پیام آذری

آخرين مطالب

ایسنا گزارش می دهد؛

نان بانمک خطری برای سلامتی مردم خوی گفتگو

  بزرگنمايي:

آذری آنلاین - استفاده بیش از حد مجاز نمک در پخت نان سلامت مردم خوی را نشانه رفته است!
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی با توجه به اینکه نان قوت اصلی روزانه مردم است بطوریکه بیشترین سهم را در سبد غذایی مردم ایفا می کند،تهیه نان مناسب و با کیفیت این روزها درخوی به یک مشکل جدی برای خانواده ها تبدیل شده است.
چرخه تولید نان از گندم و آردو خمیر تشکیل می شود که بی کیفیتی در هر یک از این ها منجر به تولید نان بی کیفیت و ناسالم خواهد شد. نقش نمک در نان به مراتب مهم تر از سایر مواد غذایی است زیرا در تخمیر خمیر و ایجاد قوام و نیز کشش لازم برای بافت خمیر نقش دارد و در استفاده از نمک توجه به حل شدن و پخش یکنواخت آن ضروری است که در درجه اول، میزان حلالیت نمک به درشتی ابعاد ذرات آن مربوط می شود.
چندصباحی است به دلیل بی کیفیتی نان و استفاده بیش از حد نمک، نان های شهرستان خوی از کیفیت خوبی برخوردار نیستند که خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی پیگیر علت این موضوع با دوتن از مسئولین شهرستان شده است.
اصلانی رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان خوی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی با اشاره به بی کیفیت بودن آرد های توزیعی در شهرستان اظهار کرد: بعلت توزیع آردهای بی کیفیت نانوایان ناچارا برای بعمل آوری و پخت نان از نمک زیاد و بیش از حد مجاز استفاده می کنند و این مسئله می تواند سلامتی افراد جامعه را به خطر بیاندازد .
وی با بیان اینکه بارها در خصوص بی کیفیت بودن آردهای توزیعی با مسئولین مربوطه مکاتبه و صحبت کرده ام تصریح کرد: متاسفانه تاکنون غیر از چند جلسه بدون نتیجه، حاصلی نداشته است.
اصلانی با اشاره به بی کیفیتی آرد های توزیعی اظهار کرد: بی کیفیت بودن آردها ناشی از بی کیفیتی گندم است.
رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان خوی درصد سبوس گیری در سطح کشور برای نان تافتون را 18 درصد و لواش 15 درصد اعلام کرد و گفت:این میزان در شهرستان خوی و آذربایجان غربی برای نان تافتون 15 درصد و نان لواش هم 12 درصد تعیین شده است که متاسفانه آن هم بصورت واقعی انجام نمی شود.
اصلانی برای حل مشکل کیفیت پایین آردهای توزیعی افزود: مسئولین این امکان را فراهم کنند تا نانوایان آرد موردنیازبرای پخت نان بریا شهرستان را به اختیار خودشان از سه کارخانه آرد موجود در خوی تهیه کنند.
وی افزود : در حال حاضر سهمیه نانوایان بین کارخانه های تولید آرد شهرستان تقسیم بندی شده و نانوایان هیچ اختیاری در انتخاب کارخانه آرد ندارند.
رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان خوی ادامه این وضعیت را هم به زیان سلامتی افراد جامعه و هم به ضرر نانوایان دانست و گفت: نان به عنوان قوت غالب در سفره های ایرانی ها نقش مهمی در سلامت افراد دارد، بنابراین از مسئولین تقاضامی شود در خصوص حل مشکلات پیش آمده در حوزه گندم و آرد و نان اقدام عاجلی اتخاذ کنند.
احمد ابراهیمی کارشناس تغذیه سازمان فنی حرفه ای خوی هم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: مشکل بی کیفیتی آردهای توزیعی موجب بی کیفیت شدن نان و استفاده بیش از حد مجاز نانوانان از نمک شده است .
وی تصریح کرد :هر چقدر در خصوص بی کیفیت بودن آردها هشدار دادیم متاسفانه ترتیب اثر داده نشد.
ابراهیمی گندم های بی کیفیت را عامل اصلی آردهای بی کیفیت عنوان کرد و گفت:در کارخانه های تولید آرد ؛بی کیفیت ترین گندم ها برای تولید آرد توزیعی نانوایان اختصاص می دهند.
جعفری یکی از شهروندان خویی در اعتراض به کیفیت نان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد:دکتر مصرف نمک و غذاهاپرچرب و پر شور را برایم ممنوع کرده است و با وجود پخت نان هایی با نمک بیش از حد مجاز در خوی مشکل فشارخونم باتوجه به اینکه بیشتر غذاهای مورد استفاده ام با نان است وخیم تر شده است.
وی تصریح کرد: از آنجا که نان به طور مستقیم با سلامت انسان ارتباط دارد رسیدگی به نحوه پخت آن از مهمترین کاری است که مسئولان باید در اولویت قرار دهند.
به گزارش ایسنا؛ با توجه به بحث سلامت در جامعه و تلاش های دولت در راستای توسعه و استقرار نظام سلامت انتظار می رود مسئولین در خصوص حل مشکل بی کیفیتی آردهای توزیعی نانوایان و افزودن بیش از حد مجاز نمک به نان ها که مستقیما با سلامتی افراد جامعه ارتباط دارد اقدامات اساسی تری انجام دهند .
گزارش از علی محبوبی خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/17003/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

