پیام آذری

آخرين مطالب

رمضان، ماه تقرب به درگاه خداوندی فرهنگي

رمضان، ماه تقرب به درگاه خداوندی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - رمضان ماه میهمانی خدا و ماه عبودت و بندگی است؛ در این ماه مبارک روح انسان با پاکی و تقوا پیونده خورده و به واسطه‌ی پرهیزکاری و روزه‌داری مومنان و رحمت و برکت خداوندی، عرش تا فرش الهی سرشار از بخشش و مهربانی می‌شود. 
حجت‌الاسلام سعید اسمعلی‌پور در این رابطه در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با بیان این‌که ماه رمضان، ماه رحمت و برکت الهی است، اظهار کرد: ماه رمضان ماه بخشش، لطف و عنایت پروردگار بوده و ماهی است که گناهان در آن سوزانده می‌شود؛ چنانچه پیامبر گرامی اسلام در این رابطه می‌فرماید: «رمضان، بدین سبب رمضان نامیده شده است که گناهان را مى‏سوزاند». 
وی با بیان این‌که ماه مبارک رمضان، ماه خودسازی انسان است، افزود: درک ماه رمضان موجب تقرب انسان به خداوند شده و نورانیت خاصی به انسان روزه‌دار می‌بخشد. 
روزه گرفتن خالصانه‌ترین عمل عبادی است
وی با بیان این‌که روزه‌داری شاخص‌ترین عبادت در ماه مبارک رمضان است، افزود: روزه گرفتن خالصانه‌ترین عمل عبادی است، چرا که با چشم دیده نمی شود اما انسان مومن در باطنش در حال عبادت خداوند است. 
وی با تاکید بر این‌که روزه‌داری تاثیر بسیاری در ارتقای اخلاص انسان دارد، اظهار کرد: روزه‌داری، تمرین اخلاص بوده و همچنین در روایات دینی آمده که "به زنجیر کشیدن شیاطین" از جمله آثار روزه‌داری است، چرا که روزه گرفتن باعث بسته شدن راه های نفوذ شیطان می‌شود. 
وی در این رابطه افزود: رسول اکرم(ص) می‌فرماید: به راستى که شیطان همانند خون که در رگ ها جارى است، در وجود انسان جریان دارد؛ بنابراین با گرسنگى راه هاى ورود شیطان را تنگ کنید. 
وی با تاکید بر این‌که همه اعمال فرد روزه‌دار عبادت است، افزود: در ماه میهمانی خدا علاوه بر تقرب انسان به خداوند، رفتار و برخورد حسنه با مخلوقات خداوند نیز اجر و پاداش بسیاری دارد که رفتار کریمه با مردم و افطاری دادن از جمله آن است. 
آداب روزه‌داری مراعات شود
وی با بیان این‌که روزه گرفتن، آدابی دارد، افزود: علاوه بر اینکه انسان روزه‌داری کرده و بطور جسمی از خوردن و آشامیدن و مبطلات روزه اجتناب می‌کند، باید یک سری آداب را نیز تحت عنوان "اخلاق روزه‌داری" رعایت کند. 
وی با تاکید بر این‌که اجتناب از گناه کردن از دیگر آداب روزه‌داری است، افزود: اجتناب از پرخاشگری، بدگویی، نامهربانی، ریاکاری و... از جمله این آداب است و همچنین اجتنباب از غیبت کردن از جمله آداب مهم روزه‌داری است؛ چنانچه پیامبر گرامی اسلامی در این رابطه فرموده‌اند: شخص روزه‌دار، همه وقت در حال عبادت است، اگرچه در بستر خود خوابیده باشد، تا هر زمان که مسلمانی را غیبت نکند. 
افطاری ساده، سنت اهل بیت(ع) است
حجت‌الاسلام اسمعلی پور در بخش دیگری از سخنان بر افطاری ساده و اجتناب از تجملات و تشریفات در سفره‌های افطاری تاکید کرد و گفت: متاسفانه طی سال‌های گذشته با یک سری بد فرهنگی مواجع شدیم که افطاری دادن را بسیار مشقت بار کرد، درحالی که "افطاری ساده" از آداب اولیای دین و از سبک زندگی اسلامی است و بدان بسیار سفارش شده است.
وی با بیان این‌که باید در افطاری دادن‌ها از تشریفات دوری کنیم، افزود: معصومان(ع) روزه‌داران را به افطاری ساده توصیه کرده‌اند، چرا که سفره‌های ساده مهر و محبت را افزایش داده و سبب رونق روابط و رفت و آمدها می‌شود. 
وی در این رابطه افزود: پسندیده است که فرهنگ ساده زیستی را ترویج کرده و افرادی که به میهمانی می‌روند توقعات خود را کم کرده و متقابلا میزبان نیز تشریفات را کم کند تا به سنت حسنه "افطاری ساده" که موجب تقرب دلهاست، بازگردیم. 
عبادت روزه داری، پیش از اسلام نیز بوده است
