برداشت زودهنگام سیب زمینی در اردبیل آغاز شد
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام آذری - اردبیل- برداشت زودهنگام سیب زمینی در روستاهای تابعه شهرستان اردبیل به عنوان یکی از قطبهای مهم تولید این محصول آغاز شده است.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، همه ساله برداشت محصول سیب زمینی در استان اردبیل از شهریور ماه آغاز می شد ولی امسال علاوه بر جذابیت بازار و بالا بودن نسبی نرخ خرید و فروش سیب زمینی، کشت زودهنگام و فرارسیدن زمان برداشت نیز موجب شده است که برداشت این محصول حداقل یک ماه به جلو بیفتد.
بر اساس مشاهدات میدانی برداشت محصول سیب زمینی در مزارع روستاهای "نیار" و "گرجان" شهرستان اردبیل آغاز و محصول روانه بازار مصرف استان شده است.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل برداشت سیب زمینی اغلب در مزارعی آغاز شده که محصول آنها در فصل زمستان و به صورت زودهنگام کشت شده است.
احمد شهریار کشت و برداشت زودهنگام محصول سیب زمینی را موجب تعدیل بازار و به نفع تولیدکننده و مصرفکننده دانست و بیان کرد: ورود تدریجی محصول به بازار موجب میشود که کشاورزان محصول خود را به قیمت مناسبتتری بفروشند و خریداران نیز با قیمتهای پایینتری سیب زمینی را تهیه کنند.
وی افزود: در سالهای گذشته به علت برداشت همزمان سیب زمینی در محدوده زمانی چند هفته در همه نقاط استان اردبیل و افزایش عرضه، قیمت این محصول به شدت افت می کرد و کشاورزان متضرر می شدند ولی با کاشت و برداشت زودهنگام، بازار خرید و فروش سیب زمینی در اردبیل تعدیل می شود.
وی از کشت محصول سیب زمینی در بیش از 21 هزار هکتار از اراضی شهرستانهای اردبیل، نمین و نیر خبر داد و گفت: سطح زیر کشت سیب زمینی در این استان در سال جاری 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و پیشبینی می شود که 770 تا 800 هزار تن محصول سیب زمینی در استان اردبیل در سال زراعی جاری تولید و روانه بازار شود.
95 درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل در سال زراعی جاری از رقم آگریا و مابقی از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا بوده است.
میانگین تولید محصول سیب زمینی در هر هکتار از اراضی استان اردبیل 37 تن است.
به علت استفاده از آبیاری به روش نوار طیف و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار طیف و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با 70 تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.
نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود 184 هزار تن است و مازاد نیاز استان به استانهای دیگر و نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر میشود.
استان اردبیل با تولید حدود 20 درصد سیب زمینی کشور، مهمترین قطب تولید این محصول در کشور محسوب میشود.
سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد و سیب زمینی اردبیل جزو محصول پاک به شمار میرود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.
1905/ 1257
-
چهارشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۷:۳۶
-
۹۷ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/152873/