آخرين مطالب

متخصص تغذیه:

خوردن ژله و پاستیل تاثیری بر استحکام استخوان‎ها ندارد/ از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی استفاده نکنید گفتگو

خوردن ژله و پاستیل تاثیری بر استحکام استخوان‎ها ندارد/ از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی استفاده نکنید

  بزرگنمايي:

آذری آنلاین - یک متخصص تغذیه گفت: خوردن ژله و پاستیل هیچ تاثیری بر استحکام استخوان‎ها ندارد. 
دکتر حسن فرهاد غیبی  با بیان این مطلب اظهار کرد: در تهیه‎ی انواع ژله‎های خوراکی از ژلاتین یا پکتین استفاده می‎شود که این اطلاعات باید بر روی بسته‎‌ی ژله درج شده باشد. برخی ژله‎ها نیز بر پایه‎ی پکتین هستند که این ماده به صورت فیبر محلول پلی ساکاریدی در دیواره‎ی سلولی برخی میو‎ها مانند سیب، به، هویج، مرکبات و میوه‎های نرم وجود دارند. پکتین میزان جذب پایینی داشته و در انتهای روده هضم می‎شود. ژلاتین و پکتین تنها به افزایش حرکات روده و پیشگیری از یبوست کمک می‎کنند و ژلاتین در این خصوص تاثیر بیشتری دارد. 
وی افزود: ژلاتین ماده‎ای بی‎رنگ، شفاف، بی‌مزه و بدون بو است که از استخوان‎های اسفنجی و پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند و در برخی موارد شتر تهیه می‎شود که 80 درصد از آن را پروتئین و اسید آمینه‎ها تشکیل می‎دهند. تمامی ژله‎هایی که به صورت مزه‎دار و رنگ‎دار در بازار موجود هستند، به روش صنعتی و با استفاده از اسانس‌ها و رنگ‎های خوراکی تغییر داده شده‎اند و همین مواد افزودنی ممکن است سبب بروز برخی مشکلات در مصرف کنندگان شود و این در حالی ست که خود ژلاتین هیچ ضرری برای مصرف کننده ندارد. 
وی در ادامه با اشاره به ترکیبات تشکیل دهنده‎ی پاستیل گفت: ژلاتین یا پکتین، شکر، رنگ‎های خوراکی و شربت گلوکز از ترکیبات سازنده‎ی پاستیل هستند. پاستیل و ژله در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری‎های قلبی، عروقی و دیابت با دقت بیشتری مصرف شوند. 
این متخصص تغذیه با بیان این که در شیرین‌ کردن این محصولات از قندهای مصنوعی استفاده می‎شود، عنوان کرد: در برخی موارد میزان شیرینی پاستیل‎ها حدود 200 الی 600 برابر قند معمولی است و ذائقه‎ی فرد را تغییر داده و سبب می‎شود تا افراد شیرینی‎های معمولی را نپسندند و به سمت خوردنی‎های بسیار شیرین بروند. 
وی با تاکید بر این که از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی و بسته‎بندی نشده استفاده نکنید، اظهار کرد: میزان رنگ‏های مجاز خوراکی مورد استفاده در کشور ما حدود شش رنگ و در سایر کشورها بیشتر است، از این رو در تهیه‎ی پاستیل‎های خارجی ممکن است از رنگ‎هایی استفاده شود که در کشور ما مورد تایید نیست. همچنین در تهیه‎ی برخی پاستیل‎ها از ژلاتین حیوانات حرام گوشت یا حیواناتی که ذبح حلال ندارند، استفاده می‎شود که خوردن آن مورد تایید نیست. 
وی خاطرنشان کرد: با توجه به نرم بودن بافت پاستیل، بهتر است از دادن آن به خردسالان خودداری شود؛ چرا که در بسیاری از موارد خفگی خردسالان با آن گزارش شده است. همچنین مصرف کنندگان از پاستیل‎های ایرانی بسته‎بندی شده استفاده کرده و به علامت سیب یا نشان استاندارد سازمان غذا و دارو بر روی بسته توجه کنند.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

مسئولان در مصرف کالای ایرانی الگوی مردم باشند

گره فرش ماشینی بر دار قالی ایرانی

استاندار آذربایجان شرقی: بزرگراه تبریز - اهر محدودیت بودجه ندارد

خشکی دریاچه ارومیه، مهاجرت پرندگان به تالابهای آذربایجان غربی را کاهش داد

عمق فاجعه کمبود فضای سبز تبریز از پنجره هواپیما بهتر دیده می‌شود

افزایش 50 درصدی آمار مسافران نوروزی در استان اردبیل نسبت به سال گذشته

هوای آذربایجان غربی 6 درجه سردتر می شود/احتمال بارندگی

شکلات آذربایجان شرقی قابل رقابت با برندهای مطرح جهانی

امسال 30 هزار نفر در آذربایجان غربی تحت آموزش های قرآنی قرار گرفت

اعطای 4 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای نوسازی بنگاه های تولیدی آذربایجان شرقی