وی در بخش دیگری از سخنلانش بیان کرد: روزه‌داری صرفا مختص دین مبین اسلام نبوده و در این رابطه خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: اى کسانى که ایمان آوردید، روزه بر شما واجب شده همانطورکه بر اقوام قبل از شما واجب شده بود واین دستور براى آن است که پاک وپرهیزکار شوید.(سوره بقره، آیه 183) 
وی در این رابطه افزود: این آیه مبارکه نشان می‌دهد که عبادت روزه داری پیش از پیامبر اسلام نیز بوده است. 
چند آیه مبارکه در مورد ماه مبارک رمضان
خداوند متعال در آیه 183 سوره بقره می‌فرماید: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ: اى کسانى که ایمان آوردید، روزه بر شما واجب شده همانطورکه بر اقوام قبل از شما واجب شده بود واین دستور براى آن است که پاک وپرهیزکار شوید. 
در آیه 184 و 185 سوره بقره نیز آمده است: أَیَّامًا مَّعْدُودَاتٍ فَمَن کَانَ مِنکُم مَّرِیضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّهٌ مِّنْ أَیَّامٍ أُخَرَ وَعَلَى الَّذِینَ یُطِیقُونَهُ فِدْیَهٌ طَعَامُ مِسْکِینٍ فَمَن تَطَوَّعَ خَیْرًا فَهُوَ خَیْرٌ لَّهُ وَأَن تَصُومُواْ خَیْرٌ لَّکُمْ إِن کُنتُمْ تَعْلَمُونَ: [روزه در] روزهاى معدودى [بر شما مقرر شده است] [ولى] هر کس از شما بیمار یا در سفر باشد [به همان شماره] تعدادى از روزهاى دیگر [را روزه بدارد] و بر کسانى که [روزه] طاقت‏فرساست کفاره‏اى است که خوراک دادن به بینوایى است و هر کس به میل خود بیشتر نیکى کند پس آن براى او بهتر است و اگر بدانید روزه گرفتن براى شما بهتر است. 
«شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ وَمَن کَانَ مَرِیضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّهٌ مِّنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُرِیدُ اللّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَلاَ یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَلِتُکْمِلُواْ الْعِدَّهَ وَلِتُکَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاکُمْ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ؛ ماه رمضان [همان ماه] است که در آن قرآن فرو فرستاده شده است [کتابى ] که مردم را راهبر و [متضمن] دلایل آشکار هدایت و [میزان] تشخیص حق از باطل است پس هر کس از شما این ماه را درک کند باید آن را روزه بدارد و کسى که بیمار یا در سفر است [باید به شماره آن] تعدادى از روزهاى دیگر [را روزه بدارد] خدا براى شما آسانى مى‏خواهد و براى شما دشوارى نمى‏خواهد تا شماره [مقرر] را تکمیل کنید و خدا را به پاس آنکه رهنمونیتان کرده است به بزرگى بستایید و باشد که شکرگزارى کنید. 
« رمضان کریم» در احادیث معصومین(ع )
رسول اکرم(ص) در رابطه با فضیلت ماه مبارک رمضان فرموده‌اند: «ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است که خداوند درآن حسنات را می‌افزاید و گناهان را پاک میکند و آن ماه برکت است». 
رسول خدا(ص) در حدیثی دیگر می‌فرمایند: «اگر بنده «خدا» می‏‌دانست که در ماه رمضان چیست [چه برکتی وجود دارد] دوست می‏‌داشت که تمام سال، رمضان باشد» و در حدیث دیگری در باب اهمیت روزه‌داری فرموده‌اند: «برای هر چیزی زکاتی است و زکات بدن‌ها روزه است». 
پیامبر گرامی اسلام در حدیثی گفته‌اند: «خوشا بحال کسانی که برای خدا گرسنه و تشنه شده‌‏اند، اینان در روز قیامت ‏سیر می‏‌شوند». 
امام کاظم(ع) نیز می‌فرمایند: «دعای شخص روزه‏‌دار هنگام افطار مستجاب می‌‏شود». 
امام صادق(ع) نیز در حدیثی می‌فرمایند: «آنگاه که روزه می‏گیری باید چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه‏‌دار باشند. و در حدیث دیگری می‌فرمایند: «هر کس روزه داری را افطار دهد، برای او مثل اجر روزه دار است». 
منابع احادیث: بحار الانوار، الکافی، وسائل الشیعه
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/142711/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

