدار 18 درصد بر روند خشکی دریاچه ارومیه تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم که عامل اصلی خشکی دریاچه ارومیه خودمان بودیم و نباید دیگران را مقصر بدانیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: محیط زیست مساله کل کشور با 80 میلیون نفر جمعیت است ؛ زمانی که حفظ محیط زیست وابسته به سازمانی با پنج هزار پرسنل خلاصه شود، توانایی مدیریت محیط زیست با 80 میلیون جمعیت با مشکل مواجه خواهد شد.
وی یادآور شد: آب ورودی به هامون کمتر از 5میلیون متر مکعب در 8 ماه گذشته بود در حالی که می بایست بیش از یک میلیارد متر مکعب باشد.
وی افزود: ما انسان های فرصت طلب، باوجود دسترسی به تکنولوژی، به علت دانش کم و بینش کوتاه مدت بسیار خودخواه هستیم که همه چیز را فقط برای نسل حاضر می خواهیم.
وی با بیان اینکه طی سال های اخیر ایجاد سدهای سیوند و ملاصدرا منجر به خشک شدن و از بین رفتن دریاچه بختگان شد، اذعان کرد: همه دریاچه هایی که خشک شد، باعث‌اش خودمان بودیم. در حال حاضر دریاچه ارومیه نیمه جان است و امیدواریم با اقداماتی که در راستای احیای آن توسط مردم و دانشگاهیان انجام می گیرد، بتوانیم آن را حفظ کنیم.
وی گفت: واقع شدن همه تالاب ها و دریاچه ها در انتهای حوضه های آبریز یکی از اساسی ترین مشکلات حوزه محیط زیست در کشور محسوب می شود.
کلانتری با اشاره به تاکید رییس جمهوری بر رعایت و پیگیری چهار مسئله در حوزه پسماند، گرد و غبار و هوای کلانشهرها و احیای تالاب ها گفت: متاسفانه احیای تالاب ها کار بسیار دشواری است و امیدواری ما برای احیای تالاب ها به دلیل تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی ها و افزایش بهره برداری ها خیلی محدودتر شده است.
وی با بیان اینکه پاسداری از محیط زیست، وظیفه هر شهروند است، افزود: حفاظت از محیط زیست، حفاظت از یک سازمان دولتی نیست؛ اگر 80 میلیون نفر نخواهند به تعهدات زیست محیطی خود عمل کنند، انتظاری از مسئولین نیز نباید نداشته باشند.
وی در مورد نقش آموزش در حفظ محیط زیست گفت: اولین آموزش را باید به مدیران رده بالای کشور داد، زیرا که دانش و آگاهی محیط زیستی این افراد در خیلی موارد پایین تر از متوسط جامعه است و نباید فکر کنند هرآنچه در حال حاضر به اختیار دارند را مصرف کنند.
وی تاکید کرد: در حالی که یکی از چهار اصل توسعه پایدار، حفظ حقوق نسل های بعدی است؛ متاسفانه در سیاست هایمان هیچ جایگاهی برای نسل های بعدی نداریم و فکر می کنیم هرچه که داریم خودمان باید مصرف کنیم.
وی با بیان اینکه برای خودکفا و مستقل بودن، با دنیا قطع ارتباط می کنیم و به جای آن بر منابع موجود در کشور فشار می آوریم، گفت: متوسط مصرف آب شیرین برای هر شهروند ایرانی یک هزار و 100 لیتر مکعب در سال است، این در حالی است که بیش از 70 درصد مردم سالانه زیر 700 لیتر مکعب آب شیرین مصرف می کنند؛ این به معنی خیانت به نسل های بعدی و یکی از دلایل آن بیگانه بودن با برنامه ریزی بلند مدت و نادرستی برخی از کارشناسان امر است.
وی اذعان کرد: محیط زیست تنها سازمانی است که پاسدار حق و حقوق نسل های بعداست. وقتی علم از جامعه جدا شود و وقتی دستگاه های دولتی به فکر وظایف هایشان نباشند، اولین جایی که باید فریاد بکشد، سازمان محیط زیست است، زیرا مالکیت دریاچه ارومیه برای سازمان محیط زیست است. متاسفانه ما تازه می خواهیم در قرن بیست و یکم بحث محیط زیست را توسعه بدهیم.
وی تصریح کرد: چیزی که در کشور حائز اهمیت نیست، نبود برنامه ریزی بلند مدت است؛ در حال حاضر هیچ کدام از تالاب های پنجاه گانه کشور زنده نیست.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی به معنی آگاه کردن مردم از حدود اختیارات و وظایف شان است، اظهار کرد: مردم باید نان دربیاورند اما برای نان درآوردن ابتدا به تنفس نیاز دارند.
وی ادامه داد: فرهنگ سازی بی ضابطه هیچ ارزشی ندارد؛ ما باید حق و حقوق شهروندی را آموزش بدهیم. ما حق اعتراض داریم ولی حق اعتراض تنها به مسائل خاص خلاصه نمی شود.
وی گفت: از دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی به جهت ورود به مسئله احیای دریاچه ارومیه و فراهم نمودن برنامه ای در راستای آموزش اهمیت محیط زیست تشکر می کنم.
دریاچه ارمیه به عنوان دومین دریاچه شور بزرگ جهان از اواسط دهه 1380 شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی در حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
تلاش برای احیای دریاچه ارومیه از وعده های انتخاباتی رییس دولت تدبیر و امید بود و دولت تاکنون بیش از 2 هزار و 700 ملیارد تومان برای احیای آن هزینه کرده است.
518

