پیام آذری

آخرين مطالب

معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

سال 98، سال تحریم و دشواری است/ ثروتمندان صدای بلندی دارند اقتصادي

سال 98، سال تحریم و دشواری است/  ثروتمندان صدای بلندی دارند
  بزرگنمايي:

پیام آذری - معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که سال 98، سال تحریم و دشواری است، تاکید کرد: امسال انجام کارهای کوچک لازم نیست، ضرورتی ندارد مدیری دکوراسیون اتاق خود را تغییر دهد یا خوردوی جدیدی بخرد تا بهانه و حاشیه ایجاد شود، مدیران در برخورد با زیردستان و کارگران مراقبت ویژه‌ای انجام دهد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، علی سرزعیم در جلسه‌ی شورای هماهنگی ادارات، سازمان‌ها و شرکت‌های تابع وزارت تعاون، کار و رفاه در آذربایجان شرقی، با بیان این‌که آذربایجان شرقی همواره افتخارایران بوده است، اظهار کرد: آذربایجان همواره مجرای ورود اندیشه‌های جدید به ایران بوده است و مفتخریم که جزو استان‌هایی است که شرکت‌های مشکل دار کم‌تری دارد.
وی ادامه داد: آذربایجان شرقی دارای موقعیت جغرافیایی خاصی است که می‌توان در شرایط فعلی از آن به طور ویژه استفاده کرد.
وی با اشاره به اعمال تحریم‌ها به اقتصاد کشور در سال‌های گذشته، افزود: سال 91 زمانی که تحریم اول سراغ اقتصاد ایران آمد، افت هفت درصدی اقتصاد را تجربه کردیم و در اثر این تحریم تورم به 35 درصد رسید، در سال 92 با تغییر دولت، درصد تورم کاهش یافته و از 35 درصد به 23 درصد رسید.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: سال 92و 91 حدود دو میلیون نفر زیر خط فقر رفتند، ما بعد از انقلاب افت نابرابری شدیدی داشتیم در حالی‌که بعد از آن تحول جدی نابرابری در جامعه وجود نداشت تا این‌که بحث هدفمندی یارانه‌ها مطرح شد، سال 93 از تحریم‌ها خارج شده و با امضای برجام انتظارات مثبتی از اقتصاد کشور وجود داشت که در نتیجه‌ی آن تورم از 35 درصد به 15 درصد کاهش یافت و سرمایه گذاری در کشور مثبت شد ولی سال 94 باز بدشانسی آوردیم و قیمت فروش نفت افت کرد و کشور مجددا با بحران روبرو شد ولی چون فضای جامعه متاثر از برجام مثبت بود، سال 94 را به خوبی گذراندیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال 95 نیز برجام اثرات مثبتی داشت و ما فروش نفتی را به خوبی انجام دادیم و تمامی بازارهای از دست رفته را مجددا به دست آوردیم و وضعیت بودجه‌ی دولتی مطلوب شد. سال 96 نیز با آغاز انتخابات ریاست جمهوری، تصور می‌شد مشکلات کشور صرفا متاثر از برجام و تحریم است ولی متوجه شدیم که مشکلات فراتر از تحریم‌ها است به عنوان مثال مشکلاتی در زمینه‌ی بانکی، افزایش تجمعات و مطالبات بازنشستگی و فشار بودجه‌ای مستمری بگیران بود، اکنون نیز یک چهارم بودجه ی دولت متعلق به دو صندوق دولتی است.
سرزعیم با بیان این‌که در شرایط فعلی پروژه‌های عمرانی و توسعه وآینده‌ی کشور را صفر کردیم، گفت: در وضعیت فعلی باید کمربندها را محکم بسته و اصلاحات و تغییر اقتصادی در مردم ایجاد کنیم، متاسفانه سال 97 تحریم دوم از راه رسید و این تحریم‌ در مقایسه با سایر تحریم‌ها فراگیر، پیچیده تر و سریع‌تر بود.
وی ادامه داد: از سال 97 که وارد تحریم جدید شدیم به سرعت شاهد واکنش نرخ ارز در بازاز شدیم، به طوری‌که نرخ ارز از سه هزار تومان به 18 هزار تومان رسید، با اصرار برخی اقتصاددانان، رئیس بانک مرکزی تغییر یافت و با قوت تحولی در بانک مرکز ی ایجاد و نرخ ارز نیز کنترل شد.
وی ادامه داد: طبق آمارهای جدید در سه ماه اول سال 97 علی رغم‌این‌که همه از وضعیت اقتصادی ناامید شده بودند، رشد اقتصادی کشور یک و نیم درصد مثبت بود؛ چرا که انبار کارخانه‌ها پر از مواد اولیه شده بود و فروش نفت در وضعیت مطلوبی قرار داشت، به همین دلیل سه ماه اول سال گذشته از وضعیت خوبی در اقتصاد کشور برخوردار بودیم ولی سه ماه سوم سال 97، وضعیت بد شد و افت شدیدی تجربه کردیم.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که میانگین عملکرد سال 97 منهای سه درصد است، افزود: باتوجه به کاهش ذخایر بنگاه‌ها در سال جاری، در بخش حقیقی اقتصاد، فشارها افزایش می‌یابد و در وضعیت فعلی نیز تنگنای مالی دولت هم بسیار زیاد است.
