پیام آذری

آخرين مطالب

فزونی تولید و نبود بازار برای گوجه‌فرنگی اقتصادي

فزونی تولید و نبود بازار برای گوجه‌فرنگی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ارومیه– ایرنا– با وجود تلاش‌های زیاد مسوولان و خرید حمایتی گوجه‌فرنگی در آذربایجان‌غربی طی سال جاری، معضل فزونی تولید و نبود بازار همچنان به صورت حل‌نشدنی باقی مانده و تولید زیاد در کنار همراه‌نبودن کارخانه‌های فرآوری مانع نتیجه‌بخش بودن این اقدامات حمایتی شده است.

به گزارش ایرنا بسیاری از کشاورزان در ابتدای فصل برداشت محصول از قیمت مناسب گوجه فرنگی و تولید خوب این محصول رضایت داشتند و با حساب و کتاب‌هایی، درآمد خود را از این بخش بسیار خوب می‌دانستند تا شاید مرهمی بر زخم‌های آنان باشد.
اما با گذشت زمان مشخص شد که گوجه فرنگی تولیدی در آذربایجان‌غربی بسیار بیشتر از پیش‌بینی‌ها و نیاز بازار است و این استان امسال نیز با معضل این محصول جالیزی روبرو می‌باشد.
طبق آمار آذربایجان‌غربی که تا پیش از امسال به عنوان تولیدکننده گوجه در کشور محسوب نمی‌شد، امسال با تولید نزدیک به 200 هزار تن یکی از استان‌های تولیدکننده عمده به شمار رفت و برای این میزان تولید، پیش‌بینی لازم صورت نگرفته بود.
نبود پیش‌بینی تا حدی اثرگذار بود که آذربایجان‌غربی در بین هشت استان مشمول خرید حمایتی نیز در سال جاری قرار نداشت و وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌ای برای اضافه شدن این استان در دستور کار نمی‌دید.
با آغاز فصل برداشت، گوجه فرنگی‌های تولیدی استان جعبه به جعبه در بازار عرضه و نارضایتی کشاورزان، خریداران و توزیع‌کنندگان این محصول نیز روز به روز بیشتر شد.
پیگیری‌های نماینده عالی دولت موجب شد تا آذربایجان غربی جزو استان‌های مشمول خرید حمایتی گوجه فرنگی قرار بگیرد
پس از بررسی وضعیت بازار، استاندار آذربایجان‌غربی وارد کارزار مدیریت این بخش شد و ضمن رایزنی با مدیران وزارت جهاد کشاورزی این استان را در بین استان‌های مشمول خرید حمایت گوجه فرنگی جای داد تا بخشی از مشکل تولید این بخش حل شود.
به نظر می‌رسید که با این تمهید، مشکل بازار گوجه در آذربایجان غربی حل شود که این طور نشد و طبق پیش‌بینی‌ها تنها بخش کمی از بار گوجه فرنگی تولیدی در استان به کارخانه‌های فرآوری رسید و در این میان تنها سه کارخانه در دریافت این محصول همکاری کرد و دیگر کارخانه‌ها از این امر امتناع کردند.
مدیرکل تعاون روستایی آذربایجان غربی در جلسه کمیسیون تنظیم بازار استان با اشاره به اینکه میزان تولید گوجه فرنگی در کشور حدود 6 میلیون تن است، گفت: نیاز کشور به این محصول در سال جاری 2 میلیون تن برآورد شد و بیش از چهار میلیون تن از این محصول مازاد است.
شهریار حیدری افزود: میزان تولید گوجه‌فرنگی در آذربایجان‌غربی نیز طی فصل جاری 190 هزار تن بود که یک سوم آن به صورت تازه‌خوری، یک سوم دیگر به صورت رب مصرف می‌شود ولی همچنان یک سوم دیگر باید از طریق کارخانه‌ها خریداری می‌شد.
وی با اشاره به فعالیت 15 کارخانه در آذربایجان‌غربی برای فرآوری گوجه‌فرنگی، اضافه کرد: از این تعداد تنها سه کارخانه پاکدیس، تاتائو و سیب نوش برای دریافت گوجه‌های تولیدی اعلام آمادگی کردند و تاکنون چهار هزار و 300 تن گوجه توسط این کارخانه‌ها خریداری شده است.
وی بیان کرد: حداکثر خرید گوجه فرنگی توسط این سه کارخانه به حدود 10 هزار تن خواهد رسید و در صورت اضافه نشدن دیگر کارخانه‌های فرآوری، مشکل بسیار کمی در این خصوص حل خواهد شد.
مدیرکل تعاون روستایی آذربایجان غربی با بیان اینکه همه کارخانه‌داران این بخش طی جلسه‌ای برای خرید گوجه ترغیب شدند، ادامه داد: با این وجود هیچکدام از کارخانه‌داران استان از این طرح استقبال نکردند و شاید تنها یک کارخانه دیگر اقدام به خرید گوجه فرنگی بکند.
حیدری تاکید کرد: باید سطح خرید گوجه‌فرنگی در آذربایجان غربی به 20 هزار تن برسد که در صورت نرسیدن به این رقم، مشکل گوجه فرنگی در استان حل نخواهد شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز با اشاره به اینکه بخشی از مشکل گوجه‌فرنگی در استان به خاطر همزمانی خرید آن با سیب درجه 3 (زیردرختی) است، گفت: به خاطر اینکه درآمد سیب برای کارخانه‌دارها بیشتر از گوجه فرنگی است، صاحبان شرکت‌های فرآوری رغبتی برای خرید این محصول ندارند.
غلامرضا بابایی افزود: مهمترین راه حل مشکل گوجه‌فرنگی در آذربایجان‌غربی، اعطای مجوز صادرات این محصول و همچنین رب فله‌ای است که امیدواریم مورد موافقت مسئولان کشوری قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تجار می‌توانند تنها رب‌های کمتر از پنج کیلو را صادر کنند ولی اعطای مجوز صادرات رب فله‌ای می‌تواند در افزایش تولید رب و خرید گوجه موثر باشد.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی نیز با اشاره به اینکه میزان تولید گوجه‌فرنگی در آذربایجان‌غربی بیشتر از پیش‌بینی‌ها بود، گفت: باید پیش‌بینی دقیقی از میزان تولید توسط کشاورزان در خصوص میوه‌ها و اقلام مختلف توسط نهادهای مسئول در ابتدای سال صورت گیرد تا به چنین مشکلاتی برنخوریم.
حسین سیوانی افزود: علاوه بر آن، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی قبل از بروز بحران در خصوص تولیدات بخش کشاورزی در آذربایجان‌غربی ضروری است و از این طریق می‌توان ماه‌ها پیش از بروز بحران خرید یا عدم خرید آن را مدیریت کرد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر نیز افزایش میزان خرید توسط کارخانه‌های فرآوری محصول یک ضرورت کوتاه مدت است که امیدواریم در این خصوص با اقبال کارخانه‌داران مواجه شویم.
طبق شنیده‌ها مجوز صادرات در روزهای آینده برای گوجه فرنگی صادر می‌شود و از هم‌اکنون برخی افراد اقدام به جمع‌آوری گوجه از بازار برای صادرات می‌کنند که این امر نیز می‌تواند به مشکل دیگری تبدیل و باعث افزایش افسار گسیخته این محصول و سود دلالان گوجه‌فرنگی شود.
پیش از این مسوولان از خرید گوجه‌فرنگی تولیدی کشاورزان استان با قیمت یک‌هزار تومان با همراهی وزارت جهاد کشاورزی و همراهی سازمان تعاون روستایی کشور خبر داده بود.
2093/3072

