پیام آذری

آخرين مطالب

/گزارش/

چرا باید غذای بخارپز بخوریم؟ مقالات

چرا باید غذای بخارپز بخوریم؟

  بزرگنمايي:

آذری آنلاین -
‌بهترین روش برای طبخ غذا روشی است که کمترین کالری را به فرد تحمیل کندف در این راستا بخارپز کردن، یکی از روش ‌های مفید پخت غذا است که البته بیشتر در مورد سبزیجات به کار برده می ‌شود.
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشكده كشاورزی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی اظهارکرد: بخارپز کردن یک روش پخت و پز مرطوب است که با استفاده از بخاری که از آب ایجاد می‌شود، ماده غذایی پخته می‌شود، این روش یک روش بسیار ملایم پخت و پز است و یک گزینه عالی برای پخت مواد غذایی با بافت نرم مانند ماهی و سبزیجات است.
جواد حصاری، بخارپـز کردن برخی مواد غذایی را از روش های مفید پخت غذا دانست و خاطرنشان کرد: بخارپـز کردن برخی مواد غذایی و سبریجات یکی از روش های مفید پخت غذا محسوب می شود. در روش های دیگر پخت، مقدار زیادی از ویتامین ها و املاح معدنی از بین می روند، ولی در روش بخارپز بیشتر مواد مغذی از جمله ویتامین‌های حساس به حرارت باقی می‌مانند. همچنین مواد غذایی بخارپز شده مزه بهتری خواهند داشت. روش بخارپز بیشتر برای سبزیجات استفاده می شود تا هم ارزش غذایی شان حفظ شود و هم نرم تر و هضم آن راحت تر باشد.
وی افزود: وقتی حرارت دادن به صورت ملایم و غیرمستقیم انجام شود، ساختار سلولزی بافت‌های غذایی و ترکیبات آروماتیک آن حفظ می‌شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه تبریز با اشاره به سالم بودن این روش پخت و پز یادآور شد: بخارپز کردن یکی از انواع پخت و پز سالم است که در این روش مواد مغذی از آن ماده غذایی خارج نمی‌شود، به عبارت دیگر بخارپز کردن مواد غذایی باعث می‌شود 50 درصد مواد مغذی بیشتر از بقیه روش‌ها حفظ شود.
وی افزود: سبزی‌های بخار پز شده، فلاونوییدها و ویتامین‌های خودشان را حفظ می‌کنند.
حصاری از عالی بودن این راه پخت گفت و تاکید کرد: بخار پز کردن سبزیجات یکی از راه‌های بسیارعالی برای پخت آن‌ها است. ماهی بخار پز شده نیز بسیارعالی است، زیرا طعم و مواد مغذی خود را کاملاً حفظ می‌کند که از آن جمله می‌توان به اسیدهای چرب امگا-3اشاره کرد که در تمامی مواد غذایی دریایی یافت می‌شود.
استاد گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشكده كشاورزی دانشگاه تبریز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی اظهارکرد: در روش بخارپز پروتئین خیلی کم منعقد می‌شود. بنابراین قابل هضم‌ترین شکل خود را خواهد داشت، در صورتی که با سرخ کردن مواد غذایی در روغن به علت حرارت دیدن چربی‎ها، امکان سرطان زا شدن بسیار بالاست.
صُدیف آزادمرد با اشاره به باقی ماندن بیشتر مواد مغذی در روش بخار پز خاطرنشان کرد: در روش بخارپز بیشتر مواد مغذی از جمله ویتامین های حساس به حرارت باقی می مانند، در صورتی که در روش های دیگر پخت ویتامین ها کاملا یا تا حدی از بین می روند. همچنین به علت وجود کالری اضافه عامل بروز چاقی و مشکلات قلبی است.
وی افزود: با روش سرخ کردن در روغن میزان زیادی از مواد مفید غذایی موجود در مواد اولیه از بین می رود.
عضو هیات علمی دانشگاه تبریز بخارپز شدن مواد غذایی را حفظ سلامت بدن تاثیرگدار دانست و یادآور شد: طبخ به صورت بخارپز بهترین شیوه پخت برای کنترل وزن و حفظ سلامت بدن است.
وی افزود: در روش های دیگر پخت، ویتامین ها کاملا یا تا حدی از بین می روند ولی در روش بخارپز بیشتر مواد مغذی از جمله ویتامین های حساس به حرارت باقی می مانند.
آزادمرد، از هضم راحت تر سبزیجات در پی بخارپز شدن گفت و تاکید کرد: بخارپز کردن را بیشتر برای سبزیجات استفاده می کنیم تا هم نرم تر شود و هم هضم شان راحت تر باشد و هم ارزش تغذیه ای خود را حفظ کنند. البته اگر از لحاظ زمانی امکان تهیه باقی مواد غذایی به روش بخارپز وجود داشته باشد، این مواد هم مزه بهتری خواهند داشت و هم مواد مغذی بیشتری در آنها حفظ می شود. حتی فرض کنید برنج را می توان به روش بخارپز با استفاده از دستگاه بخارپز تهیه کرد.
براساس این گزارش، با توجه به تغییر سبک زندگی انسان‌ها و کاهش تحرک فیزیکی افراد و در پی آن افزایش چاقی، خوردن غذای بخارپز، یکی از بهترین گزینه‌ها است. بخارپزکردن، یکی از روش های مفید پخت غذاست که البته بیشتر در مورد سبزیجات به کار برده می شود؛ سبزیجاتی که کنار غذا مورد استفاده قرار می گیرند بهتر است به شیوه بخارپز طبخ شوند تا ویتامین های آنها حفظ شود.
گزارش از: امیر مسعود طایفه سلطانخانی