خلاصه ای از تاریخ سلسله ساسانیان

با سلسله شوتروکی آشنا شوید

آشنایی با تاریخچه هفت سین

امپراتوری قدرتمند و طولانی ترابوزان

عصر برنز چه دورانی است؟

همه چیز درباره دوران پیشاکلمبی

پیچیدگی‌ها و رویاهای قدرت: دودمان آنتیگونی در تاریخ باستان

نبرد متاروس و نقش آن در تحول تاریخی جهانی

زندگینامه انوشیروان دادگر و شکوه و افتخار انوشیروان دادگر در تاریخ ایران

پرده برداری از گنج‌های ایران: سرنوشت افسانه‌ای ثروت‌های باستانی

کمبوجیه دوم و نقش او در امپراتوری هخامنشی

آریایی‌ها چه کسانی بودند؟/ نگاهی عمیق به مهاجرت آریایی‌ها به فلات ایران

سفر به عمق تاریخ: کاوش در زندگی و فرهنگ انسان‌های عصر سنگ

هیولاهایی که تهرانی های قدیم آنها را باور داشتند!!

علت خلع محمدعلی شاه قاجار از سلطنت + تصاویری از جوانی او

عجایب بارگاه خسرو پرویز !

دختران ایران باستان چگونه همسرانتخاب می‌کردند؟!

تصاویر کمتر دیده‌شده از جنگ ویتنام

زندگی رزم‌آرا از تولد تا ترور!

سروش و جشن سروشگان

10 خانواده قدرتمند در طول تاریخ (+عکس)

پوشیدن چادر در این دانشگاه ممنوع شد!!

دندانساز اتابک و دندانپزشک احمدشاه

بازگشت امام خمینی به میهن و آغاز دهه فجر

وضعیت اجتماعی زن در ایران باستان

اولین سفر ناصرالدین شاه به اروپا

تصویر کلید خانه خدا را دیده اید؟

سخنان امام خمینی (ره) در مورد پیروزی انقلاب اسلامی

بیوگرافی هیفا وهبی + تصاویر هیفا وهبی

بیوگرافی و عکس های محسن ابراهیم زاده

اشعار روز عرفه (3)

اولین خیابان‌های تهران کی ساخته شدند؟

بیوگرافی علی اصحابی

اشعار روز عاشورا

بیوگرافی کاوه آفاق خواننده راک به زبان فارسی و انگلیسی

هنر و صنایع دستی ایران (نخ ریسی)

اشعار ویژه محرم (4)

اشعار رحلت پیامبر اعظم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) -3

آشنایی با آواز افشاری

گلیم بافی در ایران

تیزر تبلیغاتی و عکاسی صنعتی

بیوگرافی علی جلالی + عکس

آموزش آنلاین موسیقی در آی نواز

طرح فرش سرمه ای و طوسی در طراحی دکوراسیون جدید

آشنایی با ساز جنبش: صدایی از گذشته تا امروز

آشنایی با جذابیت و اصول سریال‌های صابونی

گنجینه‌ای از اصطلاحات سینمایی: کلید باز کردن دروازه‌های هنر سینما