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/167028/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تالار چینی‌خانه اردبیل اولین موزه کشور

فاز دوم شهرک صنعتی محمودآباد راه‌اندازی می‌شود

شایعات غیرفوتبالی یحیی گل‌محمدی

سنجش بینایی بیش از 162 هزار کودک در آذربایجان‌غربی

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

همکاری دانش‌بنیان دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز

پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف80 درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده

رقابت 52 هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان غربی

برنامه‌ریزی برای افتتاح 45 پروژه زیرساختی گردشگری

چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از 9000 زن سرپرست خانوار

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا

رئیس جمهور پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

تلویزیون آمریکا: هیچ کس به اندازه آیت الله خامنه‌ای از شعارتان خوشحال نمی‌شود!

چرا امیرعلی نبویان به رائفی‌پور نامه نوشت؟

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

پویش کاشت 1500 اصله نهال زالزالک در پیرانشهر

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

عضویت 106 هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی

جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی

کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم

نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل

افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل

دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت 7 کشور خارجی

غذای خیابانی در افغانستان؛ سرو آبگوشت پاچه گاو (فیلم)

گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت

برگزاری نوبت اول آزمون سراسری 1403 فردا همزمان با سراسر کشور در مهاباد+فیلم

آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد

رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

ثبت 70 هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی

17 قبضه اسلحه‌کمری در پیرانشهر کشف شد

هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند

وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی

کشف 17 قبضه سلاح کمری در پیرانشهر

زن ادبیلی، قاتل شوهر سابقش شد

زنی که شوهر سابق خود را به قتل رساند، دستگیر شد

تسهیلات کم‌ بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل

41 مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد

سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد

دستگیری زن اردبیلی که شوهر سابقش را با چاقو کشت

بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد

عملیات وعده صادق تکرار ناکامی استکبار در صحرای طبس بود

موزه‌ها روایتگر هویتی ملت‌ها هستند

برگزاری هفتمین دوره جشنواره‌سراسری گیلاس در اشنویه

تولید روزانه بیش از 170 تن زباله در مهاباد

پس از ورزشگاه یادگار تبریز، ورود زنان به ورزشگاه امام خمینی اراک هم ممنوع شد!