پیام آذری

آخرين مطالب

معاون آموزشی دانشگاه هنر اسلامی به ایسنا خبر داد

تبریز میزبان هنرمندان بین المللی از 28 کشور اسلامی فرهنگي

تبریز میزبان هنرمندان بین المللی از 28 کشور اسلامی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - معاون آموزشی، پژوهشی و فناوری دانشگاه هنر اسلامی تبریز با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در خرداد سال جاری، گفت: در این جشنواره میزبان حدود 60 هنرمند برجسته در رشته های مختلف صنایع دستی از 28 کشور اسلامی هستیم.
مهدی محمدزاده در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، در خصوص کشورهای شرکت کننده در این جشنواره، توضیح داد: هنرمندانی از کشورهایی مانند تونس، لیبی، ساحل عاج،تاجیکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان، تاتارستان، اوکراین، پاکستان، عراق، لبنان، فلسطین، پاکستان، اندونزی، هند، بورسنی، هرزگوین، کشورهای حاشیه خلیج فارس و... شرکت دارند که البته امکان دارد تعداد هنرمندان و کشورها در روزهای آینده تغییر کند.
وی با بیان این که جشنواره زیر نظر سازمان همکاری اسلامی( OIC) برگزار می شود، تاکید کرد: این سازمان به غیر از فعالیت های سیاسی، حمایت از توسعه هنر و صنایع دستی جهان اسلام را نیز مد نظر دارد و متولی توسعه صنایع دستی به عهده مرکز تحقیقات هنر، فرهنگ و تاریخ جهان اسلام (ارسیکا)، گذاشته شده است که مقر آن در استانبول قرار دارد.
وی اضافه کرد: سازمان همکاری اسلامی هم چنین وظیفه انتخاب شهرها به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی را نیز بر عهده دارد و می توان گفت که انتخاب تبریز به این عنوان در سال 2018، نتیجه آشنایی این سازمان با توانمندی های تبریز در طول برگزاری دوره های قبلی جشنواره خلاقیت و نوآوری تبریز بوده است.
محمد زاده با یادآوری این موضوع که دانشگاه هنر اسلامی تبریز، دانشگاه تخصصی اسلامی است که رشته های معماری، شهرسازی، سفال، فرش و... را آموزش می دهد، گفت: طی تفاهم نامه ای که بین دانشگاه و ارسیکا بسته شده است، هر دو سال یکبار جشنواره خلاقیت و نوآوری در تبریز برگزار می شود و البته بیشتر نهادهای ملی و استانی در آن مشارکت فعال دارند . در سال 92 اولین دوره آن برگزار شده است و در سال جاری چهارمین دوره آن برگزار می شود.
وی با اشاره به این که این دوره جشنواره در چهار بخش مختلف تدارک دیده شده است، توضیح داد: به منظور آشنایی هر چه بیشتر و برقراری تعامل موثر بین هنرمندان و هنرجویان، بخش اول شامل کنگره سه روزه از 23 تا 25 خرداد است که پنج سخنران اصلی و 20 مقاله برای ارائه در نظر گرفته است.
وی با بیان این که بخش دوم جشنواره به نمایش آثار هنری جهان اسلام اختصاص دارد و از 25 تا 30 خرداد ماه خواهد بود، گفت: در این بخش هنرمندان و علاقمندان به هنر، فرهنگ و صنایع دستی می توانند با تنوع تکنیکی، رنگ، نقش، فرم و فولکلور مختلف کشورهای شرکت کننده در جشنواره آشنا شوند و هم چنین در صورت تمایل، آثار آنان نیز به فروش می رسد.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اسلامی تاکید کرد: با هدف افزایش زمینه تعامل بیشتر بین هنرمندان کشورهای مختلف و دانشجویان، دو دانشجو به عنوان دستیار و کاراموز نیز در هر غرفه حضور دارند تا بتوانند تکنیک ها و شیوه ی کار این هنرمندان را یاد بگیرند.
وی در ادامه بخش رقابتی را بخش سوم جشنواره معرفی کرد و افرود: هنرمندان در این بخش یک اثر کامل و یک اثر ناقص را که قبلا به داوران نشان داده اند، باید بتوانند اثر ناقص را در طول جشنواره به اتمام برسانند و بر اساس فعالیت های آنان در روز آخر جشنواره جایزه خلاقیت و نوآوری در هر رشته به سه هنرمند اعطا می شود.
وی افزود: مالکیت آثار برگزیده به دانشگاه تعلق می گیرد و این آثار به موزه در حال احداث هنرهای اسلامی معاصر منتقل می شود تا در آینده مجموعه ای غنی و ارزشمند از هنرهای اسلامی را در تبریز گردآوری شود.
محمدزاده هم چنین در خصوص ترکیب هیئت داوران، بیان کرد: یک نفر از ایران، یک نفر از سازمان ارسیکا و سه نفر از اساتید برجسته از کشورهای مختلف در هیئت داوری حضور دارند و با دقت نظر کامل به بررسی آثار می پردازند.
وی با اشاره به بخش چهارم جشنواره، گفت: در این بخش تولیدات علمی و و کتاب های منتشر شده جهان اسلام به نمایش گذاشته می شود و در پایان جشنواره این آثار به دانشگاه هنر اسلامی به منظور راه اندازی کتابخانه تخصصی، اهدا می شود.
وی هم چنین برگزاری کارگاه های آموزشی را از بخش های جنبی جشنواره معرفی کرد و توضیح داد: مدرس این کارگاه هنرمندان و اساتید برجسته هر رشته هستند و شرکت برای تمامی علاقمندان و دانشجویان آزاد است. البته بستگی به نوع کارگاه و مواد لازم برای کار، از هنرجویان مبلغی موقع ثبت نام دریافت می شود.
محمدزاده با بیان اینکه برنامه های گشت شهری و بازدید از برخی آثار تاریخی و فرهنگی برای مهمانان خارجی در نظر گرفته شده است، گفت: معرفی غذاهای سنتی و محلی تبریز، بازدید از موزه آذربایجان، موزه قرآن و کتابت، مسجد کبود و بازار تاریخی و سرپوشیده تبریز از جمله برنامه گشت مهمانان خواهد بود تا آنان به عنوان سفیران فرهنگی بتوانند با توانمندی ها و پتانسیل های تبریز آشنا شوند و آن را به دنیا معرفی کنند.
ش
وی معتقد است که جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری تبریز آورده اقتصادی و فرهنگی برای کشور دارد و می تواند نقش مهمی در معرفی تبریز به عنوان مقرر صنایع دستی جهان اسلام داشته باشد.
جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در دانشگاه هنر اسلامی تبریز واقع خیابان آزادی، میدان حکیم نظامی ( آخر شهناز) از 23 تا 30 خرداد سال جاری برگزار می شود و ساعت دقیق بازدید از جشنواره متعاقبا اعلام خواهد شد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/142918/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همه چیز درباره دوران پیشاکلمبی

