پیام آذری

آخرين مطالب

متخصص تغذیه:

خوردن ژله و پاستیل تاثیری بر استحکام استخوان‎ها ندارد/ از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی استفاده نکنید گفتگو

خوردن ژله و پاستیل تاثیری بر استحکام استخوان‎ها ندارد/ از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی استفاده نکنید

  بزرگنمايي:

آذری آنلاین - یک متخصص تغذیه گفت: خوردن ژله و پاستیل هیچ تاثیری بر استحکام استخوان‎ها ندارد. 
دکتر حسن فرهاد غیبی  با بیان این مطلب اظهار کرد: در تهیه‎ی انواع ژله‎های خوراکی از ژلاتین یا پکتین استفاده می‎شود که این اطلاعات باید بر روی بسته‎‌ی ژله درج شده باشد. برخی ژله‎ها نیز بر پایه‎ی پکتین هستند که این ماده به صورت فیبر محلول پلی ساکاریدی در دیواره‎ی سلولی برخی میو‎ها مانند سیب، به، هویج، مرکبات و میوه‎های نرم وجود دارند. پکتین میزان جذب پایینی داشته و در انتهای روده هضم می‎شود. ژلاتین و پکتین تنها به افزایش حرکات روده و پیشگیری از یبوست کمک می‎کنند و ژلاتین در این خصوص تاثیر بیشتری دارد. 
وی افزود: ژلاتین ماده‎ای بی‎رنگ، شفاف، بی‌مزه و بدون بو است که از استخوان‎های اسفنجی و پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند و در برخی موارد شتر تهیه می‎شود که 80 درصد از آن را پروتئین و اسید آمینه‎ها تشکیل می‎دهند. تمامی ژله‎هایی که به صورت مزه‎دار و رنگ‎دار در بازار موجود هستند، به روش صنعتی و با استفاده از اسانس‌ها و رنگ‎های خوراکی تغییر داده شده‎اند و همین مواد افزودنی ممکن است سبب بروز برخی مشکلات در مصرف کنندگان شود و این در حالی ست که خود ژلاتین هیچ ضرری برای مصرف کننده ندارد. 
وی در ادامه با اشاره به ترکیبات تشکیل دهنده‎ی پاستیل گفت: ژلاتین یا پکتین، شکر، رنگ‎های خوراکی و شربت گلوکز از ترکیبات سازنده‎ی پاستیل هستند. پاستیل و ژله در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری‎های قلبی، عروقی و دیابت با دقت بیشتری مصرف شوند. 
این متخصص تغذیه با بیان این که در شیرین‌ کردن این محصولات از قندهای مصنوعی استفاده می‎شود، عنوان کرد: در برخی موارد میزان شیرینی پاستیل‎ها حدود 200 الی 600 برابر قند معمولی است و ذائقه‎ی فرد را تغییر داده و سبب می‎شود تا افراد شیرینی‎های معمولی را نپسندند و به سمت خوردنی‎های بسیار شیرین بروند. 
وی با تاکید بر این که از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی و بسته‎بندی نشده استفاده نکنید، اظهار کرد: میزان رنگ‏های مجاز خوراکی مورد استفاده در کشور ما حدود شش رنگ و در سایر کشورها بیشتر است، از این رو در تهیه‎ی پاستیل‎های خارجی ممکن است از رنگ‎هایی استفاده شود که در کشور ما مورد تایید نیست. همچنین در تهیه‎ی برخی پاستیل‎ها از ژلاتین حیوانات حرام گوشت یا حیواناتی که ذبح حلال ندارند، استفاده می‎شود که خوردن آن مورد تایید نیست. 
وی خاطرنشان کرد: با توجه به نرم بودن بافت پاستیل، بهتر است از دادن آن به خردسالان خودداری شود؛ چرا که در بسیاری از موارد خفگی خردسالان با آن گزارش شده است. همچنین مصرف کنندگان از پاستیل‎های ایرانی بسته‎بندی شده استفاده کرده و به علامت سیب یا نشان استاندارد سازمان غذا و دارو بر روی بسته توجه کنند.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