وی با بیان این‌که امسال، سالی سخت پیش روی اقتصاد کشوراست، گفت: در کنار این وضعیت دشوار، موضوع انتخابات مجلس نیز مطرح است که این موضوع نیز ویژگی‌های خاص خود را دارد، متاسفانه انتخابات مجلس با زمان بدی مصادف شده و ممکن است کشور را نیز گرفتار تنش‌های سیاسی کند.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در وهله اول توصیه می‌کنم مدیران شرکت‌ها به هیچ عنوان از نامزدهای انتخابات مجلس طرفداری نکنند چنانکه که کسی منابع خود را به سمت فعالیت‌های سیاسی سوق دهد، قطعا برخورد می‌کنیم، کسی حق ندارد چشم طمع به منابع کارگران داشته باشد.
وی ادامه داد: ما در شرکت‌ها و مجموعه‌های اقتصادی باید پروژه‌های سودآور را اجرا کنیم، کار اقتصادی اولویت شرکت‌ها شود و سود ایجاد کنند، معتقدم در این دوران باید مراقب سیاست‌زدگی شرکت‌ها و بنگاه‌ها باشیم و مدیران فعالیت‌های خود را با تعامل و همکاری سپری کنند تا فشار زیادی به شرکت‌ها وارد نشود.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که منابع زیادی به وام‌های اشتغال روستایی و فراگیر اختصاص یافته است، گفت: پایش عملکرد این اقدامات بسیار مهم است، هر کسی که در این موارد تخلف کند طبق تاکید آقای وزیر باید با شخص خاطی برخورد شود.
وی ارتباط با کشورهای همسایه‌ را نیز یکی از سیاست‌های دولت برای کاهش فشار تحریم‌ها دانست و گفت: ما با سه کشور همسایه‌ی روسیه، عراق و پاکستان می‌توانیم در ارتباط باشیم و از آن طریق بسیاری از نیازهای کشور را تامین کنیم.
سرزعیم در بخش دیگر سخنان خود، با بیان این‌که تعاونی‌های بد و سالم در کشور وجود دارد، گفت: ما باید از امکانات برای ارتقا و توسعه‌ی تعاونی‌های سالم استفاده کنیم و از فعالیت تعاونی‌های بد جلوگیری شود.
وی با تاکید بر معرفی خدمات صندوق بیمه‌ی اجتماعی روستایی و عشایر و ترویج بیمه‌ی روستایی، اظهار کرد: متاسفانه طبق آمار بعد از انقلاب تورم روستایی بیشتر از شهری شده است که در نتیجه‌ی آن فشار روی روستاییان افزایش می‌یابد؛ همه باید کمک کنیم تا خدمات صندوق بیمه‌ای به عشایر و روستایی معرفی شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود، استفاده از ظرفیت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشور را برای بهبود وضعیت اقتصادی و بهره‌مندی از مهارت انسانی موثر دانست و گفت: اکثر دانشگاه‌های کشور آموزش تئوری ارائه می‌دهند و آموزش‌های عملی بسیار محدودی دارند؛ بنابراین آموزش‌های فنی و حرفه‌ای می‌تواند در این راستا آموزش‌های موثرتری ارائه دهند و کمک زیادی به فقر زدایی کند و بار سنگین نهادهای حمایتی مانند بهزیستی را کاهش دهد.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که صدای فقرا در کشور بسیار ضعیف است ولی ثروتمندان صدای بلندی دارند، گفت: به عنوان مثال زمانی که اعلام شد نرخ عوارض خروجی کشور افزایش یافت، هجمه‌ی رسانه‌ای در شبکه‌های اجتماعی آنچنان شدت گرفت که گویی سونامی وارد ایران شده بود! به همین دلیل معتقدم طبقات فقیر در این کشور صدا ندارند، شعار وزارت خانه‌ی تعاون، کار و رفاه «گوش شنوا برای شرکای اجتماعی و صدای محرومان در حاکمیت است.»
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/145038/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عرضه «خودروهای وارداتی» خارج از «بورس کالا» آزاد شد

ویرایش جدید واردات خودرو

سخنگوی وزارت صمت: نمی‌گوییم خودرو گران نمی‌شود/ با افزایش عرضه، میزان افزایش قیمت زیر نرخ تورم خواهد بود

خودروی نوستالژیک 650 میلیونی

دولت به دنبال افزایش قیمت خودرو در اسفند؟/ هیچ وقت نمی‌گذارند واردات خودرو آزاد شود!

