پیام آذری

آخرين مطالب

ظروف مسی، مس بدن را تامین نمی‌کند مقالات

ظروف مسی، مس بدن را تامین نمی‌کند

  بزرگنمايي:

پیام آذری- دکتر«حسن فرهاد غیبی»  با بیان این‌که نوعی باور غلط وجود دارد که ظروف مسی جزو بهترین ظروف برای پخت و پز غذا بوده و برای بدن مفید است، اظهار کرد: در زمان گذشته با توجه به محدودیت ظروف، افراد مجبور به استفاده از ظروف مسی بودند و به همین دلیل ظروف را قبل از استفاده قلع اندود می‌کردند تا مس وارد ماده غذایی نشود. 
  
وی افزود: باتوجه به این‌که مس فلزی واکنش پذیر بوده و زمانی که در معرض هوا قرار می‌گیرد، اکسید شده و لایه‌ی سبز رنگ یعنی اکسید مس روی ظروف مسی ایجاد می‌شود. 
  
غیبی با بیان این‌که برای جلوگیری از اکسید شدن، ظروف مسی را قلع اندود می‌کنند تا اکسید مس وارد بدن نشود، افزود: زمانی که قلع ظروف مسی از بین می‌رود، مس با مواد اسیدی و ترش مزه واکنش نشان داده و مواد با قلع مخلوط و وارد بدن می‌شود. 
  
وی با تاکید بر این‌که یون مس مورد نیاز بدن را می‌توان از طریق مواد غذایی از جمله گوشت‌ها، حبوبات و جگر تامین کرد، افزود: نیازی نیست مس بدن را از طریق ظروف مسی تامین کنیم. 
  
یک متخصص تغذیه با بیان این‌که اکسید مس وارد شده به بدن، مشکل ایجاد کرده و از جذب کلسیم و آهن به بدن جلوگیری می‌کند، گفت: اکسید مس در کبد تجمع شده و موجب نارسایی کبدی و کلیوی شده و کم خونی حاد و اثرات منفی در استخوان‌ها ایجاد می‌کند. 
  
وی ادامه داد: سایت رسمی سازمان غذا و داروی آمریکا  که معتبرترین مرجع برای مواد دارویی و غذایی به‌شمار می‌رود، استفاده از ظروف مسی را مضر می‌داند و حتی استفاده از آن را برای پخت و پز به ویژه غذاهایی که ماهیت اسیدی دارند را موجب ایجاد مسمومیت با مس عنوان کرده است. 
  
غیبی با بیان این‌که امروزه افراد برای اندود کردن ظروف مسی از قلع و سرب استفاده می‌کنند، گفت: خطر سرب بیشترازمس و قلع است، با تجمع در کبد باعث مسمومیت شدید کبدی می‌شود به همین دلیل توصیه ‌می‌کنیم تا حدالامکان از ظروف مسی استفاده کرده و برای قلع اندود کردن آن با سرب خودداری کنند. 
  
وی خاطرنشان کرد: زمانی که رویه‌ی سفید ظروف مسی از بین می‌رود دیگر قابل استفاده نیستند؛ چرا که اکسید مس تولید شده به بدن آسیب می‌رساند. 
  
وی ادامه داد: توصیه می‌شود افراد برای پخت و پز از ظروف شیشه پیرکس که سالم و استاندارد هستند، استفاده کنند. 
  
یک متخصص تغذیه افزود: کسانی که بیماری خاصی دارند در پخت و پز غدا نباید از ظروف مسی استفاده کنند.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

سیگار، پل ارتباطی برای استفاده از مواد دخانی دیگر

حاشیه نگاری برد شیرین والیبال در خانه

تفکر مبتنی بر توسعه پایدار

محرومیت های روستای گردشگری «عیش آباد»

رونق تولید کشاورزی در خداآفرین گامی در جهت اقتصاد مقاومتی

غوغای سرزندگی در نگین فیروزه ای آذربایجان

دغدغه مصرف بی رویه برق را به بحران تبدیل نکنیم

دستان ایرانی خالق زیبایی

تب کریمه کنگو و راه‌های پیشگیری از آن

وقتی که خانه‌ای "بی پدر" می‌شود

دور باطل در میدان آذربایجان / زیبایی ورودی شهر، قربانی بی‌تدبیر

مهاجران بومی؛ تهدید کنندگان مزارع شمال استان اردبیل

«زیست شبانه» ؛تزریق شادی با تقویت ارتباطات انسانی

تار و پود رنگ باخته صنایع دستی در اردبیل

خدمت بی منت ستاره‌های حیات/فرشته های نجات وقت افطار و سحری ندارند

عارفانه های رمضان در سرزمین اقوام و ادیان

دختری که در 15 سالگی لباس رزم می پوشد/ روایتی از یک امدادگر جبهه

تلخ و شیرین بازی تیم های تبریزی در فصل گذشته لیگ برتر فوتبال

رژه دوبرمن‌ها در شهر تبریز/ فخر فروشی تو خالی در خیابان ها

سد کرم آباد؛ طرح طلایی برای رونق تولید کشاورزی

تراکتورسازی، محله بروبیا

کتاب پروانه های محله سرخاب رونمایی شد

ماه رمضان به روایت مردم آذربایجان غربی/سحرگاه و آیین «اوباش دان»

انسان هایی که اسیر بازی زمانه می شوند/کابوسی همچون میله های زندان

مطبوعات گلخانه ای

بحران فاضلاب در پارس‌آباد جدی است

ضرورت احیای سنت «اوداباشی» در بازار تبریز

برداشت تره محلی در خلخال آغاز شد

رسانه؛ به مثابه زندان روح

مشکلاتی که پیش پای کشاورزان سبز شد/سرمازدگی قوز بالا قوز باغداران

حفظ حجاب از الزامات امنیت روانی جامعه

آتش نشانان، قهرمانان گمنام آتش سوزی بازار تبریز

همنوا: پرخاشگری اجتماعی

اصلاح شیوه های کشت؛ نسخه علاج آب و کشاورزی

شهری که پس از زلزله، شطرنجی شد

پارکینسون پایان راه نیست

دشت زیبای شقایق در یامچی مرند

«ام اس» بیماری ناشناخته اما رو به فزونی

گل بوته های پژمرده فرش تبریز

راهبرد مدیران آذربایجان غربی برای «رونق تولید»

عسل سبلان در بند خام فروشی

تدبیر برای خطر سیل در مناطق حاشیه نشین تبریز

ضرورت توجه مسئولین به اصول پرورشی به نسبت آموزشی در مدارس

رونق تولید گره‌گشای موانع اقتصادی/بسیج عمومی لازمه عبور ازتنگناها

زمستان در بهار آذربایجان شرقی

فضیلت و اعمال شب «نیمه شعبان»

روی دیگر سکه بارش ها در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی

غذای مهابادی ها بهاری شد

دریاچه ارومیه از کما خارج شد

عطش مصرف گرایی و زندگی لاکچری