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/49272/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سد مهاباد در آستانه سرریز

اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه بین المللی شیراز به عنوان نخستین فرودگاه

اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه بین المللی شیراز

هزار و 61 کیلوگرم موادغذایی فاسد و غیربهداشتی در بوکان امحاء شد

افزایش 85 درصدی درآمد پتروشیمی ارومیه

تولید چهار فیلم کوتاه در انجمن سینمای جوان مهاباد

◄ نرخ جدید عوارض آزادراه ها در سال 1403 منتشر شد + جدول

حضور بانوان هوادار در تبریز ممنوع شد + نامه

فعالیت 4761 نانوایی در آذربایجان غربی

نبود شرایط پذیرش حضور بانوان در ورزشگاه یادگار امام تبریز

نبود شرایط پذیرش حضور بانوان در ورزشگاه‌ یادگار امام

بیانیۀ جمعی از شاعران و نویسندگان تبریز درباره شهادت مدافع حرم حاج طالع یوسف‌اف در باکو

علی اف: باکو و ایروان بیش از هر زمان دیگری به توافق صلح نزدیک شده اند

علی اف: باکو و ایروان بیش از هر زمان دیگری به توافق صلح نزدیک شده‌اند

قطعی گاز؛ فردا در ارومیه

الهام علی‌اف: متن توافق صلح بین باکو و ایروان وارد جزییات شده است

هفته سوم آوریل؛ از درمان وزوز گوش تا قصه آتش و انسان

شخصیت شناسی افرادی که خانه بهم ریخته ‎ای دارند

حضور کشتی‌گیران 3 کشور خارجی در جام صفوی قطعی شد

احداث بیش از 560 مسکن خیرساز در استان اردبیل

سرانه 600 گرمی تولید زباله شهروندان یزدی

حضور زنان در ورزشگاه یادگار تبریز ممنوع شد

تخصیص 8 میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه

بعد از گل‌محمدی، کدام مربی گزینه هدایت تراکتور است؟

حضور بانوان هوادار در تبریز ممنوع شد + تصویر نامه

مدارس کار راهکاری برای کاهش ترک تحصیل / برنامه درسی هنوز برمبنای دهه 60 است

حضور زنان در ورزشگاه تبریز ممنوع شد

نبود رینگ آبی در اطراف تبریز و معضل تامین آب

ایجاد هنرستان در همسایگی صنایع آذربایجان غربی

حضور بانوان در ورزشگاه یادگار امام تبریز، تا اطلاع ثانوی ممنوع

علی‌اف: از هر زمان دیگری به توافق صلح با ارمنستان نزدیکتر هستیم

تغییر چهرۀ باورنکردنی «علی صبوری» سریال فاصله‌ها بعد از 15 سال/ تصاویر

حضور بانوان در ورزشگاه یادگار امام تبریز تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

ذخیره‌سازی 52 میلیون مترمکعب آب پشت سدهای مهم اردبیل

رئیسی: برخی کشورها برای خدشه وارد کردن به روابط دوستانه تهران و اسلام‌آباد تلاش می‌کنند

عشایر نقش پررنگی در تحقق شعار سال دارند

گل محمدی و تراکتورسازی در دقیقه 90 | گران‌ترین سرمربی لیگ جذب شد؟

نصیرزاده: کلینزمن گزینه تراکتور نیست

توسعه 16 هکتاری پایانه ترانزیت و صادرات ارس / کریدور سبز برای تسهیل تجارت ایجاد می شود

شهرداری‌ها خط اول خدمت به مردم هستند

مصدومیت سه تن در تصادف محور نقده - پیرانشهر

آغاز بارش باران و تگرگ در آذربایجان‌شرقی

طبخ غذاهای دریایی در مناطق کم‌برخوردار آذربایجان‌شرقی

باکو: ارمنستان تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کرد

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

رونمایی «سارا» سریال پایتخت از تیپ و استایل جدیدش در استکهلم

در دومین دادگاه تتلو چه گذشت؟/ تصاویر

واژگونی پژو در محور ارومیه به مهاباد یک قربانی گرفت

تولید سالانه بیش از یک‌هزار تن قارچ دکمه‌ای در بستان‌آباد

کشتار غیر مجاز دام در روستا‌های گردشگری اردبیل معضل جدی