وزارت صمت بازار را رها کرده؛ مردم خودرو نخرند

پژو ٢٠6 نرفته، برگشت!

تا دولت نخواهد، قیمت خودرو کاهش نمی‌یابد/ چرا قیمت خودرو رقابتی نمی‌شود؟

پیش‌فروش خودروهای وارداتی؛ وزارت صمت رویا می‌فروشد

هفته 7درصدی بازار خودرو

آغاز ثبت نام خودروهای وارداتی/ 500 میلیون بلوکه کنید

100هزار خودروی وارداتی عرضه می‌شود/ تا پایان سال قرعه‌کشی خودرو نداریم

ثبت‌نام خودروهای وارداتی چطور و چگونه؟

خالی‌فروشی در واردات خودرو

سراب وعده فروش اینترنتی مدیران خودرو/ دلار بالا کشید، سایت فروش اینترنتی از کار افتاد

جزئیات طرح فروش یکپارچه بدون قرعه‌کشی خودرو/ همه متقاضیان خودرو می گیرند؟

نماینده مجلس: کسی که خودروی 100 میلیونی خریده و امروز 4 میلیارد تومان شده، چه گناهی کرده؟

مخالفت مجلس با اخذ مالیات از خودروهای با قیمت بیشتر از 3 میلیارد تومان

قالیباف: به خاطر تحریم‌ها نمی‌توان اطلاعات را شفاف اعلام کرد اما نگران نباشید/عرضه 2 مدل چانگان قطعی است

اولین فروش خودرو "بدون قرعه‌کشی" برای همه خودروها/ تحویل سه ماه تا یکسال

مدیرعامل ایران خودرو برکنار شد/ عظیمی جایگزین خطیبی شد

تله خودروهای وارداتی

روش عجیب ثبت‌نام خودروهای وارداتی/ مانور بر واردات خودروها بیشتر کار تبلیغاتی است

هفت ابهام خودروی 1402

نیسان آبی نیم میلیاردی شد

نامه صداوسیما برای دریافت ماشین رانتی!

سود چند هزار میلیارد تومانی خودروسازان ازقرعه‌کشی/ ایران خودرو 84هزارو 588میلیارد تومان به جیب زد!

رقابت جدید بانک‌ها برای مسدود کردن پول‌های مردم/ ترفندی که می‌تواند 50 هزار میلیارد تومان را بلوکه کند

هفته تغییر قیمت خودرو

مهلت ثبت‌نام خودروهای وارداتی تمدید شد

فرجام هشت فرمان خودرو

اعلام قیمت های جدید در هفته جاری | قیمت‌های کذایی از بین می‌رود؟

سواری‌های تولید 10 اسفند به بعد پلاک 1402 دریافت می‌کنند

قرعه کشی خودروهای وارداتی سه شنبه انجام می‌شود

مجوز واردات خودروهای کارکرده صادر شد

شارژ سریع قیمت خودرو

لاستیک در آستانه نوروز گران شد

فروش لاستیک با قیمت مصوب از فردا

پشت پرده «فروش آبشاری» خودرو

چرا خودروهای خارجی مبنای قیمت‌گذاری قیمت پایه خودروهای داخلی شدند؟

افزایش 30 تا 80 درصدی قیمت قطعات خودرو در سال آینده

کف و سقف قیمت‌گذاری خودرو

زمان قرعه‌کشی خودروهای وارداتی عقب افتاد/ چطور بانک‌ها 60 هزار میلیارد تومان مردم را گروگان گرفتند؟

وزارت صمت: قرعه‌کشی خودروهای وارداتی به خاطر بررسی دقیق استعلامات به تعویق افتاد/ «عرضه خودرو در بورس» از لایحه بودجه حذف شد

فروش فوق‌العاده ایران‌خودرو برای سه گروه متقاضیان

عرضه خودرو در بورس به دولت واگذار شد

قمار بازی دولت با پول مردم/ هدف از بلوکه کردن پول پیش پرداخت خودرو چیست؟

قرعه کشی خودروهای وارداتی 21 اسفندماه انجام می‌شود

اطلاعیه جدید ایران خودرو برای فروش فوق العاده/ تمدید ثبت نام تا فردا

خودروهای عرضه شده در طرح جدید سامانه یکپارچه مشخص شد + اسامی