پیچیدگی‌ها و رویاهای قدرت: دودمان آنتیگونی در تاریخ باستان

نبرد متاروس و نقش آن در تحول تاریخی جهانی

زندگینامه انوشیروان دادگر و شکوه و افتخار انوشیروان دادگر در تاریخ ایران

پرده برداری از گنج‌های ایران: سرنوشت افسانه‌ای ثروت‌های باستانی

کمبوجیه دوم و نقش او در امپراتوری هخامنشی

آریایی‌ها چه کسانی بودند؟/ نگاهی عمیق به مهاجرت آریایی‌ها به فلات ایران

سفر به عمق تاریخ: کاوش در زندگی و فرهنگ انسان‌های عصر سنگ

هیولاهایی که تهرانی های قدیم آنها را باور داشتند!!

علت خلع محمدعلی شاه قاجار از سلطنت + تصاویری از جوانی او

عجایب بارگاه خسرو پرویز !

دختران ایران باستان چگونه همسرانتخاب می‌کردند؟!

تصاویر کمتر دیده‌شده از جنگ ویتنام

زندگی رزم‌آرا از تولد تا ترور!

سروش و جشن سروشگان

10 خانواده قدرتمند در طول تاریخ (+عکس)

پوشیدن چادر در این دانشگاه ممنوع شد!!

دندانساز اتابک و دندانپزشک احمدشاه

بازگشت امام خمینی به میهن و آغاز دهه فجر

وضعیت اجتماعی زن در ایران باستان

اولین سفر ناصرالدین شاه به اروپا

تصویر کلید خانه خدا را دیده اید؟

سخنان امام خمینی (ره) در مورد پیروزی انقلاب اسلامی

بیوگرافی هیفا وهبی + تصاویر هیفا وهبی

بیوگرافی و عکس های محسن ابراهیم زاده

اشعار روز عرفه (3)

اولین خیابان‌های تهران کی ساخته شدند؟

بیوگرافی علی اصحابی

اشعار روز عاشورا

بیوگرافی کاوه آفاق خواننده راک به زبان فارسی و انگلیسی

هنر و صنایع دستی ایران (نخ ریسی)

اشعار ویژه محرم (4)

اشعار رحلت پیامبر اعظم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) -3

آشنایی با آواز افشاری

گلیم بافی در ایران

تیزر تبلیغاتی و عکاسی صنعتی

بیوگرافی علی جلالی + عکس

آموزش آنلاین موسیقی در آی نواز

طرح فرش سرمه ای و طوسی در طراحی دکوراسیون جدید

آشنایی با ساز جنبش: صدایی از گذشته تا امروز

آشنایی با جذابیت و اصول سریال‌های صابونی

گنجینه‌ای از اصطلاحات سینمایی: کلید باز کردن دروازه‌های هنر سینما

کمدی بزن بکوب: هنر اسلپ استیک در تئاتر و سینما

ساز آرخو: آوای تاریخ و فرهنگ چین

جلوه‌های ویژه در صنعت فیلمسازی به چه معناست؟

ساز بیوا : راوی قصه های سرزمین آفتاب

خرید فرش ماشینی 700 شانه کاشان

خرید فرش کرم کاشان از قالی کاشان

گذشته تاریخی هنر قالیبافی ایران در عهد مفرغ

نکات مهم برای انتخاب صحیح ابعاد و سایز فرش ماشینی کاشان