شاخص کیفی 22 شهر سالم و پاک ثبت شد / اردبیل پاک‌ترین هوا را دارد

کشف کالا‌های قاچاق 56 میلیاردی در اردبیل

برگزاری 55 برنامه به مناسبت روز کارگر در اردبیل

پیگیری و اجرای پروژه‌ها بر اساس زمان‌بندی در اولویت مدیران باشد

توسعه فضا‌های بهداشتی و درمانی اردبیل در اولویت قرار دارد

آعاز مسابقات بین المللی کشتی فرنگی نوجوانان در اردبیل

مسابقات بین المللی کشتی فرنگی نوجوانان در اردبیل آغاز شد

پلمب مرکز غیرمحاز مامایی در اردبیل/متهم به مراجع قضایی معرفی شد

اردبیل آماده‌ی ساماندهی حوزه ساخت‌وساز شد

توسعه فضاهای بهداشتی و درمانی در شهرستان اردبیل در دست اقدام است

تجلیل از خانواده شهید مدافع سلامت در پیرانشهر

محمودآباد میزبان تور بین‌المللی دوچرخه سواری خزر شد

معرفی رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان پیرانشهر

پویش کاشت یکهزار و 500  اصله نهال زالزالک در پیرانشهر

بررسی روند اجرای مصوبات سفر استاندار به باروق

برگزاری دومین کنگره بین‌المللی سالمندی سالم در تبریز

تراکتور به مصاف ذوب‌آهن می‌رود

یحیی با «کریم» به تبریز می‌رود

داوطلبان هلال احمر ایثارگران واقعی هستند

گره عجیب نهضت ملی مسکن

ساخت 500 کیلومتر راه درآذربایجان غربی دردولت سیزدهم

غفلت از سرکشی به خانواده‌های شهدا پذیرفتنی نیست

ساخت 50 مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی

تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها

اینفوگرافیک | مقدار کالای اساسی حمل شده از مبدا بندر امام خمینی (ره) به استان آذربایجان غربی (12ماهه سال 1402)

کوهپیمایی کارکنان سپاه شهدای آذربایجان غربی

آذربایجان‌غربی 1803 اثر ثبت شده ملی دارد

دومین رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت در ارومیه

گرامیداشت یاد و خاطره شهید شفیع زاده در تبریز

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

معرفی مدیرکل جدید راه و شهرسازی آذربایجان‌ غربی

استقبال از نخستین بانوی المپیکی تاریخ ورزش آذربایجان‌ غربی

مرکز غیرمجاز مامایی در اردبیل مهر و موم شد

مهرو موم محل غیرمجاز مامایی در اردبیل

بازدید رئیس ستاد برگزاری آزمون‌های سراسری اردبیل از حوزه‌های امتحانی کنکور

پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

بازدید رئیس ستاد برگزاری آزمون‌های اردبیل از حوزه‌های امتحانی کنکور

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

تصویب طرح تفصیلی شهر اردبیل

آبرسانی به واحدهای تولیدی سردشت دزفول+فیلم

نالشکینه بخشی از هویت شهر بوکان است

آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در 28 روستای سیل زده

دولت سیزدهم عزم راسخی برای تأمین مسکن اقشار کم‌برخوردار دارد

افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان

کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود

ناترازی آب با فعال شدن معادن در شهرستان اهر

رکورد بزرگترین اجتماع طناب زنی کشور در تبریز شکست

اعتبار 40 میلیارد تومانی برای احیای مقبره‌الشعرای تبریز

اعتبار 40 میلیارد تومانی برای احیای مقبرهالشعرای تبریز