احیای دریاچه ارومیه در اولویت نخست کاری دولت نیست

کاروان راهیان نور خلخال عازم جنوب کشور شد

حمایت از کسب و کارهای نوپا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی

قیمت بلیط اتوبوس مسافربری نوروزی افزایش نمی یابد

الگوی موفق مهندسی در توسعه همه جانبه نقش بی‌بدیل دارد

آذربایجان غربی برفی می شود/کاهش 4 درجه ای دمای هوا

ضرورت صنعتی‌سازی علم روانشناسی / نیاز به تاسیس وزارت بهداشت روانی-اجتماعی داریم

وحدت و همدلی رمز بقاء و پیروزی انقلاب است

استاندار آذربایجان شرقی:تبریز آماده پذیرایی از میهمانان داخلی و خارجی است

تصویب 260 میلیارد ریال برای اجرای طرح های میراث فرهنگی آذربایجان غربی

مدارس برخی مناطق آذربایجان غربی به علت برودت هوا امروز /دوشنبه/ تعطیل اعلام شد

محور تمرچین در پیرانشهر به دلیل کولاک مسدود شد

اراضی صنعتی اردبیل باید تا 2 درصد ارتقا یابد / راه‌اندازی نواحی صنعتی در 10 نقطه اردبیل

جریمه 1.7 میلیارد ریالی قاچاقچی ارز در آذربایجان غربی

خوردن ژله و پاستیل تاثیری بر استحکام استخوان‎ها ندارد/ از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی استفاده نکنید

تلاش می کنیم هفته به هفته بهترشویم/حضور مبعلی دلگرمی بازیکنان است

آرزوی مجسمه فروش تبریزی برای مشارکت در `تبریز 2018`

بادهایی که آبادانی‌ را می‌بلعند/ بعد از آب با نابودی خاک چه کنیم

پایگاه قهرمانی آذربایجان غربی رتبه اول کشوری را کسب کرد

فتنه‌ی 88 زائیده دو پهلویی و کینه توزی افرادی محافظه کار بود

16 پروژه سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری در حال اجراست

معاون استاندار آذربایجان‌غربی: در حال پیگیری برای بازگشایی مرز تمرچین هستیم

قیمت شیرینی شب یلدا افزایش نمی یابد

ممنوعیت فعالیت کارگاههای فرآوری شن و ماسه و کارخانجات آسفالت شهرستان ارومیه تااطلاع ثانوی

انتخاب شرکت‌های برتر حامی حقوق مصرف کننده، زمینه‌ساز اعتماد بیشتر مردم به بنگاه‌های اقتصادی است

کافی: فضای فوتسال را مریض کرده‌اند

در جریان تغییرات گسترش نیستم/ فیروز کریمی چیزی نگفته است

10 هزار نیروی انتظامی و راهداری برای اجرای طرح زمستانی در آذربایجان غربی آماده هستند

وضعیت مراکز معاینه فنی تبریز در بحبوحه‌ی اجرای طرح «LEZ»

آغاز طرح زمستانی راهداری/ 800 راهدار برای اجرای طرح زمستانی در آذربایجان غربی آماده هستند

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی:مجروحان حادثه ماکو تحت مداواهستند/اعزام هیات ایرانی به ترکیه

ضرورت تمرکز بر موضوعات فرهنگی در راستای "تبریز 2018"

زلزله و تداوم پس لرزه ها در غرب ارومیه مدارس منطقه صومای برادوست را به تعطیلی کشاند

پژوهشگران جوان در نتیجه گرفتن عجله نکنند / پژوهش امری زمان بر است

جذب 32 درصدی تسهیلات اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی در آذربایجان غربی

مهدکودک در رشد اجتماعی کودکان موثر است

«انسان محوری» در بحث مدیریت اجرایی نهادینه می‌شود/ «تبریز 2018» یک آرمان نهایی نیست

نقش ارتباطات فرهنگی در ایجاد همبستگی اسلامی موثر است

شهادت 8 مرزبان در درگیری با تروریست ها در آذربایجان غربی

جزئیات تیراندازی در اشنویه