آخرين مطالب

متخصص تغذیه:

خوردن ژله و پاستیل تاثیری بر استحکام استخوان‎ها ندارد/ از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی استفاده نکنید گفتگو

خوردن ژله و پاستیل تاثیری بر استحکام استخوان‎ها ندارد/ از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی استفاده نکنید

  بزرگنمايي:

آذری آنلاین - یک متخصص تغذیه گفت: خوردن ژله و پاستیل هیچ تاثیری بر استحکام استخوان‎ها ندارد. 
دکتر حسن فرهاد غیبی  با بیان این مطلب اظهار کرد: در تهیه‎ی انواع ژله‎های خوراکی از ژلاتین یا پکتین استفاده می‎شود که این اطلاعات باید بر روی بسته‎‌ی ژله درج شده باشد. برخی ژله‎ها نیز بر پایه‎ی پکتین هستند که این ماده به صورت فیبر محلول پلی ساکاریدی در دیواره‎ی سلولی برخی میو‎ها مانند سیب، به، هویج، مرکبات و میوه‎های نرم وجود دارند. پکتین میزان جذب پایینی داشته و در انتهای روده هضم می‎شود. ژلاتین و پکتین تنها به افزایش حرکات روده و پیشگیری از یبوست کمک می‎کنند و ژلاتین در این خصوص تاثیر بیشتری دارد. 
وی افزود: ژلاتین ماده‎ای بی‎رنگ، شفاف، بی‌مزه و بدون بو است که از استخوان‎های اسفنجی و پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند و در برخی موارد شتر تهیه می‎شود که 80 درصد از آن را پروتئین و اسید آمینه‎ها تشکیل می‎دهند. تمامی ژله‎هایی که به صورت مزه‎دار و رنگ‎دار در بازار موجود هستند، به روش صنعتی و با استفاده از اسانس‌ها و رنگ‎های خوراکی تغییر داده شده‎اند و همین مواد افزودنی ممکن است سبب بروز برخی مشکلات در مصرف کنندگان شود و این در حالی ست که خود ژلاتین هیچ ضرری برای مصرف کننده ندارد. 
وی در ادامه با اشاره به ترکیبات تشکیل دهنده‎ی پاستیل گفت: ژلاتین یا پکتین، شکر، رنگ‎های خوراکی و شربت گلوکز از ترکیبات سازنده‎ی پاستیل هستند. پاستیل و ژله در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری‎های قلبی، عروقی و دیابت با دقت بیشتری مصرف شوند. 
این متخصص تغذیه با بیان این که در شیرین‌ کردن این محصولات از قندهای مصنوعی استفاده می‎شود، عنوان کرد: در برخی موارد میزان شیرینی پاستیل‎ها حدود 200 الی 600 برابر قند معمولی است و ذائقه‎ی فرد را تغییر داده و سبب می‎شود تا افراد شیرینی‎های معمولی را نپسندند و به سمت خوردنی‎های بسیار شیرین بروند. 
وی با تاکید بر این که از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی و بسته‎بندی نشده استفاده نکنید، اظهار کرد: میزان رنگ‏های مجاز خوراکی مورد استفاده در کشور ما حدود شش رنگ و در سایر کشورها بیشتر است، از این رو در تهیه‎ی پاستیل‎های خارجی ممکن است از رنگ‎هایی استفاده شود که در کشور ما مورد تایید نیست. همچنین در تهیه‎ی برخی پاستیل‎ها از ژلاتین حیوانات حرام گوشت یا حیواناتی که ذبح حلال ندارند، استفاده می‎شود که خوردن آن مورد تایید نیست. 
وی خاطرنشان کرد: با توجه به نرم بودن بافت پاستیل، بهتر است از دادن آن به خردسالان خودداری شود؛ چرا که در بسیاری از موارد خفگی خردسالان با آن گزارش شده است. همچنین مصرف کنندگان از پاستیل‎های ایرانی بسته‎بندی شده استفاده کرده و به علامت سیب یا نشان استاندارد سازمان غذا و دارو بر روی بسته توجه کنند.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