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

ارمغانی از جنس گرما در خانه های روستایی

آرامش در بازار تبریز/ حالا نوبت ارزانی است

یک سالگی صدارت

ارسال نزدیک به هزار اثر به دبیرخانه دومین جشنواره رسانه ای ابوذر

زمین های غرق در غرقابی و آب هایی که هدر می رود

اردبیل به سمت پیری حرکت می‌کند

مدرک یا مهارت کدام نیاز است؟

سیب هایی که تاناکورا شدند

خروج دارو از مرزهای اردبیل توسط اتباع کشور همسایه

سرعین در زمره 14 شهر نمونه گردشگری کشور

تهدید تجاری سازی پیرامونی برای بازار تبریز

غم ندیدن و نادیده گرفته‌شدن

بازیگر توانا تابع مکان نیست

آب گرم شوط ناشناخته ای که آوازه اش فراگیر خواهد شد

ثبات قیمت رهاورد سقوط ارز

بی وفایی با یار مهربان

همتی برای پیشگیری از بیماری های قلبی

آب درمانی؛ ظرفیت مغفول گردشگری استان اردبیل

امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنیم

سنگینی تمرکزگرایی بر گرده تجارت خارجی

محرم در میان اقوام ایرانی/ از شاه‌حسین‌گویان تا علم‌بندی

بهورزان را دریابیم - عبدالله رحمانی*

با دانه های سیاهت چه کنم؟

وقتی لباس کهنه مدرسه عزیز می شود

هنر دستمان را چند می خرید؟

نبض بازار لوازم خانگی کند می زند

اینجا گربه‌ها محترم هستند

گراوان

کوچ عشایر از فرهنگ و آیین های کهن

گام‌های تمام‌چرم به‌سوی جهانی‌شدن/ کفش تبریز نیازمند برندسازی است

مهدتمدن: از «بوز شوورن» غافل نشوید

تابستان گرم را با شربت خاکشیر خنک کنید

ترامپ تصویر مضحک تاریخ را تکرار کرد

فالگیر مشهور شهر، چه نسخه‎ای برای مردم می‏پیچد؟

جوانان همچنان دنبال شغل هستند/وجود145هزار بیکار در آذربایجان‌شرقی

خطر اعتیاد به فضای مجازی را جدی بگیریم

امرار معاش با چرخِ سختی/«کاش پای ماشین به بازار باز نشود!»

واریس، شناخت تا درمان

فرصتی مناسب برای ایجاد تحول در فوتبال استان

آتش رو به خاموشی تنور سازی

حمایت از کالای ایرانی

مرد تمام نشدنی سینمای ایران

صدای زنان: روایتی تلخ از زنانی که تسلیم افیون شده اند

طلای سبزی که هرساله خاکستر می شود

پدر شهید مدافع حرم: پیکر فرزندم را خودم به ایران آوردم

صرفه جویی، فرهنگ فراموش شده

زیبایی‌های بناب را بیشتر بشناسیم

ضرورت پیشگیری از «وبا» با رعایت بهداشت میوه و سبزی

پیشکسوت کیست؟

احیای دریاچه ارومیه؛ امیدی که رنگ نباخته