آخرين مطالب

هر آنچه که باید در خصوص «روغن کنجد» بدانید مقالات

هر آنچه که باید در خصوص «روغن کنجد» بدانید

  بزرگنمايي:

آذری آنلاین - روغن کنجد ارزش غذایی بالایی دارد و از اسیدهای چرب «لینولییک اسید»(امگا 6) و «لینولنیک اسید» (امگا 3) تشکیل شده و از آن جایی که بدن قادر به تولید آن‌ها نیست، این اسیدهای چرب باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند. 
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونه‌ای است که می‌توان از آن برای سرخ کردن، پخت و پز و سالاد هم استفاده کرد. همچنین از بارزترین خواص درمانی روغن کنجد در پیشگیری و درمان سرطان‌های سینه، پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش، سکته‌های قلبی و بسته شدن عروق(تصلب شرایین) است.
مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در گفت‌و‌گو با ایسنا می‌گوید: روغن کنجد در بین روغن‌های خوراکی به ملکه‌ی روغن‌ها مشهور است. دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه‌های روغنی دیگر دارا بوده؛ اما با وجود این، تولید آن بسیار کمتر از دانه‌های دیگر نظیر سویا، آفتابگردان و گلرنگ است.
«محرمعلی برخورداری» با اشاره به میزان اسید چرب اشباع روغن کنجد، اظهار می‌کند: روغن کنجد به گروه اسیدهای اولئیک – لینولئیک متعلق است و بیش از 85 درصد مجموع اسیدهای چرب آن غیراشباع است و اسید اولئیک و اسید لینولئیک بیش از 80 درصد کل اسیدهای چرب روغن کنجد را تشکیل می‌دهند . 
وی ادامه می‌دهد: مصرف روغن کنجد برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می‌برند مفید است و ویتامین E موجود در روغن کنجد به رشد مو سرعت می‌بخشد.
وی می‌افزاید: مصرف مرتب روغن کنجد اضطراب را کاهش داده، گردش خون و سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند و مانع اختلالات عصبی می‌شود.
برخورداری در خصوص درصد اسید اولئیک روغن کنجد، اظهار می‌کند: درصد اسید اولئیک روغن کنجد حدود 45 درصد و اسید لینولئیک آن حدود 40 درصد از مجموع کل اسیدهای چرب آن است.
جلوگیری روغن کنجد از بیماری آلزایمر
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با ایسنا، می‌گوید: روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته می‌شود. این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغن‌های خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد.
سلیمانی خاطرنشان می‌کند: شهرت روغن کنجد به خاطر مقاومت در برابر اکسید شدن آن است. یکی از دلایل این مقاومت بیش از حد به خاطر وجود توکوفرول در این روغن است و میزان آن در روغن کنجد 1200 میلی گرم بر کیلوگرم است . 
وی با اشاره به بیشتر بودن مواد غیرقابل صابونی در روغن کنجد، ادامه می‌دهد: روغن کنجد در مقایسه با سایر روغن‌های گیاهی، مواد غیرقابل صابونی(حدود 2 درصد) بیشتری دارد. مواد غیرقابل صابونی شامل استرول‌ها، تری ترپن‌ها و تری ترپن الکل‌ها، توکوفرول‌ها و لیگنان‌های کنجد است.
کارشناس صنایع غذایی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی اظهار می‌کند: ویتامین E موجود در روغن کنجد از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.
وی می‌افزاید: مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می‌کند و دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش می‌دهد. 
سلیمانی با بیان این‌که روغن کنجد در افزایش جذب کلسترول خوب تاثیرگذار است، تاکید می‌کند: روغن کنجد کاهش دهنده‌ی سطح کلسترول بد خون (LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب (HDL) است. 
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنیم

سنگینی تمرکزگرایی بر گرده تجارت خارجی

محرم در میان اقوام ایرانی/ از شاه‌حسین‌گویان تا علم‌بندی

بهورزان را دریابیم - عبدالله رحمانی*

با دانه های سیاهت چه کنم؟

وقتی لباس کهنه مدرسه عزیز می شود

هنر دستمان را چند می خرید؟

نبض بازار لوازم خانگی کند می زند

اینجا گربه‌ها محترم هستند

گراوان

کوچ عشایر از فرهنگ و آیین های کهن

گام‌های تمام‌چرم به‌سوی جهانی‌شدن/ کفش تبریز نیازمند برندسازی است

مهدتمدن: از «بوز شوورن» غافل نشوید

تابستان گرم را با شربت خاکشیر خنک کنید

ترامپ تصویر مضحک تاریخ را تکرار کرد

فالگیر مشهور شهر، چه نسخه‎ای برای مردم می‏پیچد؟

جوانان همچنان دنبال شغل هستند/وجود145هزار بیکار در آذربایجان‌شرقی

خطر اعتیاد به فضای مجازی را جدی بگیریم

امرار معاش با چرخِ سختی/«کاش پای ماشین به بازار باز نشود!»

واریس، شناخت تا درمان

فرصتی مناسب برای ایجاد تحول در فوتبال استان

آتش رو به خاموشی تنور سازی

حمایت از کالای ایرانی

مرد تمام نشدنی سینمای ایران

صدای زنان: روایتی تلخ از زنانی که تسلیم افیون شده اند

طلای سبزی که هرساله خاکستر می شود

پدر شهید مدافع حرم: پیکر فرزندم را خودم به ایران آوردم

صرفه جویی، فرهنگ فراموش شده

زیبایی‌های بناب را بیشتر بشناسیم

ضرورت پیشگیری از «وبا» با رعایت بهداشت میوه و سبزی

پیشکسوت کیست؟

احیای دریاچه ارومیه؛ امیدی که رنگ نباخته

گردش در گنجینه ایران باستان؛ اینجا تاریخ با طبیعت گره‌خورده است

مزایده های مسموم

پنجره‌ای برای امیدآفرینی کارآفرینان

20 هزار شغل امری دست یافتنی

کلزا محصولی استراتژیک برای بهبود الگوی کشت

حیله ور، روستایی که مردمانش زیر خاک زندگی می کردند

کارآفرینی بانوی تبریزی با طعم طبیعت/ پله پله تا ثبت ابتکار گیاهی

دل به دل رزمندگان

«زمستان بیدار»؛ ایده‌ای که می‌تواند اردبیل را به برند گردشگری بین‌المللی تبدیل کند

رییس جمهور روحانی

جشن غرور ملی پس از تساوی ایران مقابل پرتغال

میکروفن ها را زمین بگذارید

سه گنبد ارومیه، نگین برج مقبره های ایران زمین

الگوی مهاجرت مرحله‌ای و خالی شدن روستاها

امام هفته،امام همه/ مروری بر حضور یک‌ساله امام جمعه تبریز

جابجایی در استان و سکوت مخربان

همه چیز از یک لایک شروع شد!

بزرگ‌ترین رویداد تئاتری آذربایجان نیاز به حمایت اساسی دارد