افزایش 80 درصدی قیمت لوازم التحریر در بازار تبریز

اخلال‌گران نظام اقتصادی به مردم معرفی شوند

یاقوت زرد ملکان در سبد خانوار 20کشور دنیا

سوگواره نمایشی « بغض صحنه» برگزار می شود

ورود پیکر مطهر 9 شهید گمنام به تبریز

رشد 27 درصدی کمک‌های مردم آذربایجان شرقی در جشن عاطفه‌ها

36 کیلوگرم تریاک توسط ماموران گمرک بازرگان کشف شد

لامبورگینی ایرانی در تبریز طراحی شد

350 میلیون مترمکعب؛ بدهی وزارت نیرو به دریاچه ارومیه

34 زمین چمن مصنوعی در مدارس آذربایجان شرقی احداث می شود

2 هزار بسیجی در رزمایش عاشورایی خوی شرکت می کنند

بخش توسعه ای اورژانس بیمارستان شهیدبهشتی چالدران به بهره برداری رسید

پرداخت 24 میلیارد تومان تسهیلات به مددجویان/پرداخت و هزینه‌کرد تسهیلات اشتغال شفاف است

مرحوم «مقیمی اصل» در توسعه صنایع آذربایجان شرقی نقش بسزایی داشت

15 هزار تراکتور دارای شماره در آذربایجان غربی تردد دارد

2504 دستگاه ابزار آلات ساختمانی قاچاق در بناب کشف شد

بزرگترین اقتصادهای دنیا بر پایه‌ «هنر» می‌چرخد

عوارض مصرف مکمل های بدنسازی جدی گرفته شود

شایعه‌سازان واقعیت راببینند/ مقابل قویترین تراکتور بازی داریم

آکادمی والیبال ارومیه به عنوان «کارگرپیشه» مزین می شود

50 درصد پروژه اتوبان نقده-پیرانشهر-تمرچین امسال به اتمام می رسد

فیلمبردار عروسی و دستیارش در سد آیدوغموش میانه غرق شدند

ایجاد حوضچه‌ی پارک بزرگ تبریز مصوبه ستاد احیای دریاچه ارومیه دارد

20 مسجد در روستاهای محروم اردبیل احداث می شود

جوانگرایی را در کشور عملی کنیم/لزوم افزایش تعدادنمایندگان زن مجلس

کوهستان دیگر برایشان اب و نان نمی شود

راه‌اندازی دانشکده گردشگری در سرعین/دانشگاه آزاد مساله‌محور و نوآور به فعالیت خود ادامه می‌دهد

درآمد مشارکت های مردمی کمیته امداد مراغه 11 درصد افزایش یافت

مقابل استقلال خوب نبودیم/ هنوز به هماهنگی نرسیده‌ایم

سالانه 300 بافنده فرش از تسهیلات بانکی بهره‌مند می‌شوند

نمایشگاه فرش سال آینده در سطح بین‌المللی برگزار شود

کاهش جرایم در میانه/ احساس امنیت توسط مردم مهم است

تقاطع غیرهمسطح آذربایجان تا پایان سال افتتاح می شود

50 درصد مناطق آذربایجان شرقی در معرض سیل قرار دارد

دمای هوای آذربایجان غربی کاهش می یابد/رگبار در راه است

امدادرسانی داوطلبان هلال احمر آذربایجان شرقی به مناطق کم آب سیستان و بلوچستان

190 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال در نقده پرداخت شد

برنامه ریزی مستمر و منظم کلید موفقیت در کنکور است

اردبیل دچار آپارتاید صنعتی شده است/ بسته‌های حمایتی کارگشا نیست

جزئیات نزاع دسته جمعی در خیابان عباسی تبریز

طرح کنترل بیولوژیک آفت مزارع پنبه در خداآفرین اجرا می شود

دریاچه ارومیه درشرایط تثبیت قراردارد/2سال ازبرنامه احیا عقب هستیم

راه 470 روستا در آذربایجان غربی آسفالته است

بارش شدید باران در شوط و پلدشت/هوای آذربایجان غربی خنک می شود

نفس خجالتی ترین پرنده به شماره افتاده است

خداحافظی غیرقابل تصور پدیده شمشیربازی ایران

دوره آموزش سبک زندگی اسلامی در مرند برگزار می شود

ضرورت توجه به مناسب سازی مبلمان شهری/معلولان هم به کار نیاز دارند

سارق حرفه ای لوازم داخل خودرو در خوی دستگیر شد

عملیات عمرانی و بهسازی پارک ائل‌گلی توقف‌ناپذیر است