کارگاه های قالی بافی آذربایجان غربی از نفس افتاده اند

180‌ کیلوگرم‌ مورفین در محور ارومیه _ تبریز کشف شد

جایگاه تعلیم و تربیت در دین اسلام والاترین است

طرح انتقال آب ارس بر اساس نقشه های مصوب اجرا می شود

طرح بخشودگی تعدیل بدهی‌های واحدهای صنعتی اردبیل تمدید شد

سالانه 50 هزار گردشگر از مجموعه جهانی تکاب بازدید می کند

120 میلیون مترمکعب آب سدها به دریاچه ارومیه رهاسازی می شود

مدارس آذربایجان شرقی گرمایش هیزمی ندارد

40 میلیون مترمکعب آب سدها به دریاچه ارومیه رهاسازی شد

تخلفات گسترده عطاری‌ها، تهدیدی جدی برای مردم است

برخورد قطار تبریز به مشهد با خودرو 206 در حوالی خسروشهر

تسهیلات کم بهره به بخش گردشگری اردبیل پرداخت می شود

انفجار گاز شهری در تبریز

انجام موفقیت آمیز سومین عمل پیوند قلب

بسیج، مظهر ایستادگی، پیشرفت و وحدت است

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه‌های مختلف تسهیل شود/ تاکید بر ضرورت تلاش برای رونق بازارچه‌های مرزی آذربایجان غربی

444 واحد کتابخانه در آذربایجان شرقی فعالیت می‌کند

کمبود دارو در کشور وجود ندارد

طرح انتقال آب از زاب به دریاچه ارومیه 70 درصد پیشرفت دارد

نمایشگاه دایمی محصولات دانش‌بنیان را راه‌اندازی می‌کنیم

15 هزار باشگاه کتابخوانی در کشور تشکیل می شود

همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز برگزار می شود

تنها 20 درصد موقوفات در ارومیه منفعتی و دارای درآمد است

داروخانه هوشمند و مکانیزه در ارومیه راه اندازی می شود

استان اردبیل در مسیر توسعه قرار گرفته است/ در حال تدوین برنامه جامع عملیاتی کاهش آسیب‌های اجتماعی هستیم

موافقت اولیه صدور 80 واحد بوم گردی در آذربایجان غربی صادر شد

معضل «ائیلی سو» برای بهداشت تبریز

سرمربی والیبال شهرداری: با صبر و حوصله موفق می شویم

بارش ها در مناطق مرزی به ویژه مهران ادامه دارد

کنگره اربعین قدرت شیعیان را به نمایش می گذارد

صادرات از گمرک تمرچین پیرانشهر به 120 میلیون دلار رسید

وضعیت کمی و کیفی سمن ها راضی کننده نیست/فعالیت 2030سمن در کشور

بانک خون بند ناف رویان نمایندگی جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی، رتبه برتر را کسب کرد

کیفیت ساخت و سازها در طرح های عمرانی باید رعایت شود

LTE در آینده نزدیک برای مکالمات در کشور استفاده می شود

آغاز اجرای طرح آمارگیری «اندازه‎گیری تغییرات ماهانه تعداد دام سبک» در آذربایجان‎شرقی

صنعت گردشگری قدرت بی‌اثر کردن تحریم‌ها را دارد

اردبیل جزو برترین های حوزه آمار و اطلاعات کشور است

کشف و ضبط 10 کیلوگرم هروئین در محور سلماس _ ارومیه

ریزش کوه در مسیر مرند-جلفا خسارت نداشت

باران در راه است/ کاهش دما ادامه دارد

کشف 11 میلیارد ریال انواع دارو در یک منزل مسکونی در عجب‌شیر

روزانه 3000 دانشجو از قطار مسیر آذربایجان استفاده می کنند

پشتکار شاه کلید موفقیت/از مرغ فروشی دوره گرد تا زنجیره تولید کشور

مرند رتبه اول آذربایجان شرقی در کشف کالای قاچاق را دارد

علت مرگ و میر ماهی در رودخانه زرینه رود مشخص شد

3.4 میلیون گردشگر از جاذبه های آذربایجان غربی دیدن کردند

کمبود روغن نباتی در آذربایجان غربی نداریم

گرانی و مشکلات اقتصادی کشور موقتی است

15 هزار خانوار ملکانی از انگور امرار معاش می کنند